پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از نواقص مادرزادی، تاثیر تغذیه


لبو حاوی مغذی های فراوانی مثل پتاسیم و کاروتن است، 100 گرم لبو حاوی 380 میلی گرم پتاسیم است که برای کاهش فشار خون بالا مفید است.
دکتر نیاز محمدزاده هنرور متخصص تغذیه گفت: این ماده غذایی یعنی لبو فواید بسیاری دارد از جمله فواید آن کنترل فشار خون بالاست و به این ترتیب که هر 100 گرم از آن 380 میلی گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشارخون کمک می‌کند و همچنین در هر 100 گرم از آن 36 کالری انرژی وجود دارد و فولات و کاروتن آن نیز بالاست.
وی افزود: این ماده غذایی از بروز سرطان به خصوص سرطان کولون جلوگیری می‌کند و این خاصیت به علت وجود ترکیبی به نام پتاسیانین است.
وی گفت: لبو پاک کننده است و می‌تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
دکتر هنرور با اشاره به این که بخش‌های خوراکی چغندر لبویی در برگ و ریشه آن است گفت: در برگ های این گیاه طی طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن خام خورده شود کاملا شیرین است باید این را در نظر داشت با توجه به شیرینی این گیاه بیماران مبتلا به دیابت نباید از آن استفاده کنند.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان درد مفید است ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می شود.
وی در پایان گفت: به علت وجود مقدار فراوان فولات در لبو این گیاه در دوران بارداری به دلیل اهمیت این ماده مغذی خوردن این سبزی توصیه شده تا از بروز نواقص مادرزادی جلوگیری کند.