شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

بیش فعالی در کودکان، نگران هوش فرزندتان نباشید


 مهر:بسیاری از کودکان بیش فعال به دلیل اختلالات در تمرکز و یادگیری در تحصیل دارای نقاط ضعفی هستند اما بهره هوشی آنها طبیعی و مناسب است.

 از آنجایی که بیش فعالی بسیاری از کودکان در سنین دبستان و پیش دبستانی آشکار می شود به همین دلیل والدین آن را به حساب بهره هوشی پایین می گذارند.

اختلال بیش فعالی از سنین 3 الی 4 سالگی شروع و در سنین دبستان شناخته می‌شود و عموما سیر بیماری در سنین بلوغ کاهش می‌یابد.

کودکان بیش فعال معمولا از میزان هوش خوبی  برخوردارند ولی به دلیل مشکلات رفتاری و اختلال در تمرکز‌،عملکرد تحصیلی خوبی ندارند بنابراین عدم آگاهی از این موضوع تبعات نامطلوبی مانند احساس عدم ارزشمندی و اعتماد به نفس برایشان ایجاد می کند.

آنها قادر نیستند به راحتی در مکانی آرام بنشینند و به دلیل کم بودن دامنه توجه‌ شان معمولا سر کلاس درس نسبت به حرف معلم بی توجه‌ بوده و در انجام تکالیف مدرسه دقت لازم را ندارند، به جزئیات مسائل کمتر اهمیت می‌دهند، مرتب وسایل شان را گم می‌کنند و در مجموع فراموش کارند.

کودکان بیش فعال هنگام پاسخ دادن به سوال طرف مقابل بدون صبر و حوصله جواب می‌دهند، هنگام بازی در نوبت و انتظار قرار نمی‌گیرند، حرف دیگران را قطع کرده و در کار دیگران دخالت می‌کنند و سرکلاس درس، نظم را به هم می زنند.

بسیاری از آنها  به دلیل عدم تمرکز در دروس و حرکات زیادی که دارند در معرض تنبیه، ‌تحقیر و سرزنش قرار می‌گیرند و در نهایت دچار عدم اعتماد به نفس می شوند.