شنبه, ۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 25 May, 2024
مجله ویستا

ویار در بارداری، چرا و چگونه؟


علت اصلی تهوع و استفراغ دوران حاملگی هنوز بدرستی مشخص نشده ولی شواهد به دست آمده حاکی است تغییرات سریع ایجاد شده در سطوح هورمونی بدن می تواند عامل اصلی بروز چنین حالاتی باشد.
این تغییرات به نوبه خود باعث انقباض ماهیچه ها و کندترشدن حرکات معده و روده شده و در نهایت به تهوع و استفراغ منجر می شود.
هورمون های استروژن، پروژسترون، گونادوتروپین و نیز هورمون های تیروئید در استفراغ های شدید دوران بارداری نقش عمده ای ایفا می کنند.
تحقیقات نشان می دهد زمانی که سطح قند خون پایین باشد، زنان باردار بیشتر دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند و علاوه بر این، زنانی که با خوردن قرص های ضد بارداری، ابتلا به میگرن و بیماری حرکت دچار تهوع می شوند، در دوران بارداری نیز بیشتر احتمال تجربه حالت تهوع و استفراغ را دارند. از سوی دیگر، افرادی که سابقه خانوادگی در این مساله دارند نیز بیشتر در معرض چنین حالاتی قرار دارند.
جنبه روانی مساله بارداری از جمله عواملی است که در کنار دلایل ذکر شده می تواند یکی از علل بروز ویارهای حاملگی باشد. واکنش روانی خانم های باردار در برابر پدیده بارداری و بدون برنامه رخ دادن آن در شدت این مساله بی تاثیر نیست.
پزشکان و محققان معتقدند ویار حاملگی بسیار تحت تأثیر ژنتیک و وراثت قرار دارد؛ به گونه ای که چنانچه مادر و خواهر شما چنین مشکلی داشته باشند، به احتمال زیاد شما هم ویارهای بارداری را تجربه خواهید کرد. مشکل ویار در بارداری اول، حاملگی چند قلویی و داشتن جنین دختر شانس ابتلا به ویار حاملگی را افزایش می دهد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.