چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

فتوتراپي طولاني در نوزادي و ابتلا به آسم در کودکی


ایسنا: يافته‌هاي حاصل از يك پژوهش حاكيست: با توجه به اين که فتوتراپي نوزادي از فاکتورهاي موثر ابتلا به آسم کودکي است، ضروري است که اين روش درماني فقط در موارد لازم و با کمترين مدت زماني که انديکاسيون دارد، تجويز شود.

 آسم شايع‌ترين بيماري مزمن دوران کودکي است و عوامل متعددي به عنوان ريسک فاکتور براي ابتلا به آن ذکر شده است. يکي از اين عوامل فتوتراپي نوزادي است که در همين راستا مطالعه‌اي به ‌منظور بررسي رابطه فتوتراپي نوزادي با آسم در کودکان توسط احمدرضا عابدي، دستيار دانشگاه علوم پزشکي کاشان انجام شده است.

اين مطالعه مورد شاهدي بر روي کودکان مبتلا به آسم به عنوان گروه مورد و کودکان غير مبتلا به آسم به عنوان گروه شاهد (پس از انجام همسان سازي از نظر سن، جنس، روش زايمان و وزن تولد) انجام گرفت. از بين 200 کودکي که مورد ارزيابي اوليه قرار گرفتند، در نهايت در گروه مورد 28 نفر و در گروه شاهد 34 نفر معيارهاي ورود به مطالعه را داشتند. افراد مورد مطالعه از نظر دريافت فتوتراپي و طول مدت آن با يکديگر مقايسه شدند. براي مقايسه داده‌ها از آزمون‌هاي Chi-square و t استفاده شد.

يافته‌هاي اين مطالعه نشان داد: 92.8 درصد (26 نفر) کودکان مبتلا به آسم و 58.8 درصد (20 نفر) کودکان گروه شاهد سابقه دريافت فتوتراپي داشتند، همچنين ميانگين تعداد روزهاي دريافت فتوتراپي در دوره نوزادي در کودکان مبتلا به آسم 4.9 روز و در کودکان گروه کنترل 3.2 روز بود.

نتايج بيان کننده اين مطلب است که فتوتراپي نوزادي از فاکتورهاي موثر ابتلا به آسم کودکي است و طول مدت فتوتراپي نيز در ابتلا به آن نقش دارد. لازم است که فتوتراپي فقط در موارد لازم و با کمترين مدت زماني که انديکاسيون دارد، انجام شود.