سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

بارداری دوقلویی، عوارض دارد؟


اکثر بارداری های دوقلویی منجر به دنیا آمدن نوزادان سالم می شود، با این حال برخی از بارداری های دوقلو، عوارض کمی به همراه دارند.
شانس سقط خود به خودی من در بارداری دوقلویی چقدر است؟
اگر شما بارداری دوقلویی دارید،خطر سقط جنین بالاتری نسبت به بارداری تک فرزند دارید به خصوص اگر نوزادان شما یکسان هستند، این غیر ممکن می باشد که دقیقا چه مقدار خطر بالایی شما را تهدید می کند، از بسیاری از سقط جنین های زود هنگام هیچ آمار دقیق در دسترس نمی باشد، در هر بارداری، بیشتر سقط جنین در هفته اول و دوازدهمین هفته ی بارداری اتفاق میافتد، از دست دادن یکی از دوقلوها در طول سه ماهه اول بارداری رشد جنین دیگر را تحت تاثیر قرار نمی دهد، جنین فوت شده معمولا به طور کامل توسط مادر جذب می شود که ممکن است نشانه ای داشته باشد یا نشانه ای نداشته باشد.
• خطر پره اکلامپسی در بارداری دوقلویی:
مسمومیت بارداری،که در حدود 7 درصد از کل زنان باردار رخ می دهد در دوقلو ها سه برابر بیشتر است.
• خطر جدا شدن زودرس جفت در بارداری دوقلویی:
یک بیماری جدی در بارداری دوقلویی می باشد که در آن جفت جدا از دیوار رحم قرار می گیرد و آماده ی به دنیا آمدن است و زمانی شایع می شود که بیشتر از یک بچه حامله هستید، این وضعیت با سوء تغذیه، کشیدن سیگار و استفاده از مواد مخدر مرتبط است، اگر شما یک رژیم غذایی خوب داشته باشید و از شما خوب مراقبت می شود کمتر ممکن است این مشکل برای شما پیش بیاید.
• محدودیت رشد جنین در بارداری دوقلویی:
در این حالت یکی از دوقلوها یا هر دو خوب رشد نمی کنند که می تواند عوارضی را در حین زایمان و تولد داشته باشد، اگر چه بسیاری از دوقلوها کوچک هستند اما کاملا سالم به دنیا می آیند، برای نظارت بر رشد دوقلوها شما با اسکن مکرر میتوانید هر گونه مشکلی را تشخیص دهید، چک کردن جریان خون از طریق جفت در طول اسکن یک راه خوب می باشد و به عنوان یک هشدار دهنده هنگام مشکلات میتواند شما را کمک کند.
• خطر زایمان زودرس در بارداری دوقلویی:
حدود نیمی از زنان که بارداری دوقلویی دارند، دو قلوهای خود را قبل از هفته ی 37 به دنیا میاورند.
• فشار ناشی از بارداری دوقلویی:
این فشار باعث فشار خون بالا می شود که در یک چهارم از حاملگی ها رخ می دهد که در مقایسه با 5-6 درصد بارداری های معمول، رایج است.
• خطر وزن کم نوزاد در بارداری دوقلویی:
در حدود نیمی از دوقلوها هنگام تولد با وزنی کمتر از 2500 گرم به دنیا میایند، با این حال، شانس زنده ماندن برای نوزادان دوقلو کوچک زیادتر از نوزادان کوچک تک قلو می باشد.
• سندرم دوقلو به دوقلو یا سندرم انتقال خون:
که یک قلو خون دیگر قلو را دریافت میکند، یک عارضه ی نادر و جدی میباشد که تا همین اواخر منجر به مرگ هر دو نوزاد میشد اما این روز ها به لطف تشخیص زود هنگام میزان زنده ماندن هر دو نوزاد بسیار زیاد است.
چگونه دوقلوهایم را سالم به دنیا بیاورم؟
در حالی که بسیاری از عوارض بارداری دوقلویی،کمی با رفتار زندگی شما ارتباط دارد اما گرفتن یک تایید که شما دوقلو حامله هستید خیلی به شما کمک میکند که درمان هر گونه عوارض را پیدا کنید. شما همچنین ممکن است بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد بارداری دوقلویی به دست آورید.
1. با علائم هشدار دهنده پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) و زایمان زودرس آشنا شوید.
2. از آنجا که با افزایش فشار خون در بارداری دوقلویی باعث می شود آهن زیادی را از دست دهید و این منجر به کم خونی میشود پزشک به شما توصیه میکند که از یک مکمل آهن استفاده کنید.
3. قرار ملاقات های قبل از تولد را از دست ندهید، ماما و دکتر از شما میخواهند به طور منظم شما و نوزدان چک شوید که هرگونه مشکل بالقوه را شناسایی و آن را در اسرع وقت درمان کنند.
4. مقدار وزن شما موقعی که شما بارداری دوقلویی دارید، مهم است به خصوص قبل از هفته ی بیستم بسیار مهم می باشد، با حساب مقدار BMI خود می توان خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش دهد. مطمئن شوید که تغذیه شما خوب است و بدن شما هیدراته (آب رسانی کافی) است، آمادگی و سلامت شما در بارداری دوقلویی باعث می شود که با هرگونه عوارضی که در حین تولد زایمان برای شما پیش میاید بتوانید بهتر کنار بیایید.
پیشگیری از خطرات بارداری دوقلویی
خطرات بارداری دوقلویی بستگی به این دارد که بارداری شما چقدر طول میکشد، صرف نظر از شرایط، هنگامی که شما در حدود هفته ی 36 بارداری هستید شما از منطقه خطر خارج شده اید و خطر تولد نوزاد زودرس یا کم وزن بطور قابل توجهی کاهش میابد.
قبل از آن ممکن است شما به دارو نیاز پیدا کنید و تحت نظارت یا در بیمارستان بستری شوید و مشاور شما در مورد خطر به دنیا آوردن زودرس دوقلوها ارائه کند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.