دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
آمار سخنگو!! هشدارهای اقتصادی
برخی آمارهای اقتصادی کشور که ذیلاً بیان شده است باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد زیرا این آمارها بیانگر وضعیت نابسامان اقتصادی کشورست.
حجم نقدینگی کشور که در پایان سال ۱۳۸۳ معادل ۱۶۷/۶۸۵ میلیارد ریال بوده و در پایان سال ۱۳۸۷ به رقم ۲.۱۵۶.۲۴۸ میلیارد ریال در ۱۳۸۸ رسیده است (منبع cbi.ir)
حجم کل سپردههای مالی نزد بانکها و موسسات غیربانکی ایران در سال ۲۰۰۹ به ۱۴۲ میلیارد دلار رسیده است (روزنامه آرمان صفحه ۵ مورخ۳/۱۰/۸۸)
مطالبات معوقه بانکهای کشور که در ۳۱/۶/۸۴ حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده به رقم چهل هزار میلیارد تومان (چهل میلیارد دلار) یعنی هشت برابر در سال ۱۳۸۸ رسیده است (روزنامه آرمان- صفحه ۵ مورخ ۳/۱۰/۸۸)، سرمایه کل بانکهای کشور رقمی حدود بیست میلیارد دلار میباشد.
بدهی دولت به بانک مرکزی که در پایان سال ۱۳۸۷ معادل ۱۳.۰۲۵ میلیارد تومان میباشد، بوده و در مردادماه سال ۱۳۸۸ به ۱۳.۲۸۲ میلیارد تومان رسیده است.
از نقطه نظر فساد مالی ایران که در سال ۲۰۰۸ رتبۀ ۱۱۱ را دارا بوده در سال ۲۰۰۹ به رده ۱۴۱ ارتقاء پیدا کرده که نشاندهنده ارتقای سی درجهای در معیارهای فساد میباشد. (منبعindex ۲۰۰۹ Transparancy.org)
شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران با فرض ۱۰۰= ۱۳۸۳ که در خردادماه ۱۳۸۴ معادل ۹/۱۰۸ بوده و در خردادماه ۱۳۸۸ به ۹/۱۹۹ و در پایان آبانماه ۱۳۸۸ به ۲/۲۰۴ رسیده است (منبع Cbi.ir)
بدهی بانکها به بانک مرکزی که در اسفند ۱۳۸۳ معادل ۲۱.۴۹۳ میلیارد بوده در مردادماه ۱۳۸۶ به ۹۹.۵۷۵ میلیارد ریال و در مرداد ۱۳۸۸ به ۱۹۷.۷۱۲ میلیارد ریال رسیده است. (منبع آمار اقتصادی مردادماه ۱۳۸۸ بانک مرکزی)
متوسط نرخ برابری دلار امریکا که در سال ۱۳۸۳ معادل ۸.۷۴۸ ریال بوده به ۱۰.۰۱۰ ریال در دیماه ۱۳۸۸ و متوسط نرخ برابری یورو که در سال ۱۳۸۳ معادل ۱۰.۹۹۷ ریال بوده به ۱۵.۶۷۱ ریال در دیماه ۱۳۸۸ رسیده است. (منبع cbi.ir)
متوسط نرخ سکه بهار آزادی (طرح جدید) که در سال ۱۳۸۳ معادل ۹۰۱.۶۴۳ ریال بوده به ۲.۴۷۳.۳۵۸ ریال در دیماه ۱۳۸۸ رسیده است.
بودجه عمومی که در سال ۱۳۸۳معادل ۵۱۹.۰۱۵ ریال بوده به ۹۶۷.۹۰۱ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۸ بالغ شده در حالی که رشد کل سرمایه ثابت ناخالص که در سال ۱۳۸۳ معادل ۷ درصد بوده در سال ۱۳۸۸ به ۱/۲ درصد رسیده است.
حجم پول کشور که در سال ۱۳۸۳ معادل ۲۵۲.۸۱۵ میلیارد ریال بوده به ۵۹۸.۲۷۳ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۸ رسیده است.
رقم واردات کالا و خدمات به کشور (به قیمت فوب)که در سال ۱۳۸۳ معادل ۱/۳۸ میلیارد دلار بوده به ۰۵/۵۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۸ رسیده در حالی که رشد اقتصادی کشور که در سال ۱۳۸۳ معادل ۲/۶ درصد بوده به ۹/۱ درصد در سال ۱۳۸۸ (برآوردی) رسیده است.
آمارهای فوق خام بوده و هر یک از آنها مستلزم تجزیه و تحلیل خاص میباشد تا نتایج منطقی حاصل شود اما همین ارقام خام حکایت از وضعیت نامساعد اقتصادی کشور با توجه به ظرفیتهای در دسترس میباشد.
منبع:
مجله اقتصاد ایران شماره ۱۲۹ آبانماه ۱۳۸۸
غلامحسین دوانی
حسابدار رسمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست