جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
علت کمردرد در اوایل بارداری، راه چاره
کمردرد بارداری یکی از مشکلات رایج خانم های باردار به ویژه در اواخر بارداری می باشد و به همین دلیل بانوان محترم اگر در اوایل بارداری هستید و یا قصد بارداری دارید، با مطالعه مقاله کمردرد بارداری و ده راهکار طب فیزیکی برای کاهش آن در مورد کمردرد دوران بارداری به شما توضیحات مناسب ارائه می شود.
کمردرد بارداری از کی شروع میشه ؟
کمردرد مشکل رایجی در بارداری است و میتواند در هر سنی از بارداری شروع شود ولی اغلب با رشد جنین بیشتر شده و کمردرد در ماه آخر بارداری به پیک خود می رسد و تا ۳ ماه بعد از بارداری برطرف می شود.
علل کمردرد بارداری :
جابجایی مرکز ثقل بدن به قدام
تولید هورمون های شل کننده لیگامان های کمر
اضافه وزن
وضعیت قرار گیری نادرست
در چه افرادی امکان ایجاد کمردرد بارداری بیشتر است؟
سابقه کمردرد قبل از حاملگی، سابقه کمردرد در حاملگی های قبلی ، سابقه کمردرد در دوران قاعدگی
ده راهکار برای کاهش کمردرد بارداری :
کمردرد به طور کامل قابل پیشگیری نیست ولی می توان با استفاده از روش های زیر شدت و دفعات کمردرد را کاهش داد.
۱- گرما : از کیسه آب گرم ( با دمای ولرم نه داغ ) روی کمر در مواقع کمردرد و یا بعد از فعالیت خسته کننده مثل ایستادن طولانی استفاده کنید.
۲- ماساژ متناوب : باعث تحریک اعصاب محیطی و شل شدن عضلات درگیر در کمردرد می شود. ماساژ روزانه حداقل دو بار با پمادهای نرم کننده بعد از گرم کردن باعث آرامش شما می شود.
۳- شنا کردن : در مقالات اخیر شنا برای خانم های باردار بسیار توصیه شده است. از آنجایی که شما در آب بی وزن هستید ، فشار از روی عضلات ، مهره ها، دست و پا برداشته شده و با حرکات شنا بخصوص کرال سینه عضلات تقویت می شوند. اگر حاملگی پر خطری دارید با متخصص زنان خود در این زمینه مشورت کنید.
۴- خوابیدن درست و استفاده از بالش های مخصوص : در بارداری از طاقباز خوابیدن به علت فشار جنین روی شریان های شکم اجتناب کنید. معمولا مدل خوابیدن به پهلوی چپ مورد قبول می باشد ، لذا استفاده از یک بالشت بین زانوها ، یکی زیر شکم و یکی پشت کمر میتواند باعث خوابیدن راحت و بدون درد شما در طول شب شود. بالش های مخصوص بارداری که نقاط فشار را پوشش میدهد برای این منظور طراحی شده اند.
۵- کمربند یا شکم بند حاملگی : هر چند در مطالعات اخیر تاثیر کمربند در جلوگیری از کمردرد بارداری کمرنگ شده است ولی برای مادرانی با جنین درشت و در اواخر بارداری میتواند از فشار وارده به کمر جلوگیری کند.
۶- کفش مناسب : کفش های با پاشنه بلند باعث افزایش قوس کمری میشوند و برای شما که با جلو آمدن شکم مرکز ثقلتان جابجا شده است حفظ تعادل بسیار مهم است. در کفش با پاشنه بلند این تعادل حفظ نمیشود بنابراین سعی کنید در این دوران ، کفش با پاشنه کوتاه و مناسب بپوشید.
۷- یوگا : با کاهش توان عضلانی و کاهش فشار بر روی اعصاب محیطی و عضلات باعث کاهش درد می شود.
۸- طب سوزنی : طب سوزنی به مسیرهای انرژی در بدن معتقد است و با استفاده از این روش، مسیرهای بلوک شده انرژی آزاد شده و نه تنها برای کمردرد بارداری بلکه برای تهوع استفراغ های دوران باداری بسیار مفید می باشد.
۹- درمان های فیزیکی و فیزیوتراپی : درمان های دستی و حرکات خاص روی مهره های کمر و استخوان های لگن ،آموزش ورزش های تقویتی کمر و کشش پشت ساق یکی از اقدامات درمانی است. هم چنین آموزش نحوه ایستادن ، راه رفتن ، نشستن و خوابیدن برای شما مفید است.
۱۰- مدیتیشن : یا تلاش برای آرامش و تمرکز همراه با دم و بازدم های عمیق در حالت نشسته یا خوابیده و تمرکز روی شل سازی عضلات و در نهایت ریلکسیشن کلی بدن در دوران بارداری برای کاهش گرفتکی های عضلانی، بهبود وضعیت تنفسی و کاهش استرس و افسردگی کمک کننده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست