سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تقويت استخوان و استخوان‌سازي، ویژگی قرص‌هاي ضدبارداري


ایسنا: يك متخصص زنان و زايمان گفت: مصرف قرص‌هاي ضدبارداري معمولا مطمئن‌ترين راه براي جلوگيري از بارداري است و خواصي نظير تقويت استخوان و استخوان‌سازي و جلوگيري از خونريزي‌هاي نامرتب دارند.

دكتر جواد مرفوع اظهار داشت: استفاده از قرص‌هاي ضدبارداري ممكن است عوارضي همچون ايجاد افسردگي و اضطراب در زنان به وجود آورد، اما اين عوارض در افراد با خلق و خوها و شخصيت‌هاي مختلف، متفاوت است.

وي افزود: استفاده از قرص‌ها بايد با احتياط باشد چون عوارض ديگري همچون بيماري‌هاي مغزي و فشار خون را در برخي افراد به دنبال دارند. همچنين اين داروها ممكن است بيماري‌هاي روده‌اي و تورم معده را سبب شوند.

مرفوع گفت: استفاده از اين قرص‌ها در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود و براي زنان شيرده در شش ماه نخست شيردهي قرص‌هاي ديگري تجويز مي‌شود كه باعث كاهش شير مادر نشوند.

وي ادامه داد: اين قرص‌ها برخي اوقات به عنوان كنترل كننده خونريزي‌هاي نامرتب تجويز مي‌شوند. افرادي كه قرص‌هاي ضدبارداري مصرف مي‌كنند و دوباره قصد بارداري داشته باشند براي قطع مصرف قرص‌ها بايد بسته مصرف شده را تا آخر استفاده و پس از تكميل آن اقدام به ترك مصرف قرص‌ها كنند.

اين متخصص زنان و زايمان تصريح كرد: مصرف برخي داروها اثر قرص‌هاي ضدبارداري را كم مي‌كند و مصرف هم‌زمان داروي ديگري همراه اين قرص‌ها هم ممكن است از تاثير داروهاي ديگر كم كند و اثر تركيبي و متقابل بر روي اين قرص‌ها داشته باشند. اما چون معمولا مصرف‌كنندگان قرص‌هاي ضدبارداري سن بالايي ندارند، مصرف داروهاي ديگر هم‌زمان با اين قرص‌ها به ندرت مشاهده مي‌شود.

مرفوع تصريح كرد: تشخيص عوارض اين قرص‌ها توسط مصرف‌كنندگان كم‌تر اتفاق مي‌افتد، اما عصبانيت، استفراغ و افسردگي ممكن است از عوارض مصرف اين قرص‌ها باشد كه مصرف‌كننده در صورت مشاهده اين عوارض بايد به پزشك مراجعه كند. اين قرص‌ها براي افرادي كه داراي سرطان سينه، تومورهاي كبدي و بيماري‌هاي قلبي و عروقي باشند منع مصرف دارند.