شنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 10 May, 2025
مجله ویستا

درد پستان، راه های درمان


درمان دردهای با منشاء خارج از پستان، ارجاع بیمار به پزشک مرتبط با نوع بیماری برای درمان بیماری زمینه‌ای است اما برای درمان دردهایی که منشاء پستانی دارند باید از نبود بیماری‌های مهم و بدخیم مطمئن شویم. بعد از اطمینان از اینکه بیماری بدخیم و مهمی وجود ندارد این چند نکته را به بیماران گوشزد می‌کنیم.
اضطرابتان را کاهش دهید:
  اضطراب باعث تشدید درد می‌شود اگر بعد از بررسی‌ها مورد خطرناک و خاصی دیده نشد باید به خانم اطمینان دهیم که مشکلی وجود ندارد و نگرانی‌اش را برطرف کنیم. تقریبا بیش از دوسوم زنان که درد شدیدی ندارند بعد از اطمینان از نبود مشکل خاص بدون تجویز دارو بهبود می‌یابند.
به لباس زیرتان توجه کنید:
 لباس زیر یا سینه‌بند خانم‌ها باید در اندازه مناسب انتخاب شود. کوچکی سینه‌بند باعث فشار آمدن روی بافت پستان و بزرگی آن باعث آویزان شدن پستان می‌شود که هر 2 عامل مهمی در ایجاد درد پستان هستند.
در صورت لزوم از دارو استفاده کنید:
 در این موارد از مکمل‌هایی مانند ویتامین E بیشتر استفاده می‌شود. البته هنوز صحت و سقم تاثیر ویتامین E در سلامت و کاهش درد پستان جای سوال دارد. داروهای ضدالتهاب نیز کمک‌کننده هستند. در مواردی که درد پستان به درمان‌های ساده و اولیه مقاوم باشد و بیمار بیش از اندازه اذیت ‌شود می‌توان از هورمون‌ها استفاده کرد که حتما باید پزشک تجویز کند.
شیوه زندگی‌تان را تغییر دهید:
توصیه‌های غذایی برای این بیماران خیلی مهم است چون اثبات شده مصرف مواد خوراکی یا نوشیدنی حاوی کافئین مانند شکلات، قهوه و چای پررنگ، مصرف غذاهای پرادویه و چرب، فست‌فود و سوسیس و کالباس، نوشابه‌های گازدار، پنیر شور، استعمال سیگار و... باعث تشدید درد در افرادی که درد پستان دارند، می‌شود.
 البته مطالعات نشان داده مهم‌ترین عامل غذایی دخیل در کل بیماری‌های پستان، غذاهای پرچرب است. مصرف زیاد چربی به‌ویژه در خانم‌های یائسه واقعا برای پستان مضر است. مصرف ماهی حداقل 2 بار در هفته توصیه می‌شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.