چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

علائم سرطان‌ خون در کودکان


ایسنا: سرطان خون پس از تومورهای مغزی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان کودکان بشمار می‌رود که در بیشتر موارد از 2 تا 4 سالگی آغاز شده و ادامه دارد اما این نوع سرطان در هر سنی ممکن است آغاز شود و کودک را درگیر کند.
دکتر «حسین اصفهانی» در خصوص عوامل موثر در ایجاد سرطان خون در کودکان اظهار کرد: عوامل گسترده‌ای هم‌چون شرایط تغذیه‌ای، آلودگی ویروسی، آلودگی آب، آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی و ... در ایجاد این بیماری دخیل هستند اما هیچ یک از این عوامل به تنهایی موجب ایجاد سرطان نمی‌شوند.

علائم سرطان‌ خون در کودکان


دکتر اصفهانی گفت: معمولاً علائم سرطان خون در کودکان خیلی اختصاصی نیست اما اگر علائمی مانند بی‌اشتهایی، بی‌حالی و ضعف، تب خفیف، رنگ پریدگی، رشد بیش از حد غده‌های لنفاوی، بزرگ شدن طحال و دردهای مزمن استخوانی در کودک دیده شود نیاز به مراجعه به پزشک و بررسی بیشتر دارد.
این فوق تخصص سرطان خاطرنشان کرد: علائم بیان شده حتماً علتی بر وجود سرطان خون در کودکان نیست و ممکن است این علائم به هزاران علت دیگر در کودک ظاهر شود. به‌طور مثال دردهای استخوانی در کودکان می‌تواند به علت رشد قدی یا فعالیت‌های روزانه کودک باشد.
دکتر اصفهانی خاطرنشان کرد: برای تشخیص سرطان خون آزمایش شمارش خون (CBC) از بیمار گرفته می‌شود تا معلوم شود آیا تغییری در خون یا گلبول‌های خون و شمارش پلاکت‌ها به وجود آمده است یا خیر.
وی ادامه داد: در مراحل بعدی به بررسی‌های بیشتر مانند آزمایش مغز استخوان نیاز است که از استخوان لگن بیمار گرفته می‌شود البته گاهی نمونه‌ای که گرفته می‌شود قطعی نیست و لازم است پس از مدتی آزمایش تکرار شود، چون در برخی موارد به‌صورت پیش سرطان است که هنوز به سرطان منجر نشده و ممکن است به حالت قبل برگردد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بیمار در مرحله پیش سرطان باشد و عفونت کنترل شود، مواد شیمیایی و مواد غذایی حاوی نگهدارنده و ... مصرف نکند ممکن است به حالت قبل برگردد اما این نیز قطعی نیست.
دکتر اصفهانی تصریح کرد: درمان سرطان خون با توجه به شرایط بیمار و مرحله پیشرفت بیماری متفاوت است به طوری‌که برخی درمان‌ها سبک و برخی سنگین است.
وی تصریح کرد: در درمان سرطان خون در مواردی از روش پیوند مغز استخوان استفاده می‌شود که این امر در اغلب استان‌های کشور انجام می‌شود.
دکتر اصفهانی خاطرنشان کرد: پیوند مغز استخوان یا سلول‌های بنیادی در 60 درصد موارد به درمان پاسخ می‌دهد و 80 تا 85 درصد کودکان هم با شیمی درمانی بهبود می‌یابند و به‌طور متوسط 70 درصد کودکان مبتلا به سرطان خون با درمان‌ها بهبود می‌یابند.