دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

ابتلای پسران به کوررنگی، بیماریکه از مادر ارث می رسد


فاررس: مهدي بهنيا با بيان اينكه "كوررنگي " يكي از بيماري‌هاي شبكيه چشم است، اظهار داشت: كوررنگي يك بيماري ارثي وابسته به كروموزوم x مغلوب است كه در مردان بيشتر ديده مي‌شود؛ پسران مبتلا به كوررنگي هميشه اين بيماري را از مادر خود به ارث مي‌برند چرا كه مادران اين افراد، مبتلا به كوررنگي يا ناقل اين بيماري هستند.

وي با بيان اينكه فرد مبتلا به كوررنگي قادر به تشخيص بعضي از رنگ‌ها نيست، افزود: سلول‌هاي مخروطي چشم فرد مبتلا به كوررنگي، فاقد رنگ‌دانه‌هايي است كه موجب ديدن رنگ‌ها مي‌شوند.

بهنيا با بيان اينكه عدم توانايي در تشخيص رنگ سبز و قرمز از يكديگر، شايعترين حالت كوررنگي است، گفت: اشكال در تشخيص اينكه جسمي قرمز يا سبز است همچنين آبي يا زرد است از اصلي‌ترين علائم كوررنگي به شمار مي‌رود همچنين ديد افراد كوررنگ به ندرت خاكستري است.

اين فوق تخصص شبكيه چشم بيان داشت: اين امكان وجود دارد كه كوررنگي بر اثر بيماري‌هاي عصب بينايي يا شبكيه رخ دهد؛ در اين شرايط چشمي كه مشكل داشته باشد دچار كوررنگي شده و ممكن است بيماري به مرور زمان تشديد شود تا جايي كه به كوررنگي تبديل شود؛ از اين رو بيمار با ديد خاكستري كه پيدا كرده است در تشخيص رنگ آبي و زرد دچار مشكلاتي مي‌شود.