چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

خروپف در بارداری، دلایل و راه‎های درمان


سلامت: حتی اگر همیشه بی سر و صدا می خوابیدید، طی بارداری ممکن است بافت های بینی تان آب بیشتری را ذخیره کند و متورم شده و مجرای هوا را محدود سازد و به شما فشار آورد تا برای تنفس، هوا را با شدت بیشتری بکشید (بله، فقط مچ پاهایتان نیست که دچار تورم می شود). در سه ماهه سوم ممکن است همان طور که وزنتان زیاد می شود، عادت خروپف کشیدن نیز گسترش یابد، زیرا چربی اضافی فشار بیشتری را بر گلویتان وارد می آورد.

خروپف در بارداری، دلایل و راه‎های درمان


از وضعیت خود آگاه باشید
اگر همسرتان به شما می گوید که با سر و صدای کمتری نفس بکشید، شما جزو بانوانی هستید که خروپف می‎کشید. اگر شوهرتان متوجه قطع تنفس شما شده یا اگر با تنگی نفس از خواب برخاستید، به پزشک اطلاع دهید. احتمال دارد پزشک توصیه کند که بر خواب شبانه خود نظارت داشته باشید تا دریابد که آیا دچار آپنه خواب هستید یا خیر. با این عارضه، تنفستان به هنگام شب منقطع می شود. در این صورت، باید از ماسکی استفاده کنید که هنگام خواب به بازنگهداشتن مجرای هوا کمک کند. شاید استفاده از ماسک برایتان ناخوشایند باشد، اما می‎تواند در پیشگیری از فشار خون بالای بارداری، پره اکلامپسی، سزارین و وزن کم بچه به هنگام تولد موثر باشد. همه ی اینها نتایج مرتبط با آپنه خواب هنگام بارداری است.
پیش‎بینی‎ها چه می‎گویند
به گفته ی دکتر جودیت لوئیس، دستیار پروفسور زنان و زایمان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، انتظار می رود که بانوان در دوران بارداری دچار مشکلات خواب شوند. مدت های طولانی فکر می کردیم که خروپف کردن مسئله مهمی نیست. اما خروچف کردن یک مشکل است. اگر چاقی باداری، مجرای هوای شما را باریک کند، احتمالاً افزایش وزن در سال های آتی نیز همین کار را خواهد کرد. شاید خروپف کردن در دوران بارداری به این معنا باشد که در برابر آپنه خواب در سال های پیش رو آسیب پذیرترید.
از سیگار و الکل دوری جوئید
آنانی که خروپف می کنند، باید پیش از رفتن به بستر از مسکرات دوری و حتی پس از زایمان نیز باید از سیگار پرهیز کنند. الکل و نیکوتین مجاری هوا را نرم می کند و آنان را برای خم شدن و بستن جریان هوا مستعد می‎سازد.