چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مصرف ید در دوران بارداری


نی نی بان، گروه ترجمه: آیا در دوران بارداری احساس ضعف و سرگیجه دارید؟  آیا غده تیروئید‌تان بزرگ است؟ اگر پاسخ‌تان به این سوال‌ها مثبت است این احتمال وجود دارد که دچار کمبود ید باشید.
ید چیست؟
ید به دست آمده از نمک یک ماده مغذی ضروری است که به تولید هورمون تیروئید کمک می‌کند. این هورمون به رشد مغز و سیستم عصبی کودک کمک می‌کند. از این رو مهم است که زنان باردار و شیرده ید را به اندازه کافی در رژیم غذایی خود قرار دهند.

مصرف ید در دوران بارداری

چرا شما نیاز به ید در دوران بارداری دارید؟
غده تیروئید هورمون‌ها را ذخیره می‌کند که در دوران بارداری بسیار فعال است و 50 درصد بیشتر از حد معمول هورمون تولید می‌کند. به عنوان یک مادر باردار شما نیاز به مصرف بد بیشتر برای حمایت از بدن خود و جنین‌تان دارید. کمبود ید در مراحل بعدی بارداری مشکلاتی را ایجاد می‌کند و ممکن است عوارض جانبی روی مغز و سیستم عصبی جنین داشته باشد.
کمبود ید
کمبود ید دومین علت آسیب‌های مغزی و عقب افتادگی ذهنی در سراسر جهان است. با افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده کمبود ید در حال گسترش است. نمک استفاده شده در این غذاها یددار نیست و براساس گزارش منتشر شده یک سوم از زنان باردار از کمبود این ماده رنج می‌برند. کمبود ید در دوران بارداری می‌تواند خطر زایمان زودرس، سقط جنین و مرده‌زایی را افزایش دهد.
علائم ناشی از کمبود ید در دوران بارداری
•    خستگی
•    ضعف
•    افسردگی
•    حساسیت به سرما
•    افزایش وزن
•    غده تیروئید بزرگ شده
توصیه‌های غذایی مجاز برای زنان باردار
نیاز ید شما در طول بارداری برای اطمینان از تامین کافی این ماده برای کودک به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند. RDA ید برای زنان باردار 220 میکروگرم در روز است.حداکثر مقدار یدی که موسسه پزشکی تغذیه در نظر گرفته است 1100 میکروگرم در روز است. هدف‌تان را مصرف مقدار توصیه شده روزانه قرار ندهید در عوض تلاش کنید به طور میانگین در هفته به مقدار کافی و لازم برسید.
منابع ید
سبزی‌های دریایی منبع بسیار خوبی از ید هستند. در واقع آنها حاوی مقدار زیادتری از حد معمول مصرف ید هستند. مثلا خزه شامل 1986 میکروگرم ید در هر قاشق غذاخوری است که به مراتب بالاتر از سطح مصرف معمول است.
دیگر منابع ید عبارتند از:
•    یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک یددار شامل 71 میکروگرم ید است.
•    یک فنجان ماست حاوی 75 میکروگرم ید است.
•    یک فنجان شیر شامل 55 میکروگرم ید اتس
•    یک گرم جلبک دریای شامل 16 تا 2900 میکروگرم ید است.
مکمل ید
به منظور جلوگیری از کمبود ید بسیاری از مراکز بهداشت توصیه کرده‌اند که نمک مصرفی یددار باشد. مقدار ید نمک بین 250 تا 400 میکروگرم در هر قاشق چایخوری نمک متفاوت است. اگر نگران تامین ید بدن‌تان هستید می‌توانید از مکمل استفاده کنید. یادتان باشد مکمل باید 150 میکروگرم ید داشته باشد. مصرف ترکیبی مواد غذایی غنی از ید و مکمل‌ می‌تواند بین 290 تا 2100 میکروگرم ید در روز به بدنتان برساند.
چه زمانی باید مکمل ید مصرف کنید
شما باید مصرف مکمل ید را از زمانی که تصمیم به بارداری میگیرید تا دوران بارداری و بعد شیردهی مصرف کنید. حتی اگر به طور ناخواسته باردار شدید باید خیلی زود مصرف مکمل را شروع کنید.