چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

زنان باردار می توانند واکسن کزاز بزنند؟


وبلاگ بهداشت و سلامت زنان: از نياز به تزريق واكسن، توصيه فرد ارايه دهنده مراقبت هاي پري ناتال مبني بر عدم لزوم تجويز واكسن.

در اولين ويزيت دوران بارداري ابتدا شرح حال كاملي از مادر در رابطه با وضعيت انجام واكسيناسيون كزاز گرفته شده و سپس براساس آن راهنمايي صحيح به وي در مورد (نياز يا عدم نياز به تزريق واكسن يا تعداد دفعات) تزريق واكسن انجام شود.

به علاوه پيشنهاد مي شود براي اصلاح پوشش واكسيناسيون كزاز مادران باردار، اقداماتي در جهت آگاه سازي آنها در ارتباط با اهميت تزريق واكسن كزاز در حاملگي و عدم وجود عوارض جنيني و مادري در صورت تزريق اين واكسن انجام شود.

همچنين اميد است برنامه ريزان و مسئولين مربوطه بر تدارك برنامه هاي آموزش ضمن خدمت و تأكيد بر اين جنبه از وظايف پرسنل ارايه دهنده مراقبت هاي پره ناتال همت گمارند.

تزریق توکسوئید دیفتری و کزاز در طول بارداری در زنانی که قبلا واکسینه شده اند اما در طول 10 سال گذشته دوز یاد آور را دریافت نکرده اند توصیه شده است.

هر چند شواهد چندانی مبنی بر ناهنجاری زا بودن واکسن دوگانه بزرگسالان وجود ندارد اما بهتر است در زنان بارداری که دوز اولیه واکسن دوگانه را دریافت نکرده اند برنامه واکسیناسیون آنها تا سه ماهه دوم به تعویق انداخته شود تا خطر آسیب های احتمالی به حد اقل برسد.

با رعایت فواصل زمانی تزریقات ذکرشده، سال پایان دبیرستان زمان یادآور اول خواهد بود. لذا اگر خانمی در فاصله ۱۰ سال پس از یادآور اول ازدواج کند نیازی به تزریق واکسن در زمان ازدواج ندارد، در غیر این صورت باید واکسن به صورت داخل عضلانی (عضله پشت بازو- دلتویید) برای وی تزریق شود. ولی جهت اطلاع محضر برای هر دو نفر آن‌ها کارت واکسن کزاز صادر می‌شود تا مدارک مورد نیاز محضردار، برای ثبت عقد کامل باشد. در ضمن زمان یادآور بعدی هم به آن‌ها اعلام می‌شود