چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
عوارض مصرف نمک در کودکان را میدانید
دکتر سلام: در پژوهش جدید که بر روی کودکان در ایالات متحده صورت گرفته معلوم شده است که 80 درصد کودکان نمک زیادی استفاده می کنند و این استفاده بالای نمک می تواند در طولانی سبب افزایش ریسک ابتلای آنها به فشار خون بالا و امراض قلبی عروقی شود.
محققان مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در این کشور می گویند در بچه های با سن 18-6 سال میزان نمک در غذا حتی قبل از آنکه نمکدان بر سر سفره غذا گذاشته شود 3300 میلیگرم است در حالیکه این میزان باید کمتر از 2300 میلیگرم باشد. این محققان می گویند از هر 6 بچه در یکی، فشار خون افزایش یافته است و این می تواند موجب بیماری فشار خون بالا در بزرگسالی شود و همین بالا بودن فشار خون مسبب بروز سکته قلبی و مغزی است.
این نمک بالا در غذا نه تنها به سلامت زمان حال بچه صدمه میزند بلکه موجب تغییر در ذائقه وی شده و سلامت او در آینده را هم تهدید می کند.
هم اکنون بعضی از تولید کنندگان فست فود ها در ایالات متحده شروع به پایین آوردن میزان نمک در فرآورده های غذایی خود کرده اند. محققان می گویند کم کردن نمک در غذاهایی که در مدارس در اختیار بچه ها قرار داده می شود می تواند نقش مهمی در کاهش مصرف نمک در آنها داشته باشد.
غذاهای آماده مانند پیتزا، ساندویچ، سوسیس و کالباس، ناگت، پاستا و انواع اسنک مانند چیپس و پفک مهمترین منابع ورود نمک زیاد به بدن کودکان است. حتی با وجود اینکه ممکن است بسیاری از این مواد شور نباشند ولی حاوی سدیم بالایی هستند که همان تاثیر نمک در افزایش فشار خون را دارد.
محققان مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در این کشور می گویند در بچه های با سن 18-6 سال میزان نمک در غذا حتی قبل از آنکه نمکدان بر سر سفره غذا گذاشته شود 3300 میلیگرم است در حالیکه این میزان باید کمتر از 2300 میلیگرم باشد. این محققان می گویند از هر 6 بچه در یکی، فشار خون افزایش یافته است و این می تواند موجب بیماری فشار خون بالا در بزرگسالی شود و همین بالا بودن فشار خون مسبب بروز سکته قلبی و مغزی است.
این نمک بالا در غذا نه تنها به سلامت زمان حال بچه صدمه میزند بلکه موجب تغییر در ذائقه وی شده و سلامت او در آینده را هم تهدید می کند.
هم اکنون بعضی از تولید کنندگان فست فود ها در ایالات متحده شروع به پایین آوردن میزان نمک در فرآورده های غذایی خود کرده اند. محققان می گویند کم کردن نمک در غذاهایی که در مدارس در اختیار بچه ها قرار داده می شود می تواند نقش مهمی در کاهش مصرف نمک در آنها داشته باشد.
غذاهای آماده مانند پیتزا، ساندویچ، سوسیس و کالباس، ناگت، پاستا و انواع اسنک مانند چیپس و پفک مهمترین منابع ورود نمک زیاد به بدن کودکان است. حتی با وجود اینکه ممکن است بسیاری از این مواد شور نباشند ولی حاوی سدیم بالایی هستند که همان تاثیر نمک در افزایش فشار خون را دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست