جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
خواص لبو برای زنان باردار
لبو سرشار از آنتي اکسيدان است،رنگدانههاي بيهمتاي
آن، از بدن در برابر بيماريهاي قلبي و عروقي محافظت کرده و سطح کلسترول
خون را پايين ميآورند و خاصيت ضدپيري دارند.رنگ ارغوانى چغندر به دليل
وجود ترکيبى به نام بتاسيانين است که خاصيت ضدسرطانى داشته و از بروز
سرطانها بهخصوص سرطان کولون جلوگيرى مىکند.
در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۸۰
ميلىگرم پتاسيم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند.فيبر زياد
موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههاي قلبي در
بيماران قلبي است.گفتني است، چغندر قرمز به دليل داشتن مواد مغذي آهن در
کنار اسيد فوليک از بروز کمخوني جلوگيري ميکند.مفيدترين و بهترين بخش
چغندر، برگ آن است و بعد ساقههاي آن و بعد از آن ريشه که پخته آن لبو نام
دارد. قند ريشه چغندر براي مبتلايان به ديابت مضر است.
لبو به دليل داشتن
فيبر که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيدفوليک، بايد در سبد
غذايي بيماران قلبي قرار گيرد. افراد ميتوانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر
قرمز، ۵۳ درصد اسيدفوليک مورد نياز بدن را تامين کنند.
رنگ ارغوانى چغندر
به دليل وجود ترکيبى به نام بتاسيانين است که خاصيت ضد سرطانى داشته و از
بروز سرطانها بهخصوص سرطان کولون جلوگيرى مىکند.در هر ۱۰۰ گرم از آن،
۳۸۰ ميلىگرم پتاسيم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند فيبر زياد
موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههاي قلبي در
بيماران قلبي است. گفتني است، چغندر قرمز به دليل داشتن مواد مغذي آهن در
کنار اسيدفوليک از بروز کمخوني جلوگيري ميکند.
چغندر دو نوع است؛ يک نوع
آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره يا قرمز (لبو) و نوع ديگر آن چغندر
قند است و به رنگ زرد روشن است براي آنکه پوست چغندر پخته به آساني کنده
شود، بايد وقتي گرم است از آب گرم بيرون آورده و درون آب سرد قرار دهيد تا
به راحتي پوست آن جدا شود.چغندر داراي پروتئين، ويتامينهاي A، B۱، B۲، B۳ و
C، مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن است.
خواص غذايي و دارويي چغندر در بارداری
طبيعت چغندر گرم وتر است.
شيره چغندر يکي از بهترين شيرههاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي قرمز خون کمک ميکند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود ميبخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه ميشود.
چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.
لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين C و اسيدفوليک است که از بروز کم خوني در افراد بهويژه دختران جوان ممانعت ميکند.
چغندر ملين، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع يبوست نقش عمدهاي را ايفا ميکند. همچنين اهميت بسزايي در دستگاه گوارش دارد.
درمانکننده التهاب مجاري ادرار است.
خواص غذايي و دارويي چغندر در بارداری
طبيعت چغندر گرم وتر است.
شيره چغندر يکي از بهترين شيرههاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي قرمز خون کمک ميکند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود ميبخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه ميشود.
چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.
لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين C و اسيدفوليک است که از بروز کم خوني در افراد بهويژه دختران جوان ممانعت ميکند.
چغندر ملين، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع يبوست نقش عمدهاي را ايفا ميکند. همچنين اهميت بسزايي در دستگاه گوارش دارد.
درمانکننده التهاب مجاري ادرار است.
چغندر، عقل را زياد ميکند.
چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد ميکند.
چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامينA ميشود.
مدر، اشتهاآور و آرامبخش است، کار عضلات را تقويت ميکند، خون را بند ميآورد، معده را تقويت ميکند، اسهال خوني را متوقف ميسازد.
آب پخته شده آن براي درمان التهاب مثانه، يبوست، بواسير و بيماريهاي پوستي مصرف ميشود.
آب چغندرخام را بگيريد و با ماست مخلوط کنيد و صبح ناشتا بخوريد و هر روز تکرار کنيد از سفيد شدن موها جلوگيري ميکند.
آن را بپزيد و با آب نيم گرم آن تنقيه کنيد ورم روده را درمان ميکند.
چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد ميکند.
چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامينA ميشود.
مدر، اشتهاآور و آرامبخش است، کار عضلات را تقويت ميکند، خون را بند ميآورد، معده را تقويت ميکند، اسهال خوني را متوقف ميسازد.
آب پخته شده آن براي درمان التهاب مثانه، يبوست، بواسير و بيماريهاي پوستي مصرف ميشود.
آب چغندرخام را بگيريد و با ماست مخلوط کنيد و صبح ناشتا بخوريد و هر روز تکرار کنيد از سفيد شدن موها جلوگيري ميکند.
آن را بپزيد و با آب نيم گرم آن تنقيه کنيد ورم روده را درمان ميکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست