دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مصرف ماده نقرهاي پركننده دندان و تهدید جدی براي زنان باردار و كودكان
ايسنا: رسانههاي آمريكا به نقل از سازمان غذا و داروي آمريكا اعلام كردند كه استفاده از مواد نقرهاي پركننده دندان ميتواند براي سلامتي مضر باشد.
استفاده از اين ماده موسوم به آمالگام كه حاوي جيوه است، ممكن است براي زنان باردار و كودكان خردسال خطراتي در پي داشته باشد و سلامت آنها را تهديد كند.
در گذشته قانونگذاران اين كشور به زنان باردار نسبت به مصرف نوعي ماهي خاص كه حاوي مقادير زيادي جيوه است هشدار داده بودند، اما سازمان غذا و داروي آمريكا به تازگي اعلام كرده است كه جيوه موجود در مواد پركننده دندان نيز مي تواند براي مغز جنين در حال رشد و يا حتي كودكاني كه در سن رشد هستند خطرناك باشد.
اين سازمان موارد هشدار و احتياط در اين زمينه را در وب سايت خود منتشر كرده و اميدوار است كه بتواند ممنوعيت استفاده از اين ماده را به سطح قانوني برساند.
لازم به يادآوري است كه اين هشدار براي تمام افراد نيست تا اين لحظه تنها به دو گروه نامبرده مربوط مي شود چرا كه اين دو گروه در هر صورت بايد تماس با جيوه را حتي در قالب پرهيز از مصرف غذاهاي دريايي كه حاوي جيوه زياد هستند،محدود كنند.
در هشدار سازمان غذا و داروي آمريكا آمده است: مواد پركننده دندان حاوي جيوه هستند كه ممكن است تاثيرات سمي عصبي روي دستگاه عصبي در حال رشد در كودكان و جنين داشته باشند.
با اين وجود سازمان فوق توصيه نميكند كه پركردگيهاي قبلي تخليه شوند. مواد پركننده دندان كه نقرهاي رنگ هستند نزديك به صدها سال است كه از سوي دندانپزشكان براي پركردن حفرههاي تخليه شده از پوسيدگيها در دندانها استفاده ميشوند.
سازمان غذا و داروي آمريكا هنوز در حال مطالعات بيشتر است تا دريابد با توجه به اينكه با انجام اعمالي چون جويدن يا مسواك زدن مقادير بسيار اندكي جيوه در بدن آزاد ميشود، آيا اين مقدار هم ميتواند باعث بروز اختلالات عصبي يا مشكلات ديگري در اطفال شود.
از سوي ديگر، يك ماده ديگر تحت عنوان كامپوزيتهاي صمغي هم رنگ دندان وجود دارد كه عاري از جيوه است و مطالعات قبلي نشان داده است: اين ماده كه درعين حال براي پر كردن پوسيدگيها به كار ميرود، مشكلات و اختلالات مغزي فوق الذكر را برجاي نميگذارد. با اين وجود به دليل دردسترس داشتن انبوهي از مطالعات و تحقيقات در اين زمينه و گاهي نيز ضد و نقيض بودن نتايج اين تحقيقات، انجام آزمايشات بيشتر با نتايج قطعي تر در اين خصوص مورد نياز است تا تاثيرات احتمالي اين مواد بويژه آمالگام روي جنين و كودكان زير شش سال بيشتر ودقيق تر بررسي شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست