یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

عادت دروغگویی و 11 روش برای تشخیص آن


نی نی بان: مردم معمولا دروغ می‌گویند اما این بستگی به مهارت شما دارد تا بتوانید دروغ او را تشخیص دهید. آیا می‌دانید نشانه‌‌های یک فرد دروغگو چیست؟ بعضی از دروغ‌ها آشکارند در حالی که بعضی دیگر پنهان هستند. راه‌هایی برای شناسایی آن‌ وجود دارد. ما به شما در این راه کمک می‌کنیم.

 


عادت دروغگویی و 11 روش برای تشخیص آن

 

1.      شخصی که به شما دروغ می‌گوید به چشم‌های شما خیره نمی‌شود یا برعکس، به چشم‌های شما زیاد نگاه می‌کند.آدم دروغگو احساس می‌کند که شما رفتار او را به دقت مورد بررسی قرار داده‌اید، بنابراین سعی می‌کند به زمین نگاه یا نگاه‌اش را از شما دور کند. از طرف دیگر بعضی‌ها فکر می‌کنند که اگر به چشم‌های طرف مقابل زل برنند، حرف‌شان قابل اعتمادتر خواهد بود.

 

2.      دروغگوها از توضیح دادن جزییات خودداری می‌کنند. به تاخیر انداختن توضیحات نیز معمولا میان آن‌ها رایج است. برای مثال او ممکن است از شما سوال‌ کند: «این اطلاعات را از کجا آورده‌ای؟»

 

3.      زبان عجیب بدن. دروغگوها معمولا بی‌قرارند. از کسی که با آن‌ها سخن می‌گویند دوری می‌کنند، نگاه‌‌هایشان کوتاه و مختصر می‌شود، کمتر می‌خندند و در تُن صدا‌یشان نیز تغییراتی رخ می‌دهد. گاهی آن‌ها آنقدر بی‌قرارند که هنگام حرف زدن با قسمتی از بدن خود مثل صورت، گوش، بینی یا حتی با کلید یا شی‌ دیگری که در دست‌شان است، بازی می‌کنند.

 

4.      دروغگوها اطلاعاتی بیشتر از آن چه از آن‌ها خواسته شده، می‌دهند. آن‌ها خیال می‌کنند که با توضیحات بیشتر داستان‌شان واقعی جلوه می‌کند. اما اتفاقی که در این زمان می‌افتد تنها بی‌اعتبار کردن و پیچیده کردن آن است. هر چه شرح داستان بیشتر باشد، احتمال غیر واقعی بودن و دور از حقیقت بودن آن بیشتر است.

 

5.      شخصی که دروغ می‌گوید، حالتی دفاعی به خود می‌گیرد. او هر کاری که می‌تواند انجام می‌دهد تا توجه شما را به جای دیگری جز خودش جلب کند و از این که شما از او سوال می‌کنید، عصبانی می‌شود. بنابراین شخصی که تمایل دارد مکالمه با شما را به سمت دیگری سوق دهد، احتمال دروغ گفتن‌اش زیاد است.

 

6.       شخص دروغگو به توضیح دادن جزییات غیر مهم تمایل نشان می‌دهد در حالی که از جزییات مهم اجتناب می‌کند. اغراق در جزییات، به فرد دروغگو احساس بهتری می‌دهد اما شخصی که دروغ را می‌شنود احساس می‌کند که چیزی غلط است. برای تشخیص راستی و دروغی حرف‌هایش شما می‌توانید جزییات را به خاطر بسپارید، سپس درباره آن‌ها از او سوال کنید و ببینید آیا توضیحات‌اش مشابه آن چه از قبل گفته، است یا خیر.

 

7.      به حرکت چشم‌های او نگاه کنید. اگر شخصی می‌خواهد چیزی را به یاد آورد، اگر راست دست باشد، حرکت چشم‌های او به سمت بالا و چپ می رود. اما اگر در آن لحظه در حال ساختن ماجرایی باشد، چشم‌هایش به سمت بالا و راست می‌چرخد. برای چپ دست‌ها نیز این گونه است اما در جهتی مخالف. به علاوه او زیاد چشمک می‌زند یا ممکن است حتی چشم‌هایش را زیاد بمالد. حرکت دست‌ها به سمت چشم‌ها نیز می‌تواند نشانه‌ای از دروغگویی باشد.

 

8.      بعضی‌ها هنگام دروغ گفتن، عرق می‌کنند. البته عرق کردن تنها دلیل دروغ گفتن نیست. افرادی هستند که از عصبانیت، استرس یا خجالت عرق می‌کنند. عرق کردن همراه با سرخی و لرزش بدن و دشواری در بلع غذا می‌تواند نشانه آشکارتری از دروغگویی باشد.

 

9.      به حالات او دقت کنید. احساس یک شخص به سرعت می‌تواند در اوایل مکالمه روی حالات صورت‌اش تاثیر بگذارد. این می‌تواند خنده‌ای نیمه تمام یا نگاهی نگران که تنها 5 ثانیه طول می‌کشد باشد. این احساسات کوتاه ممکن است توسط شما به آسانی تشخصیص داده شود و همان لحظه به دروغگویی شخص پی ببرید، اگر چه آن‌ها نمی‌فهمند چگونه شما این کار را کرده‌اید. این حالات سریع اتفاق می‌افتد اما اگر به آن‌ها دقت کنید، می‌توانید آن‌ها را بینید.

 

10.  از او بخواهید حرف‌های خود را تکرار کند. اگر داستان او جعلی باشد، به سختی تمام جزییاتی را که بار اول گفت به یاد می‌آورد. حتی ممکن است متوجه شوید که او درباره چیزهایی که برای بار دوم به شما می‌گوید، بسیار نگران و ناآرام است.

 

11.  بیشتر وقت‌ها تشخیص دروغ آسان است زیرا شما آن را احساس می‌کنید و می‌دانید که 100% حرف‌های شخص مقابل‌تان حقیقت نیست. اگر به رفتار و حرکات او به دقت توجه کنید، می‌توانید چیزهای بیشتری دریافت کنید. اوایل ممکن است فکر کنید تشخیص آن‌ها برای‌تان سخت است اما به زودی خواهید فهمید که از آن چه فکر می‌کردید هوشیارتر هستید. اگر شما این نکات را به خاطر بسپارید و با دقت بیشتر به دنبال آن‌ها در شخص مقابل‌تان بگردید، به آسانی می‌‌توانید حرف دروغ را از راست تشخیص دهید.