چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

استقلال کودک، اولین راهکار


پرسش: شاغل هستم و مادر بچه دو ساله كه تا حالا پیش مادر خودم نگه داری می شد ولی الان بخاطر مریضی مادرم می خوام پسرم رو به مهد ببرم. ولی به شدت ناراحتم هم از نظر اینكه بچه ام به شدت لوس شده و اگر چیزی بخواد و بهش ندیم سرش رو به دیوار و در می كوبه. حالا نمی دونم مهدكودک چی كار می كنه. هم اینكه نمی دونم چطور می‌شه با مهد آشناش كرد و راضیش كرد كه طبق قوانین و مقررات رفتار كنه به شدت درمانده شدم در كارهاش. سر كوبوندنش به دیوار و زدن خودش خیلی افسردم كرده و به شدت احساس می كنم مادر به درد نخوری هستم. جدیدا ناخن هم میجوه.
پاسخ: استفاده از مهد برای همه بچه ها بدون در نظر گرفتن اینكه كسی در منزل برای مراقبت از آن ها وجود دارد یا خیر، ضروری است و به اجتماعی شدن و مستقل شدن كودک كمک می‌كند برای همین باید كودک را از 2 سالگی به مهد به صورت تدریجی در مهد قرار دهید. یعنی ابتدا از روزی 2 ساعت شروع كنید و به تدریج ساعات ماندن در مهد را بیشتر كنید.
در مورد اینكه مهد برای برخورد با خواسته های كودک چگونه عمل می‌كند نه نگران باشید و نه دخالتی كنید. در مقابل لجبازی و مقاومت كودک برای ماندن در مهد و در مورد اینكه در مهد چه كار می‎كند توجه نشان ندهید حتی اگر كودک گریه كرد یا جیغ زد تسلیم او نشوید. این كار شبیه بریدن بند ناف است كه درد دارد اما برای استقلال كودک لازم است.
در ضمن بهتر است تا آنجا كه ممكن است گیر دادن به كودک و نشان دادن حساسیت به رفتارهای او را در منزل كم كنید و به جای آن از بازیهای حركتی مشترک با كودک استفاده كنید و ساعاتی در شبانه روز را به او اختصاص دهید.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.‬