جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه بچه، چهار پیشنهاد عالی


اغلب ما می‌دانیم که بهترین شیوه آن است که افراد از دوران کودکی به خوردن سبزیجات عادت کنند. اما چطور باید این کار را انجام داد؟ چه کنیم که کودک ما به خوردن سبزیجات علاقه نشان دهد؟ برای یافتن پاسخ این سوال به سراغ شیوا فرجی، کارشناس‌ارشد تغذیه می‌رویم. او درباره چگونگی علاقه مندی کودکان به سبزیجات می‌گوید: تمایل و گرایش به مصرف سبزیجات در افراد رابطه تنگاتنگی با نگرش خانواده به این مقوله دارد. اینکه در خانواده رغبت غذایی نسبت به سبزیجات وجود داشته باشد و پدرومادر به عنوان الگوی کودکان از سبزیجات استفاده کنند یا خیر.
تمام کودکان وقتی غذا خوردن را شروع می‌کنند با سبزیجات نیز آشنا می‌شوند. مادر سبزیجات مختلف را به غذای کودک اضافه می‌کند. حالا این غذا می‌تواند به عنوان مثال پوره کدو حلوایی باشد یا گشنیز و جعفری و هویج که به سوپ کودک اضافه شده است. بنابراین کودک از سن پایین مصرف سبزیجات را شروع می‌کند و نمی‌توان گفت که بی علاقگی بعدی کودک نسبت به سبزیجات به خاطر نپذیرفتن ذائقه است. مهم این است که شما در ترکیبات غذایی کودک استفاده از سبزیجات را تداوم ببخشید تا او نسبت به آن علاقه خود را از دست ندهد. اما چرا این اتفاق نمی‌افتد؟ چون وقتی کودک به مرحله‌ای از رشد می‌رسد که بر سر سفره خانواده غذا می‌خورد غذای خانواده از میزان درست سبزیجات برخوردار نیست و کودک نیز علاقه خود را به سبزیجات از دست می‌دهد.
برای اینکه کودک را نسبت به خوردن سبزیجات علاقه‌مند کنیم چند پیشنهاد برای شما دارم:
1. باید اشکال جذاب با سبزیجات بسازید. نباید توقع داشته باشید کودک به همان شکلی از سبزیجات که ما به عنوان سالاد مصرف کنیم رغبت نشان دهد. می‌توانید با سبزیجات مختلف اشکال گوناگون و جالبی بسازید. از رنگ‌های سبزیجات مختلف نیز می‌توانید استفاده کنید کافی است کمی خلاقیت به خرج دهید. اشکالی مثل آدمک یا شکل‌های کارتونی یا فانتزی در رغبت نشان دادن کودک به سبزیجات بسیار مفید است.
2. تغذیه مهدکودک نیز می‌تواند تاثیر زیادی روی علاقه کودک به مصرف سبزیجات داشته باشد. اگر برای غذای کودک در مهد کودک کنار مواد خوراکی سبزیجات نیز اضافه شود خیلی موثر است چون کودک حتی اگر در خانه نیز اهل خوردن سبزیجات نباشد در مهد کودک و در جمع دوستانش به خوردن غذا به طور کلی تمایل بیشتری نشان می‌دهد و سبزیجات را نیز مصرف می‌کند.
3. وقتی که غذاهای انگشتی را برای کودک شروع می‌کنیم باید سبزیجات را نیز در آن بگنجانیم. با استفاده از سبزیجات رنگارنگ که قابلیت شکل دادن و جذابیت برای بچه دارند می‌توانیم او را به خوردن سبزیجات علاقه مند کنیم.
4. از عادت‌های بد غذایی سنتی چند تایی را ذکر کردیم. حال بگذارید به یک عادت خوب غذایی نیز اشاره کنیم. خوردن کاهو سکنجبین در تابستان! اگر سنکنجبین را خودتان تهیه کنید و آن را در معنای واقعی سنکنجبین یعنی از ترکیب سرکه و انگبین(عسل) تهیه کنید با ترکیب کاهو یک میان وعده بسیار مفید و سالم را تشکیل می‌دهد. چون کاهو هم فیر کافی به بدن شما می‌رساند و هم حاوی آب زیادی است که در فصل گرما بسیار برای بدن شما ضروری است. 80 درصد کاهو را آب تشکیل می‌دهد. اگر شما به همراه تمام اعضای خانواده از این میان‌وعده استفاده کنید کودک نیز به مرور به این خوراکی علاقه مند می‌شود و از آن لذت می‌برد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.