سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024
مجله ویستا

در ماه هفتم بارداری چه خبر است؟! (2)


نی نی بان، گروه ترجمه: از حالا تا سه ماه آینده شما بیشترین اضافه وزن را خواهید داشت و این اضافه وزن برای بارداری سالم لازم است. سعی نکنید وزنتان را در این ماههای آخر کاهش دهید چون سوختن چربی‌های بدن‌تان میتواند مواد سمی خطرناکی را وارد بدن جنین کند. در مطلب قبل درباره تغییرات فیزیکی این ماه و آزمایش‌های مهم این دوره اطلاعاتی آورده شد. در ادامه این مطلب به نگرانی‌هایی که ممکن است در این ماه با آنها مواجه شوید، می‌پردازیم.
تعداد ضربه‌ها
توصیه میشود بعد از ماه ششم تعداد ضربه‌های جنین را برای اطمینان از سلامت او، بشمارید. هر روز بررسی کنید که چقدر طول میکشد تا نوزاد 10 ضربه بزند. شما باید دست کم 10 تکان را در دو ساعت احساس کنید. اما ممکن است برخی تکانها آنقدر کوتاه باشند که احساس کنید نباید آنها را بشمارید.

در ماه هفتم بارداری چه خبر است؟! (2)


برای راحتی کار میتوانید 3 تکان را در نظر بگیرید که باید در نیم ساعت انجام شود. احتمالا به الگوی ثابتی درباره مدت و تعداد تکان‌ها می‌رسید اگر تغییری در این الگو احساس کردید باید با پزشک در این مورد صحبت کنید.
بررسیهای پزشک در ماه هفتم
در این ماه پزشک متخصص هر دو هفته یک بار شما را معاینه میکند. معاینه پزشکی شما احتمالا شبیه ماه‌های قبل خواهد بود. بررسی‌هایی مانند وزن، فشار خون، ادرار، ضربان قلب جنین، اندازه و شکل رحم، اندازه و موقعیت جنین و تورم مچ پا که میتواند نشانه فشار خون بالا باشد، در این ماه هم مانند ماه‌های توسط پزشک بررسی میشود.
اگر RH شما منفی باشد پزشک در این ماه به شما آمپول روگام تجویز میکند تا از عوارض جلوگیری شود.
نگرانی‌های مهم ماه هفتم
خونریزی: خونریزی بعد از هفته 28 بارداری میتواند یک موقعیت اورژانس تلقی شود. خونریزی ممکن است بسیار خفیف یا شدید و همراه با درد شکم باشد. علل خونریزی در اواخر بارداری شامل مشکلات جفت، جفت سرراهی و جدا شدن زودرس جفت باشد. یکی دیگر از علل خونریزی پارگی رحم است که همه این شرایط بسیار خطرناک است. جفت سرراهی در سونوگرافی هفته 16 تا 20 مشخص میشود و در صورت مشاهده میتوان اقدامات احتیاطی را برای کاهش خطر خونریزی انجام داد.
زایمان زودرس: احتمالا علائم زایمان زودرس را میشناسید اما اگر آگاهی چندانی ندارید بهتر است این علائم را در نظر بگیرید:
•    بیش از 5 انقباض در ساعت
•    خون روشن در واژن
•    تورم صورت و دستها
•    درد هنگام ادرار
•    درد شدید یا طولانی مدت در معده
•    استفراغ شدید و مداوم
•    ترشح روان و روشن مایع آبکی از واژن
•    دردپشت
•    فشار شدید لگن
رژیم غذایی در ماه هفتم
سه ماهه سوم رشد عصبی جنین زیاد میشود و بنابراین چربی زیادی از ذخایر بدنی شما را استفاده خواهد کرد. بنابراین امگا 3و 6 از مهم ترین منابع تغذیه‌ای برای مادر به حساب می‌آید. دی اکسو هگزانوئیک اسید که از امگا 3 تامین میشود برای جنین بسیار مفید است و سوخت لازم را برای رشد مغزی و چشمی فراهم کرده و آی کیو جنین را هم بالاتر می‌برد. ضمن آنکه از بروز نقایصی مانند بیش فعالی نیز کاسته و وزن هنگام تولد را در حد طبیعی نگه میدارد. حال آنکه کاهش این ماده با افسردگی، کمبود حافظه و مشکلات یادگیری برای مادران باردار همراه است.. میزان دریافت امگا 3 را از 600 میلی‌گرم در روز به 1200 تا 2400 میلی گرم در روز برسانید. شکل روغنی این ماده بهتر جذب شده و مقرون به صرفه‌تر است.