چهارشنبه, ۲۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 12 June, 2024
مجله ویستا

رفتار نادرست با کودکان بيش فعال، اعتماد به نفس آنها را از بين مي‌برد


 

ایسنا:شيوه‌هاي تربيتي و پاسخ دهي والدين کاملا بر رفتار کودکان بيش فعال تاثير مي گذارد.

دکتر فريبا عرب گل فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان گفت: به نظر مي‌رسد اکثرکودکان بيش فعال، بدون آن که به پيامد و نتيجه اعمالشان فکر کنند، دست به انجام کاري مي‌زنند گرچه آنها ممکن است بارها نتيجه منفي اعمال خود را ببينند ولي باز درس عبرت نمي گيرند و اين موضوع از سوي والدين و اطرافيان اين گونه تعبير مي‌شود که آنها لجباز و نافرمان هستند و رفتارهاي آنها تعمدي براي اذيت و آزار اطرافيان است. در حالي که مشکل اصلي آنها عمل کردن پيش از فکر كردن است.

وي با اشاره به اين که اين مشکلات ممکن است تا بزرگسالي ادامه داشته باشد؛ افزود: گاه اين کودکان به طور ناگهاني مي دوند و شي را پرتاب مي‌کنند و در سنين بالاتر ممکن است نسنجيده حرفي زده و يا عملي را انجام دهند که از سوي اطرافيان ناپخته و بچه‌گانه تلقي شود و مشکلاتي را ايجاد کند.

دکتر عرب گل ادامه داد: علائم بيش فعالي ممکن است در تمام کودکان به يک صورت نباشد اما مشکلات گوناگوني که با آنها دست به گريبان است؛ تاثير منفي در ارتباط کودک با معلم، همکلاسي‌ها، والدين و اطرافيان برجاي مي‌گذارد و کودک مرتب از پيرامون خود پيام‌هاي منفي دريافت مي‌کند که منجر به سركوب شخصيت، از بين رفتن اعتماد به نفس و در نتيجه افت عملکرد تحصيلي کودک و در بزرگسالي افت شغلي او را در پي دارد.

اين فوق تخصص روان پزشکي کودکان و نوجوانان افزود: بسياري از اين کودکان مستعد اختلالات رفتاري گسترده‌اي هستند و بديهي است روش‌هاي انطباقي موثر در پيشگيري از مشکلات رفتاري بسيار موثر خواهد بود.