سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
چطور غذاهایمان را از این میکروب های خطرناک پاک کنیم
مسمومیتهای غذایی مشکل شایعی است که همه ما در بخشی از زندگیمان با آنها مواجه می شویم، البته معمولا این مسمومیتها را جدی نمیگیریم، اما باید بدانید که گاهی این بیماریهای به ظاهر ساده میتواند موجب مشکلات زیادی شود. اما راه جلوگیری از این بیماریها چیست؟ خیلی ساده این که مواد غذاییتان را از آلودگیها دور کنید. تنها ۱۰ روز پیش بود که جورج کلونی در بیمارستان بستری شد، قهرمان فیلمهای اکشن که در اینگونه فیلمها همه دشمنان را حریف است نتوانست حریف ویروسهایی که به چشم نمیآیند شود و کارش به بیمارستان کشید. او پس از آنکه شامی در رستورانی در کومودر ایتالیا صرف کرد دچار مسمومیت غذایی شد و مجبور شد یک روز کامل را در بیمارستان بگذراند، یعنی حتی ستارهها هم نمیتوانند از میکروبها و مسمومیت فرار کنند.
● مسمومیت، یک بیماری ساده نیست
مطالعات اخیر نشان داده، میزان مسمومیتهای غذایی در کل جهان در حال افزایش است و حالا حتی شمار برخی از مسمومیتهای بسیار نادر اما با عوارض جدی مثل مشکلات مفصلی، مشکلات کلیوی، آسیبهای چشمی، عفونتهای مزمن دستگاه گوارش و نارسایی کلیه هم در حال افزایش است. به رغم پیشرفتهای تکنولوژی شمار انتقال میکروبهای سالمونلا، کامپلیو باکتر و ایکولای از گوشتها، لبنیات، تخممرغ، غذاهای دریایی، میوهها و سبزیجات بیشتر شده است. در مطالعهای که در فاصله سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ در کانادا انجام شده است مشخص شده، افرادی که دچار عفونت ایکولای شدهاند، ۳۳درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد به فشارخون بالا مبتلا شوند. میزان احتمال بروز سکته قلبی و مغزی در آنها هم دوبرابر بود و آنها به احتمال ۵/۳برابر بیشتر از افراد معمولی به مشکلات کلیوی دچار میشوند. خب، پس از همین حالا مراقب باشید. شما باید بدانید که کدام باورهایتان در مورد مسمومیت غذایی درست است و کدام غلط.
● رستورانها امنتر هستند؟
باور عمومی ۱: غذاهایی که در خانه پخته میشوند کمخطرتر از غذاهای رستوران هستند.
واقعیت: عموما همه ما باور داریم که در خانه بیشتر مراقب پختوپز هستیم، واقعیت این است که شاید ما از لحاظ نگهداری مواد غذایی و شستوشوی آنها بسیاری از نکات را رعایت کنیم اما سرانجام کارکنان رستورانها همگی دورههای خاصی برای کار در این حیطه را دیدهاند و مرتب مورد معاینه بهداشتی قرار میگیرند. در ضمن صاحبان رستورانها میدانند که اگر در رستوران آنها کسی دچار مسمومیت شود، کسب و کار آنها بهشدت لطمه میخورد. برای همین به دلیل مسائل مالی هم که شده مراقب سلامت مشتریان خود هستند. در واقع آمار نشان میدهد، میزان مسمومیتهای خانگی و مسمومیتهای رستورانی تفاوت زیادی با هم ندارد.
● غذا را داغداغ فریز کنید
باور عمومی ۲: گذاشتن غذای گرم در فریزر آن را فاسد میکند.
واقعیت: اتفاقا برعکس، شاید به نظر گذاشتن غذای داغداغ در فریزر خیلی جالب به نظر نرسد، اما با این شیوه اجازه رشد به میکروبها داده نمیشود، زیرا سردشدن سریع اجازه رشد میکروبها را میگیرد. در عوض گذاشتن غذای گرمشده در دمای اتاق (خارج از یخچال و فریزر) علت اصلی آلودهشدن آن به میکروبها و علت اصلی رخدادن مسمومیتهای غذایی است.
● مایونزها خطرناک نیستند
باور عمومی ۳: اصلیترین علت مسمومیت، سسهای مایونز هستند.
واقعیت: مطالعات نشان داده که میزان مسمومیت غذایی به دلیل خوردن سالادها بالاست اما در واقع سسها و مایونزها در این میان بیتقصیر هستند. در واقع این سسها در کارخانجات پاستوریزه میشوند و در نتیجه آلودگی ای در خود ندارند و با خیال راحت میتوانید آنها را مصرف کنید. احتمال اینکه شما از سس مایونز مسموم شوید بسیار کمتر از احتمال ابتلا به مسمومیت پس از خوردن کاهو، سیبزمینی یا تخممرغ است. البته سسهایی که در خانه درست میکنید پاستوریزه نیستند و در نتیجه نمیتوانید به سلامت آنها مطمئن باشید. علت اصلی مسمومیتهای غذایی با سالاد، دقت نکردن در شستوشو و ضدعفونی کردن مواد تشکیلدهنده سالاد مثل کاهو، خیار، کلم، گوجهفرنگی و... و نیز دقت نکردن در نگهداری تخممرغ است.
● حتما ضدعفونی کنید
باور عمومی ۴: میوههایی که پوست کنده میشوند نیازی به شستن یا ضدعفونی کردن ندارند.
واقعیت: همه میوهها و سبزیجات در مزارع و در زمان حمل از مزارع تا مغازهها و تا زمان رسیدن به دست شما و حتی در خانه شما به انواع و اقسام آلودگیها و میکروبها آلوده میشوند و در واقع سطح روی آنها بسیار کثیف است، درست است که در مورد میوههای پوستدار، داخل میوهها تمیز است اما در زمان بریدن یا حتی خوردن این میوهها ممکن است آلودگیها را از سطح آنها به داخل ببرید و سپس خودتان را اینگونه بیمار کنید.
برای آنکه دچار مشکل نشوید بهترین کار این است که شاخ و برگ اضافی، مناطق آسیبدیده یا برگهای نامناسب سبزیجات و میوهها را جدا کنید، سپس آنها را بشویید و ضدعفونی کنید. در مورد میوههایی که سطح ناصاف دارند و در مورد سبزیجات، حتما از یک برس مخصوص شستن استفاده کنید یا با دست روی آنها را کاملا بشویید. در مورد میوههایی مثل مرکبات، هلو، شلیل، گلابی و... پس از شستن آنها را خشک کنید (با یک دستمال کاغذی یا پارچه خشک و تمیز) و بعد هم در یخچال نگهداری کنید.
● آبلیمو میکروبکش نیست
باور عمومی۵: سرکه و آبلیمو اسید دارند پس مواد غذاییای که با آنها آغشته میشوند را میشود مدت طولانی در محیط معمولی نگه داشت.
واقعیت: این یکی از اشتباهایی است که تاکنون بسیاری را به مشکل انداخته است. خیلیها گوشت کبابی، همبرگر یا مرغ را داخل آبلیمو یا سرکه میگذارند تا خوشطعم شود و ممکن است ساعتها این مواد غذایی را روی کابینت یا داخل آشپزخانه رها کنند، این در حالی است که نه آبلیمو و نه سرکه نمیتوانند مانع از رشد میکروبها روی موادغذایی بهخصوص گوشت شوند. بهترین کار این است که اگر میخواهید تکههای گوشت را در آبنمک یا سرکه بخوابانید حتما آن را داخل یخچال قرار دهید و روی آن را هم حتما بپوشانید و در صورت امکان زمان زیادی هم آن را رها نکنید.
● گوشتها را در خانه نشویید
باور عمومی ۷: برای آنکه گوشت قرمز و گوشت سفید از میکروبها پاک شوند حتما باید آنها را در خانه بشویید.
واقعیت: طبیعی است که وقتی گوشت سفید یا قرمز یا ماهی میخرید آنها را بشویید، اما واقعیت این است که مطالعات نشان داده، این کار اقدام درستی نیست. در واقع شما با شستن مرغ، گوشتها و ماهیها سینک ظرفشویی و ظروف خانهتان را به میکروبها و باکتریهایی که در گوشتها و اضافات آنها وجود دارد، آلوده میکنید. یادتان باشد که تنها راه اینکه میکروبی از طریق گوشت به بدن شما انتقال نیابد، این است که آنها را در دمای مناسب و به مدت لازم بپزید. شما میتوانید از مغازهای که گوشت و ماهی خود را میخرید، بخواهید که آنها را برای شما بشوید و بستهبندی کند و سپس این بستهها را در یخچال (برای مدت طولانی حتما در فریزر) بگذارید و سپس در زمان مصرف خارج کنید. حواستان باشد که پختن گوشتها در دمای مناسب و به مدت زمان کافی تنها راه از بین بردن میکروبهای آن است و کبابکردن و گریلکردن نمیتواند تمام آلودگیهای گوشت را از بین ببرد.
● مواد غذایی در کسری از ثانیه آلوده میشود
باور عمومی ۶: هر ماده غذایی که به زمین بیفتد تا پنج ثانیه، هیچ آلودگی ای به آن راه نخواهد یافت و شما میتوانید آن را سریع بردارید و استفاده کنید.
واقعیت: این باور در کشورهای غرب رایج است و این تصور وجود دارد که حتی در مناطق آلوده هم اگر یک ماده غذایی به زمین بیفتد حداقل ۵ ثانیه لازم است تا میکروبها و آلودگی به آن انتقال یابد. اما مطالعه جداگانه نشان داده، این تصور کاملا غلط است.
مطالعهای در وست پوینتسنتر نشان داده، در محیطهای آلوده به میکروب خطرناک ایکولای تماس مواد غذایی با سطحی که این میکروب در آنجا وجود دارد حتی در زمان بسیار اندک، مثلا یک ثانیه، باعث آلودهشدن آن به این میکروبها میشود. مطالعهای دیگر در دانشگاه کلسون کانادا هم نشان داده، میکروب بسیار خطرناک سالمونلا میتواند روی فرش، پرده، سنگ یا پارکت یا روی کابینتهای یکخانه برای ۴هفته دوام بیاورد و در زمان بسیار کمی به مواد غذایی که با آنها تماس پیدا کردهاند، انتقال یابد. در این مطالعه مشخص شد، یک تکه گوشت که تنها ۳ثانیه روی یک کابینت آلوده افتاده بود، میتواند حاوی میزانی از سالمونلا باشد که برای بیمارکردن ۳ فرد بالغ کافی است.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی شهادت سید ابراهیم رئیسی
کنکور هواشناسی قتل تهران پلیس امتحانات نهایی هلال احمر سیل قوه قضاییه سیل مشهد آموزش و پرورش بارش باران
پیام تسلیت بورس یارانه قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا خودرو دلار بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان یارانه نقدی
ابراهیم تاتلیس تلویزیون هنرمندان سینما سینمای ایران لیلا حاتمی شعر زری خوشکام نمایشگاه کتاب رسانه ملی
قرآن تجهیزات پزشکی
اسرائیل رژیم صهیونیستی ترکیه امیرعبداللهیان روسیه آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال رییس جمهور لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر انگلیس لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال بازی تراکتور باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ تبلیغات اپل موبایل نمایشگاه ایران هلث هواپیما اینترنت
سلامت رژیم غذایی بارندگی مردان زیبایی آلزایمر سازمان غذا و دارو استرس فشار خون کاهش وزن