دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

دوران بارداری، برای مردان چگونه است؟


همیشه وقتی صحبت از بارداری و حاملگی می شود، همه، سختی هایی را به یاد می آورند که یک زن باید متحمل شود و بیشتر به دردهایی اشاره می شود که در موقع وضع حمل هر خانمی خواه ناخواه با آن مواجه می شود. اما سختی ها و مراقبت های بارداری فقط به مراقبت از جنین ختم نمی شود بلکه باید به یاد داشته باشیم که بعد از تولد فرزند، زن و شوهر بایستی با همدیگر زندگی کنند و فضای آرامی را برای رشد نوزاد فراهم بیاورند، لیکن اگر مراقبت های خاص در زمان بارداری و بعد از آن از طرف زوجین صورت نگیرد ممکن است آسیب های وارد شده بر زندگی دردهایی به مراتب شدیدتر و عمیق تر از درد زایمان به وجود بیاورند و زوجین را دچار ناراحتی کنند.
برای جلوگیری از چنین آسیب هایی  مردان باید مراقبت های ویژه ای از همسر خود داشته باشند و سختی های وارده را تحمل کنند تا دوباره طراوت و شادابی همسر را  بعد از زایمان ببینند و در کنار آن از لبخند های زیبای نو رسیده هم بهره مند شوند. در اینجا به چند نمونه از مسائلی که در دوران بارداری پیش می آید و مردان باید با این امور رفتار صحیحی داشته باشند، اشاره می شود.
به هم خوردن تناسب اندام زن در دوران بارداری
تناسب اندام خانمها از حدود چهار ماهگی دوران بارداری شروع به تغییر می کند و این تغییرات تا بعد از زایمان و دوره شیر دهی همچنان ادامه دارد و شاید اضافه وزنی که در دوره حاملگی ایجاد شده همچنان ادامه داشته باشد و یا گرفتار عوارض آن باشند. مثلا پس از زایمان ماهیچه های شکم کاملاً شل می شود و پوست اضافی زیادی باقی می ماند. برخی زنان با این که وزنشان متناسب می شود و تقریباً به وزن پیش از حاملگی و زایمانشان برمی گردند ولی تناسب بدنشان به هم می خورد و شکمشان تو نمی رود.
وظیفه مردان در مقابل بهم خوردن تناسب همسر
در چنین شرایطی خانم از هر زمان دیگر به شوهر خود نیاز دارد و گفتن جملاتی همچون « این تغییرات مهم نیست»، «اتفاقا این طوری خوشگل تر شدید»، « برای من همیشه مثل روز اول هستی» و... جملاتی هستند که دل زن را لبریز از محبت به شوهر و فرزندش می کند و عاشقانه رنج ها را تحمل می کند، اما بیان بعضی جملات شاید پتگی باشد بر سر همسر مان. جملاتی همچون « هر روز چاق تر می شوی» یا دیگر مثل روز اول نیستی و... باعث عذاب خواهند شد.
مشکلات ارتباط جنسی در دوران بارداری
در بعضی مواقع همچون سابقه زایمان پیش از موعد، ممکن است پزشک زوجین را از آمیزش جنسی و یا رسیدن به اوج لذت جنسی باز دارد. در چنین مواقعی هم بایستی شوهر خویشتن دار باشد و بر همسر خویش به خاطر عدم تمکین کامل فشار نیاورد که این امر باعث رنج همسر شده و شاید بعد از زایمان این کارهای شوهر باعث سردی همسر شود.
جنسیت فرزند
با اینکه چندین قرن از عصر جاهلیت سپری شده است اما هنوز هم رگه های جاهلی در بین بعضی از افراد و خانواده ها وجود دارد. گاهی مشاهده شده برخی از شوهران وقتی در بیمارستان می شنوند که همسرشان دختر به دنیا آورده، یا قرار است فرزندشان دختر شود، نسبت به همسر خود بی توجهی و بدرفتاری می کنند. و به نوعی فرزند پسر را به دختر ترجیح می دهند. هر چند در جنسیت فرزند مرد بیش از زن دخیل می باشد با این حال افراد جاهل باعث تلخی کام همسر می شوند، این امر باعث کدورت زوجین از هم می شود و در آینده زندگی متزلزلی را برای زوجین به ارمغان خواهد آورد.
ترس از مادر شدن
انسان ها در مورد چیزهایی که تجربه ندارند دچار هیجان و اضطراب می شوند و در این بین تبلیغات و صحبت های دیگران در ازدیاد ترس یا استقبال از آن تاثیر زیادی دارد لذا هرگز نباید یک زن را از مادر شدن ترساند بلکه شوهر بایستی همیشه آرام بخش همسر باشد و با حرفهای شیرین و عاشقانه وی را آرام کند.
سختی ها و کارهای بعد از زایمان
زن به خاطر زن بودنش نباید تمامی وظایف را به دوش بکشد. مرد می تواند طی این دوران رابطه جدیدی را با همسرش ایجاد کند همچنین مرد با حضورش در تمامی لحظات « شیردهی، عوض کردن کودک، خواباندن و...» می تواند حس امنیت را به همسرش منتقل کند.
در پایان به همسر خود نشان دهید که پدر شدن یکی از مهم ترین، بزرگ ترین و زیباترین اتفاقاتی است که بعد از تقسیم قلب تان با وی، برای شما رخ داده است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.