پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

توصیه هایی برای دوران بارداری


توصیه می شود زن حامله، ماهیانه تحت نظر پزشک باشد، در این راستا خیلی ها دوست دارند تحت نظر پزشک سنتی باشند که ما در این خصوص نیز در مطب مشاوره داریم، ضمناً موارد ذیل مربوط به بارداری و توصیه های مرتبط به حاملگی می باشد که به خانم هایی که قصد باردار شدن دارند یا در دوران بارداری به سر می برند توصیه می گردد:
 
1- برای بارداری پاییز بدترین فصل می باشد. تقریبا از 15 اسفند تا اواخر ماه اول بهار بهترین زمان برای بارداری است.
2- در طب سنتی محدودیتی برای سن مادر نیست، بهترین سن مادر برای بارداری از 17 تا 37 سالگی می باشد.
3- تغذیه سالم داشته باشید و از نمک دریا دوری نکنید و موارد ذکر شده در زمینه های آب، نمک، روغن و ظروف را باید رعایت نمایید.
4- همه غذاهایتان باید به اعتدال باشد. خیلی ادویه ها را استفاده نکنید و هر چه می خورید به تعدیل بخورید.
5- در زمان بارداری (حتی غیر بارداری) سعی کنید سرخ کردنی نخورید. مرغ های بازار را نخورند. پختی خیلی مفید است، کباب پخته شده روی ذغال و همچنین عسل خیلی مفید است، اگر عسل پخته باشد خیلی بهتر است مانند مربی و داخل کمپوت و یا داخل غذا (مثلاً اگر در قیمه هم یک قاشق عسل ریخته شود، مزه اش را عوض نمی کند؛ ولی می تواند یک دوای بسیار مفیدی باشد در زمان بارداری)
6-  براساس تحقیقات صورت گرفته در دنیا، مصرف قرص های ویتامینی در زمان بارداری باعث عقب ماندگی ذهنی نوزادان می شوند و بسته به نسبت میزان استفاده از این قرص ها، میزان این بیماری نیز در فرزندان کم و زیاد خواهد بود.
7- مصرف قرص آهن در زمان بارداری باعث ایجاد بیش فعالی در کودکان می گردد. این بیش فعالی را محترمانه گفتند تا این بیماری کم رنگ جلوه کند و کسی که فرزندش دچار آن بیماری است، فکر کند بچه اش نسبت به دیگران برتر است، بلکه این طور نیست.این گونه بچه ها قابل کنترل نیستند و تا زمانی که نوزاد هستند، دایم گریه می کند و فریاد می زند و اذیت می کند و مزاحم پدر، مادر و خانواده می شوند و وقتی راه افتادند چه از لحاظ کلامی و چه از نظر فیزیکی، شروع به تخریب کردن و وسایل می کنند و حرکات ناهمگون انجام می دهند و به نوعی بچه نیمچه خل می شوند که از علت های مهم آن مصرف قرص آهن در دوران بارداری است.بعد از تولد نیز مصرف قطره های آهن برای کودکان باعث سیاه شدن دندان ها می گردد و به کبد لطمه می زند و در سنین بالاتر مصرف دایم آن، فرد را مستعد آلزایمر می کند.
برای رفع کمبود آهن در دوران بارداری، نوعی آب آهن تاب تغلیظ شده تولید و در مطب عرضه شده است که سنتی است و به طور کامل کمبود آهن را جبران می کند و خانم هایی که کمبود آهن ندارند در دوران بارداری، می توانند از حسوم استفاده کنند که اخیراً تولید و در عطاری های مورد تایید عرضه شده است، کفگیر حسوم را داخل قابلمه می گذارید تا درحین پخت غذا، باعث آزاد سازی آهن در غذا می گردد و کمبود مختصر آهن را جبران می نماید.
 8- برای اینکه بچه ها هنگام تولد زردی نداشته باشند باید مادر در ماه پنجم ششم حجامت سبک کند و از غذاهای خیلی گرم هم در دوره بارداری استفاده نکند (البته خیلی هم خنک نخورد) و بعد از تولد نوزاد نیز باید پشت گوش نوزاد را حجامت کرد.
9-  جهت داشتن فرزندی آرام، زیبا و خوش اخلاق به، سیب و انار میل کنید و دستورات قرانی مورد اشاره در کتاب ریحانه بهشتی (فرزند صالح) تالیف خانم سیما میخبر را نیز رعایت کنید.
10- برای رفع ترک های ناشی از بارداری که بر روی پوست ایجاد می گردد، باید بعد از زایمان مراقبت نمایید و از روغنهای خوب میل کنید. ترکها را با روغن کنجد چرب کنید و شکمتان را ببندید.