سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
تاثیرات مرگ آور آلودگی هوا
شاید یک نفر بتواند مدت ۵ هفته بدون غذا و ۵ روز بدون آب زنده بماند، اما کسی نمی تواند حتی ۵ دقیقه بدون هوا به زندگی خود ادامه دهد ، با وجود آن که هوا اینقدر در زندگی بشر اهمیت دارد در بسیاری از شهرهای دنیا آلودگی هوا به یک امر عادی تبدیل شده و مرگ تدریجی افراد و بیماری های ناشی از ناسالم بودن هوا نیز جدی گرفته نمی شود.
جای هیچ گونه تردیدی نیست که مسأله هوای آلوده در زندگی بشر روز به روز مهمتر و رفع آن مشکلتر می شود چنانچه آلودگی هوا عامل بسیاری از بیماری های از جمله بیماری های قلبی، تنفسی، سرطان ها و.. است و در صورت بالابودن غلظت آلایندههای هوا از یک حد معین حتی می تواند منجر به مرگ آنی افراد شود.
● آلودگی هوا عامل سرطان های نای ، برونش و وریه
آلودگی هوا با بروز بیماری های قلبی عروقی و عفونتهای تنفسی در ارتباط مستقیم است و شیوع آنها در شهرهای بزرگی همچون تهران بالاتراست . چنانچه آلودگی هوا عامل حدود ۱۰ درصد ازموارد سرطان نای ، برونش و ریه ، ۵ درصد ازمرگ های مربوط به بیماری های قلبی عروقی و حدود ۲ درصد از مرگ های ناشی از عفونت های تنفسی در سطح جهان است که البته این آمار در شهرهای بزرگی همچون تهران تا حدودی بالاتر است.
● اثر آلودگی هوا بر مغز و بروز سکتههای مغزی
آلودگی هوا علاوه بر ایجاد بیماری های قلبی و تنفسی میتواند احتمال سکته مغزی را افزایش دهد. تحقیقات در خصوص اثر آلودگی هوا بر سلامت انسان در دانشگاه پزشکی کائوشینگ نشان داد ، بیمارستان ها در روزهایی که هوا آلودهتر است پذیرش بیشتری دارند.
مقایسهها نشان داد در زمانیکه غلظت دو آلاینده ذرات معلق و اکسیدهای نیتروژن بالا میرود درصد افرادی که به دلیل دو نوع سکته مغزی به بیمارستان مراجعه میکنند بالا میرود . در واقع به ازای افزایش هر ۳/۶۶ میکروگرم ذرات معلق در متر مکعب ریسک سکتههای مغزی ۵۴% بالا میرود . این ریسک در زمان افزایش غلظت اکسیدهای نیتروژن نیز رخ میدهد.
● ابتلا به دیابت با آلودگی هوا ارتباط دارد
همچنین بررسیها نشان میدهد آلودگیهای محیطی نظیر آلودگی هوا یکی از دلایلی است که موجب میشود روز به روز بر تعداد مبتلایان به دیابت نوع ۲ افزوده شود.
اخیرا دانشمندان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که بین آلایندههای ارگانیک پایدار و ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه وجود دارد.
افرادی که در خون آنها مقدار بیشتری از آلایندههای ارگانیک پایدار وجود دارد بیشتر در معرض ابتلا به این نوع دیابت هستند.
آلاینده های ترافیکی موجب تحریک بروز آسم در بالغین می شود
مطالعات پژوهشگران سوئیسی از دانشگاه Basal ، نشان داده است که آلاینده های ترافیکی برای کودکان و بزرگسالان ناسالم بوده و باعث بروز آسم در این افراد می شود.
در این تحقیق، محققان ارتباط بین آلاینده های مرتبط با ترافیک و حملات آسمی را در بین ۲۷۲۵ نفر از افراد بزرگسال سوئیسی مورد بررسی قرار دادند که هیچ یک از آن ها سیگاری نبودند.
پس از ۱۱ سال پیگیری، ۴۱ نفر از افراد دچار آسم شدند. نتایج نشان می دهد که افرادی که بیشتر در معرض آلاینده های ترافیکی قرار داشتند در مقایسه با افرادی که در مناطقی با سطح پائین تر آلودگی بودند،۵۰ تا ۱۰۰ درصد خطرات بروز آسمی بیشتری داشتند.
این یافته ها نشان می دهد آلاینده های سمی ناشی شده از ترافیک نقشی را در ایجاد آسم در بزرگسالان بازی می کند.
● مرگ آنی بر اثر آلودگی بیش از حد هوا
تاثیرات منفی الودگی هوا در بروز یا تشدید بسیاری از بیماری به اثبات رسیده است اما به غیر از بیماری های متعددی که سبب کاهش طول عمر افراد و ایجاد مشکلات جسمی و روانی برای افراد می شود ، بالا رفتن غلظت آلایندههای هوا از یک حد معین در بعضی از کشورها و مناطق جهان حوادث ناگواری را به وجود آورده است. وقوع حوادث شدید آلودگی هوا که موجب بیماری و مرگ و میر تعداد زیادی از ساکنین شهرهای بلا زده شده ، بمنزله زنگهای خطری بوده است که جهانیان را نسبت به مخاطرات واقعی و مهلک آلودگی هوا هشدار داده و موجب شروع اقدامات مثبت در زمینه کنترل آلودگی هوا شده است.
بررسیهای نشان میدهد ، مهمترین حوادث ناشی از آلودگی هوا در بلژیک، پنسیلوانیا، لندن و نیویورک رخ داده است.
حادثه دره میوز در بلژیک - این حادثه از اول دسامبر ۱۹۳۰ شروع و منجر به مرگ حدود ۶۰ نفر شد. این افراد همگی دارای علائم اولیه شامل سرفه تحریکی و سرفههای همراه با خلط و تنگی نفس بودند.
در این دره تعداد زیادی منابع آلودگی صنعتی از جمله صنایع تولید فولاد، اسید سولفوریک و شیشهسازی وجود داشت که وارونگی دما سبب محبوس شدن آلودگی در پایین دره گردید.
مرگ و میر افراد بیشتر در ۴ و ۵ دسامبر و غالباً در افراد مسن با سوابق بیماری قلبی و تنفسی رخ داد و تعدادی از حیوانات اهلی نیز بدین ترتیب تلف شدند.
۱۶ اکتبر سال ۱۹۴۸ نیز در شهر دونورا- پنسیلوانیا شرایط وارونگی دما و ایجاد مه تا ۳۱ اکتبر ادامه یافت که طی این مدت ۲۰ نفر مردند که بیشترین آمار فوت شدگان در روز سوم گزارش شده است.
این منطقه دارای صنایع ذوب آهن، تولید روی و اسید سولفوریک بوده که در آن روز از جمعیت ۱۴ هزار نفری ۴۳ نفر بیمار شدند و ۱۰ درصد جمعیت به شدت آسیب دیدند.
علائم کلینیکی شامل تحریک چشمها، بینی، گلو، سرفه، تحریک مجاری تنفسی، سر درد و استفراغ در این افراد مشاهده شد.
همچنین بررسیهای نشان داد که فوت شدگان بین ۵۲ تا ۸۴ سال و به طور متوسط ۶۵ سال سن داشتند.
حادثه در لندن از پنجم تا نهم دسامبر سال ۱۹۵۲ اتفاق افتاد . بررسی آمار مرگ و میر لندن که پس از چند ماه صورت گرفت، نشان داد که در طی ۷ روز یعنی از هشتم تا ۱۴ دسامبر همان سال تعداد و موارد مرگ و میر در لندن نسبت به همان مدت در سال قبل ۴ هزار نفر بیشتر بوده است. علاوه بر این عده زیادی نیز بیمار شده بودند. در این حادثه، مواد محرک موجود در هوا موجب تحریک ریه و تشدید بیماریهای ریوی و قلبی و ازدیاد موارد بیماری و مرگ و میر شده بود. در این موارد اثر مشترک اسیدهای گوگرد و ذرات موجود در هوا را مسئول بروز این عوارض دانستهاند.
توسط دکتر مهرداد حلوائی
http://iranpest.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست