دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

انواع شیشه شیر نوزاد


شیشه شیر خوب، چه شیشه شیری است؟!
شاید به جرات بتوان گفت که در مورد شیشه شیر هیچ فرمول استانداردی وجود ندارد. برخی بچه‌ها هر شیشه‌ای دستشان بدهید، با لبخند می‌گیرند اما برخی دیگر شیشه شیری با سری متفاوت را دوست دارند. برای شروع بهتر است یک انتخاب محدود داشته باشید و مثلا دو  شیشه از دو برند متفاوت بخرید. برای اینکه نوزاد راحت‌تر شیشه شیر را بپذیرد کارخانه‌های سازنده نوک بطری‌ها را طوری طراحی کرده‌اند که شبیه نوک سینه مادر باشد.

انواع شیشه شیر نوزاد
 
 
شیشه شیر از چه موادی تشکیل شده‌است؟
ساختار بطری:
ظروف شیشه‌ای، سیلیکون، پلاستیک و استیل از مواد رایج در ساخت بطری هستند.
 پلاستیکی:
پلاستیک سبک، نشکن و ارزان است. اما والدین اغلب نگران مواد شیمیایی موجود در پلاستیک به ویژه BPA هستند. بطری‌های پلاستیکی زود از بین می‌روند و به همین دلیل مرتب باید تعویض شوند.
 شیشه‌ای:
بطری شیشه‌ای سنگین است و ممکن است بشکند اما در عوض عاری از BPA  است. بطری‌های شیشه‌ای از انواع پلاستیکی گران‌تر هستند اما فروش بیشتری دارند.
سیلیکونی:
بطری‌های سیلیکونی سبک، نشکن، نرم و بدون BPA هستند. این بطری‌ها اغلب گران‌تر از انواع پلاستیکی و شیشه‌ای هستند و به همین دلیل برای تعویض زودهنگام آن به مشکل می‌خورید.
 استیل:
بطری‌های استیلی هم سبک، نشکن، بدون BPA و با دوام زیاد است. اما مانند انواع سیلیکونی این نوع بطری‌ها هم گران هستند و کمی سخت در دسترسند.

شیشه شیر چه شکلی باید باشد؟
بطری‌ها از نظر شکل طیف گسترده‌ای دارند. انواع قدیمی بلند،‌کمی خمیده یا زاویه‌دار هستند. بیشتر بطری‌های امروزی طرح ارگونومیک دارند و با گردن زاویه‌دار برای نگهداری راحت‌تر توسط نوزاد طراحی شده‌اند.
 بطری‌های یک بار مصرف:
برای این نوع شیشه‌ها باید برای هر بار شیر دادن از قسمت داخلی یکبار مصرف استریل استفاده کنید. این بطری‌ها در سفر به کارتان می‌آید. اما این را هم بدانید که این بطری‌ها برای محیط زیست مناسب نیستند و قیمت آنها بیشتر از انواع شیشه‌ای و پلاستیکی است.
 سیستم تهویه:
برخی انواع بطری به عنوان جلوگیری کننده از کولیک نوزاد به بازار عرضه می‌شود. این بطری‌ها ممکن است یک جز نی مانند داشته باشند که به بطری وصل شده و از ورود حباب‌های هوا به داخل بطری جلوگیری می‌کند. این امکان هم وجود دارد که سیستم تهویه در نوک شیشه یا انتهای آن باشد. هرچند در مورد اثربخشی این نوع بطری‌ها حرف و حدیث‌های زیادی وجود دارد اما بسیاری از والدین به شدت به آن باور دارند.
 اندازه و تعداد:
تعدا بطری‌هایی که نیاز دارید بسته به اینکه نوزادتان فقط شیرخشک مصرف کند یا شیر مادر بین 4 تا 12 عدد متغیر است. از بطری 114 گرمی شروع کنید. این بطری‌ها برای مقدار کمی از شیر مادر یا شیر خشک بسیار مناسب هستند. از 4 ماهگی می‌توانید بطری را به اندازه 230 تا 255 گرمی تغییر دهید.
 
نوک شیشه شیر چطور باید باشد؟
مواد نوک شیشه شیر:
سری شیشه معمولا در انواع لاتکسی یا سیلیکونی است. انواع لاتکسی نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر هستند اما دوام چندانی ندارند و برخی نوزادان به آن حساسیت دارند. انواع سیلیکونی سخت‌تر هستند و مدت طولانی‌تری دوام دارند.
 شکل نوک شیشه شیر:
نوک شیشه معمولا به شکل گنبدی یا مانند زنگوله است و  طوری طراحی شده که کام و لثه نوزاد را جا دهد. اما انواعی هم هستند که نوک مسطح یا گسترده و پهن دارند که انواع گسترده و پهن بیشتر شبیه نوک سینه مادر هستند و گزینه مناسبی به حساب می‌آیند.
 اندازه و جریان:
نوک شیشه طیف وسیعی از اندازه و سرعت جریان را دارد. نوزادان زودرس یا کم وزن به انواع کوچک که جریان کندتری هم دارند،‌ نیاز دارند، اما برای بچه‌های بزرگتر انواعی با جریان سریعتر مناسب است.
نوک شیشه معمولا براساس اندازه و محدود سنی پیشنهاد می‌شود اما اگر نوزاد شما از دستورالعمل پیشنهادی پیروی نمی‌کند خودتان را نگران نکنید چون ممکن است مجبور باشید اندازه‌های مختلفی از انواع نوک شیشه را امتحان کنید تا موردی که به درد نوزادتان می‌خورد پیدا کنید.
 نوک شیشه یکبار مصرف:
این انواع برای سفر بسیار مناسب هستند. این مدل‌ها استریل و از قبل آماده هستند اما بعد از یک بار استفاده باید دورانداخته شوند.

انواع شیشه شیر نوزاد