سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

عدم رابطه زناشویی، دلایل مهم نبودن ها


علت نداشتن رابطه زناشویی پایین یک اختلال است درحالی که میل جنسی بسیار بالا، اغلب به عنوان اعتیاد جنسی تلقی می‌شود. مشکلات مرتبط با میل جنسی چه در مردان و چه در زنان، با توجه به مسایلی مانند نبود رغبت، اشتیاق و میل گفته می‌شود. ممکن است شما فکر کنید مشکل کمبود میل جنسی است اما ممکن است عمیق تر از آن باشد:  هیلدا هاچرسون دکتر پروفسور زنان و زایمان در دانشگاه کلمبیا می گوید شایع ترین دلایل کم میلی ،مسائل ارتباطی هست . او توضیح می دهد که اگر عدم صمیمیت و یا احساس دوست داشتن در روابط شما وجود دارد و احساس می کنید به احتمال بسیار زیاد شما تمایل جنسی ندارید باید بگویم که اگر از شریک خود نفرت دارید هیچ دارویی باعث تمایل به داشتن رابطه جنسی وجود ندارد.اما اگر همه چیز در رابطه شما درست و خوب باشد یکی از این علل پزشکی برای میل جنسی کم می تواند اشتباه باشد .

علت نداشتن رابطه زناشویی
کمبود خواب شما
در یک مطالعه در مجله طب جنسی محققان دریافتند که زنانی که در شب خواب بیشتری داشتند روز بعد از نظر جنسی تحریکتر میشوند.. در واقع هر ساعت خواب اضافی احتمال ۱۴ درصد افزایش میابد. برای داشتن خواب بهتر و به طور طبیعی  تلاش کنید . به تجربه ثابت شده زنان برای میل جنسی نیاز به آرامش دارند و قادر به تمرکز بر روی لذت هستند. بنابراین زنان در مورد رابطه زناشویی سخت فکر می کنند و توسط عوامل استرس زا زندگی به راحتی پریشان و نگران می شوند و باید مراقبت شوند.
مصرف بیش از حد مواد شیمیایی
در یک مطالعه از انجمن تولید مثل پزشکی آمریکایی محققان دریافتند زنانی که در ادرارشان بالاترین سطوح مواد شیمیایی وجود دارد احتمال میل جنسی کم تا دو و نیم برابر بیشتر گزارش شده. تحقیقات قبلی که بررسی غدد درون ریز در مردان بود اما این مطالعه اثرات مواد شیمیایی هم بر هورمون  زنانه به طور خاص استروژن و تستوسترون در قدرت میل جنسی را نشان داده است. محققان عمدتا در نوع  پردازش مواد غذایی و آفت کش ها متمرکزند اما همچنین مواد شیمیایی در محصولات روزمره (پلاستیک های از یوگا برای پرده های حمام ) در برداشت. کمتر غذاهای فرآوری شده بخورید.
مصرف یک داروی جدید
داروها باعث تغییر سطح هورمون ها می شوند که به نوبه خود میل جنسی را کاهش می دهند. بسیاری از مواردی که برای درمان مشکلات پزشکی مزمن مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین قرص و داروهای ضد افسردگی همه می توانند میل جنسی شما را کاهش دهند و حتی در مورد دوم زنان کاهش شانس ارگاسم را تجربه می کنند. اگر شما متوجه تغییر درتغییر میل جنسی در نتیجه شروع یک داروی جدید شده اید آن را بدون خجالت به دکتر خود بگویید . برای زنان باردار رابطه داشتن آخرین چیزی هست که در ذهن خود دارند. در بسیاری از موارد، میل جنسی می تواند جزر و مد کند اما اگر شما رابطه زناشویی داشته باشید مطمئن باشید آن بسیار عادی است . دکتر هاچرسون می گوید میل جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان و در حالی که تغذیه با شیر مادر باشد به دلیل تغییرات هورمونی مانند افزایش پرولاکتین می تواند کاهش یابد. با توجه به مطالعه  دانشگاه تگزاس در استین گزارش شده زنان مبتلا به افسردگی بیشتر مهار شور وهیجان دارند در هنگام رابطه جنسی درد بیشتر و کمتر رضایت جنسی دارند ونسبت به همتایان کمتر لذت میبرندو تجویز دارو برای افسردگی و اضطراب می تواند باعث کاهش میل جنسی شود.
دوران یائسگی
مزایا: شما هرگز دوباره تامپون نمی خرید. منفی: تعداد هورمون شما ناگهان انگشت شمار می شود از عوارض جانبی بالقوه از جمله تغییر در میل جنسی است، کالین دکتر زایمان در پن سلامت دولت میلتون سید هرشی مرکز پزشکی می گوید . با توجه به مطالعات در آرشیو طب داخلی در بیش از نیمی از زنان یائسه میل جنسی کم گزارش شده. دکتر هاچرسون می گوید هورمون استروژن و تستوسترون زن با توجه به سن او کاهش می یابد و هورمون ها با میل جنسی در ارتباطند.دکتر اضافه می کند به علاوه بسیاری از زنان با یائسگی خشکی واژن دارند که می تواند منجر به مقاربت دردناک شود.
تنش جدی باهمسر
- با منشاء روحی و روانی باعث افت میل جنسی خواهد شد
- مسائل مربوط به سلامتی جسمانی مانند فشار عصبی یا افسردگی استرس کاری یا مالی
تجربه ی سوء استفاده ی جسمی یا جنسی
- مشکل داشتن در رابطه نیز می تواند منجر به کم شدن تمایل به رابطه ی جنسی در زنان شود
- کم بودن رابطه با همسرتان
- جرو بحث های حل نشده
- عدم اعتماد به همسر
کاهش میل جنسی به‌طور ناگهانی به‌وجود نمی‌آید و روندی تدریجی دارد؛ اگر فردی طی چند سال به مدت چند ماه، تمایلی به رابطه زناشویی نداشته باشد، دچار کاهش میل شده است. البته طبیعی است که به‌مرور حرارت رابطه همسران کاهش می‌یابد و برای جذاب ماندن در نظر یکدیگر باید تلاش بیشتری کنند. بسیاری از زوج‌ها در شرایط نامناسب با هم رابطه برقرار می‌کنند؛ آنها اغلب به دلیل مشغله‌های کاری، خستگی جسمانی و روانی، نگرانی‌های شغلی و خانوادگی آمادگی لازم برای داشتن رابطه ندارند ولی با توجه به دلایلی مانند فشار همسر و علاقه و احترام به او با این تصور که انجام وظیفه می‌کنند، این کار را انجام می‌دهند بنابراین طبیعی است رابطه موفقیت‌آمیزی نداشته باشند. چنین شرایطی عموما باعث کاهش میل جنسی در هر دو جنس می‌شود. این مساله زمانی حاد می‌شود که مدت زمان بیشتری از ازدواج گذشته باشد و مسایلی مانند نگهداری از فرزندان، عادی‌شدن روابط و الگوهای جنسی روزمره و تکراری نیز به آن اضافه شده باشد. حتی در مواردی مرد نسبت به همسرش احساس خاصی دارد، چون او را به یاد فرد مهمی در زندگی‌اش مانند مادر و… می‌اندازد. اگر بی‌میلی ناشی از فقدان جذابیت جنسی همسر است، باید رویکرد‌های مبتنی بر تغییرات امکان‌پذیر ظاهری همسر اتخاذ شود، در این‌مورد لازم است زن و شوهر با یکدیگر بر سر تغییرات ظاهری امکان‌پذیر که جذابیت جنسی ایجاد می‌کند، به توافق برسند. برای پیشگیری از هر نوع رنجش، این کار باید با دقت و نظارت متخصص انجام شود اما اگر مشکل روابط زناشویی زوجی برپایه الگوهای تکراری و بدون تغییر است، باید تغییری در الگوهای رفتار جنسی داده شود. البته این تغییرها، زمانی امکان‌پذیر هستند که زن و مرد میل بالایی به ایجاد بهبود روابط بین‌فردی خود داشته باشند. اگر کاهش میل‌جنسی به دلیل پایین بودن سطح تستوسترون است، باید در درمان به سن و وضعیت سلامت فرد توجه خاصی شود مثلا در مردان مبتلا به سرطان پروستات، مصرف تستوسترون باعث پیشرفت سرطان می‌شود اما در بیشتر مردان این روش، بی‌خطر است و معمولا افزایش میل‌جنسی را به دنبال دارد. با مشخص شدن علت می‌توان برنامه‌های درمانی را آغاز کرد.

تعداد دفعات رابطه زناشویی
به‌علاوه، دفعات روابط زناشویی به نیازهای طرفین بستگی دارد و ممکن است یک زوج۳۳ ساله با۳ بار برقراری رابطه در هفته نیازهایشان برطرف شود ولی زوج۳۳ ساله دیگر با ماهی یکبار رابطه نیازهایشان برطرف شود. برخلاف تصور عام، رابطه جنسی هیچ‌گونه اثر سوئی بر بدن ندارد و این باور که هر بار رابطه زناشویی باعث مصرف هزاران کالری انرژی و از بین رفتن مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی از بدن می‌شود، کاملا نادرست است.۷ درصد حجم منی ترشحات پروستات و حدود ۵۰درصد بقیه ترشحات کیسه منوی است که فاقد هر نوع ویتامین، کلسیم و… است. عده‌ای حتی پا را از این فراتر گذاشته و بر این باورند که نزدیکی باعث پوکی استخوان و کاهش دید می‌شود که به هیچ‌وجه صحت ندارد. اما با این حال گاهی دفعات روابط جنسی و درخواست از طرفین به میزانی است که باعث ایجاد مشکل در زندگی روزمره می‌شود. در این موارد است که تعدد روابط مشکل‌ساز می‌شود، آن هم نه مشکلات جسمی، بلکه مشکل در رابطه با همسر، کارهای روزمره و شاید هم آثار سوءروانی. به همین دلیل در مواردی که میل جنسی زیاد است با توجه به تجربه‌های به دست آمده باید به ۲ نکته مهم توجه داشته باشید؛ معمولا علاقه یا نیاز جنسی زوج‌ها کاملا با هم منطبق نیست و درمواردی که این نداشتن تطابق اندک است، طرفین با تعدیل در میل جنسی به حالت تعادل می‌رسند و زن و شوهر بدون مشکل در کنار هم زندگی و نیازهای جنسی همدیگر را برطرف می‌کنند ولی مشکل زمانی ایجاد می‌شود که این نداشتن تطابق زیاد باشد. مثلا مرد یا زنی تمایل داشته باشد ۳-۴بار در روز رابطه برقرار کند ولی همسرش حتی تمایل به برقراری یکبار رابطه در ماه هم نداشته باشد. در این موارد مشکلات پیچیده می‌شود و حتی کار به جدایی می‌کشد. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از ازدواج از میزان نیازهای جنسی همدیگربرآوردی دقیق داشته باشید.