دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

بيماري‌هاي انگلي دوران بارداري و ضرورت آموزش بهداشت


ایسنا: نتايج يک مطالعه بر آموزش بهداشت براي حذف عوامل خطر بيماري توكسوپلاسموز به ويژه طي دوران بارداري تأکيد دارد.

دکتر نسرين فولادي، استاديار گروه پرستاري دانشگاه علوم پزشکي اردبيل، مطالعه‌اي را با هدف «سرواپيدميولوژي توكسوپلاسموز در زنان مراجعه كننده به مركز بهداشت بر اساس آزمايشات قبل از ازدواج» انجام داده است.

توكسوپلاسما از بيماري‌هاي مهم انگلي مشترك انسان و دام است. عفونت با توكسوپلاسما گوندي، در صورت انتقال انگل به جنين يا فعال شدن مجدد آن در افرادي با سيستم ايمني سركوب شده، علائم باليني شديدي ايجاد مي‌كند.

در اين مطالعه، 272 نمونه خون از زنان در شرف ازدواج مراجعه كننده به مركز بهداشت اردبيل جمع‌آوري شد. نمونه‌ها به منظور تعيين سطح آنتي بادي‌هاي IgM و IgG ضد توكسوپلاسما با روش اليزا تحت بررسي و آزمون قرار گرفتند.

يافته‌ها حاکي از آن بود كه 3/42 درصد افراد مورد مطالعه IgG مثبت و در 1/1 درصد افراد IgM و IgG هر دو مثبت بودند. در بين افراد IgG مثبت 3/11 درصد افراد سابقه سقط در خانواده، 5/96 درصد سبزيجات خام،  2/92 مصرف گوشت نيم پز، 6/89 درصد سابقه عدم استفاده از مواد ضد عفوني كننده در شستشوي سبزي، 6/29درصد سابقه تماس با دام، 4/57 درصد تماس با گوشت خام داشتند و 8/94 درصد از آب لوله‌كشي استفاده مي‌كردند.

نتايج اين مطالعه نشان داد: 7/57 درصد از زنان در شرف ازدواج شهر اردبيل از نظر سرولوژي، توكسوپلاسموز منفي بودند، لذا آموزش بهداشت براي حذف عوامل خطر به ويژه طي دوران بارداري ضروري به نظر مي‌رسد.