دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

آموزش حمام کردن به کودک، نکات ایمنی


حمام کردن کودکان می تواند یک کار سخت و طاقت فرسا باشد، اما شما می توانید با ساخت لحظاتی شاد همراه با بازی، این موضوع را برای خود و فرزند تان سرگرم کننده سازید. می توانید با برخی از اسباب بازی هایی که در آب شناور می مانند و یا ساخت حباب، کودک خود را به حمام علاقه مند سازید.
آموزش حمام کردن به کودک
فرزند نوپای شما حمام را بیشتر، مکانی برای بازی قلمداد می کند. شما نیز می توانید از این فرصت استفاده کرده و آموزش های لازم را به او بدهید. اسفنج مخصوص حمام را به او بدهید و نشانش دهید که چگونه خود را تمیز کند. به او آموزش دهید که چگونه ابتدا صورتش، بعد دست ها، پا هایش و سایر قسمت های بدنش را بشوید. مطمئنا نمی تواند، به درستی از عهده این کار برآید. بنابراین خود تان نیز با یک لیف دیگر، بدن او را بشویید. در آخر نیز آب کشیدن بدن را می توانید، با ایجاد لحظاتی شاد و مفرح به کودک آموزش دهید.
 
برنامه منظم حمام
بعد از خوردن صبحانه زمان مناسبی برای حمام کردن می باشد، زیرا همواره کودک پس از بیداری صبحگاهی، گرسنه است. ممکن است پزشک به شما بگوید، هر چند روز یک بار کودک را به حمام ببرید، ولی از خانواده دیگر بشنوید که فرزند شان را هر روز حمام می برند. کودکان در این سن با فاصله زمانی کوتاهی بسیار کثیف می شوند. هر زمانی که احساس کردید فرزند تان نیاز به حمام دارد، می تواند بهترین زمان باشد.
نکات ایمنی در حمام
هرگز فرزند تان را حتی برای یک دقیقه، بدون نظارت در حمام تنها نگذارید.
اگر قرار نیست در یک وان حمام کند و از دوش برای کودک نوپا استفاده می کنید قبل از هر بار استفاده از آب درجه حرارت آن را بررسی کنید، تا دچار تغییر ناگهانی نگردد.
وان حمام فوق العاده لغزنده است، پس بهتر است برای این سن نیز، از وان های مخصوص کودکان استفاده نمایید.
اگر از وان استفاده می کنید، نباید آب بالا تر از کمر کودک بیاید.
کودک نوپا علاقه زیادی دارد که خودش، کار هایش را انجام دهد. مثلا علاقه دارد صورت خود را بشوید. پس بهتر است، شیر آب را با یک حوله بپوشانید، تا از برخورد احتمالی کودک با آن جلوگیری شود.