چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

کمبود وزن برای جنینم ضرر دارد؟


برای زنانی که در شروع بارداری خود دچار کمبود وزن هستند، توصیه می‌شود بین 12.5 تا 18 کیلوگرم افزایش وزن داشته باشند که این میزان کمی بیشتر از میزان استاندارد (11 تا 16 کیلوگرم) است. اگر شما در شروع بارداری خود وزن کمی دارید، باید بدانید که این کمبود را در هفته‌های دوم و سوم بارداری باید جبران کنید (برای نمونه در سه ماهه دوم هفته‌ای 0.5 تا 2 کیلوگرم به دست آورید).

با این حال، دکتر یا مامای‌تان ممکن است بر اساس شرایط فردی‌تان، به خصوص اگر بی اشتها باشید یا به پر خوری عصبی مبتلا باشید، توصیه‌های مختلفی را ارایه دهد.
اگر شما به دنبال افزایش وزن خود هستید، می‌توانید تحت نظر پزشک تغذیه باشید.
اگر شما هنوز مطمئن نیستید که قبل از بارداری کم وزن بوده‌اید، می‌توانید از مشاهده نمایه توده بدنی (BMI) کمک بگیرید. این روش نمایانگر تناسب بین قد و وزن شماست. اگر BMI شما از عدد 18.5 کمتر بود، شما دچار کمبود وزن هستید.
 آیا کمبود وزنم برای من یا نوزادم ضرر دارد؟
اگر شما در آغاز بارداری کم وزن باشید، احتمال خطر تولد زودرس و یا وزن کم برای نوزاد‌تان بیشتر است. به هر حال اگر در تمام طول دوره بارداری این کاهش وزن را کنترل کنید، این خطرات به حداقل خواهند رسید.
چگونه می‌توانم اطمینان حاصل کنم تمام مواد مغذی مورد نیازم را دریافت می‌کنم؟
در ابتدای بارداری برای جلوگیری از نقص عصبی در نوزادان، مصرف اسید فولیک الزامی است. در واقع کار‌شناسان از یک ماه قبل از اقدام به بارداری، مصرف روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک را توصیه می‌کنند. برخی از کار‌شناسان این مقدار را در دوران بارداری تا 600 میکروگرم نیز توصیه می‌کنند. ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی در این دوران می‌تواند به افزایش وزن نوزاد کمک کند. حتی قبل از اینکه باردار شوید، این مواد را مصرف کنید تا در دوران بارداری با مشکل مواجه نشوید. اگر مطمئن نیستید که می‌توانید رژیم غذایی کامل و سرشار از مواد مغذی داشته باشید، باید تحت نظر متخصص تغذیه رژیم خود را بررسی و تنظیم کنید. برای داشتن یک کودک سالم، جذب ویتامین‌ها، مواد معدنی و... و حتی نوشیدن مقدار کافی آب در روز نیز مهم است.
چگونه می‌توانم روند اضافه وزنم را حفظ کنم؟
غذاهایی را انتخاب کنید که شامل چربی سالم و کالری کافی هستند. در این‌جا چهار روش آسان برای دریافت کالری بیشتر وجود دارد.
    هر روز صبحانه میل کنید. سعی کنید برای دریافت کالری بیشتر، مقداری کره بادام زمینی و یا پنیر به نان تست اضافه کنید.
    برای به دست آوردن چربی سالم و پروتئین، مقداری آووکادو و چند دانه آجیل به سالاد خود اضافه کنید.
    بین وعده‌های اصلی خود دو یا سه میان وعده میل کنید. مواد غذایی مانند ماست (برای پروتئین و کلسیم)، میوه‌های خشک (برای ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر)، و یا میوه و ماست پر چرب (برای پروتئین، کلسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی) را انتخاب کنید.
    به جای مصرف نوشابه از مواد مغذی مانند شیر (برای پروتئین و کلسیم) و یا آب میوه‌ای استفاده کنید که سرشار از ویتامین C و بتاکاروتن است. عصاره گریپ فروت و آب پرتقال سرشار از ویتامین C‌ هستند و هم چنین آب زردآلو و آب هویج حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن هستند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.