یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
خوردن صبحانه و رابطه آن با ضریب هوش
تبیان: دكتر"مهدی سالك" فوق تخصص غدد می گوید: خوردن صبحانه نقش مهم و اساسی درافزایش قدرت یادگیری، خلاقیت و ابتكار كودكان دارد، بنابراین والدین باید نسبت به صرف صبحانه فرزندان، بیش از دیگر وعده های غذایی دقت كنند.
وی اظهار داشت: كودكان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتایی بسر می برند و با صرف صبحانه مغز از قند كافی به عنوان غذا و منبع انرژی استفاده می كند.
سالك افزود: برای این كه كودك و دانشآموز اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف كنند و شب ها در ساعت معینی بخوابند تا صبح زود بیدار شوند و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.
وی با اشاره به این كه برخی از آنان علاقه مند به خوردن صبحانه نیستند گفت:
در این موضوع والدین می توانند با دادن تنقلات سنتی مانند گردو، بادام و نیز یك عدد كیك، صبحانه مقطعی فرزند خود را تامین و برای بردن لقمه نان و پنیر به عنوان صبحانه كامل به مدرسه ترغیب شوند.
وی افزود: اگر مدت زمان نخوردن صبحانه طولانی تر باشد، نگهداری قندخون در سطحی كه مغز قادر به فعالیت طبیعی خودباشد، دشوارتر و یادگیری ، تمركز حواس و تعادل حركتی آن ها مختل می شود.
وی با بیان این كه نخوردن صبحانه درصورتی كه تداوم یابد تبدیل به عادت می شود، گفت: این امر موجب دریافت كم مواد مغذی روزانه مورد نیاز فرد را می شود كه در وعده های دیگر جایگزین نخواهد شد.
وی آگاهی دادن كودكان و دانش آموزان از سوی والدین و مسئولان مدارس، از تاثیرات بد نخوردن صبحانه امری ضروری دانست و گفت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی كه اغلب مورد علاقه كودكان هستند، از ارزش غذایی بالایی برخوردارند، كه میتواند كودكان را به خوردن صبحانه علاقه مند كند.
این متخصص غدد نان، پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، كره ، مربا و نان ، كره و خرما همراه با یك لیوان شیر را صبحانه هایی سالم و مغذی برای رشد و تنظیم فعالیت غدد كودكان سنین مدرسه دانست.
دكتر"علی رنجبران" كارشناس علوم تغذیه دانشگاه اصفهان نیز گفت:
وی افزود: میل كردن "صبحانه سالم" كاملا ضروری است به طوری كه حذف آن برای سلامت جسمی و روحی بسیار مضر است و در درازمدت باعث بروز بیماری های تغذیه، خونی و استخوانی می شود.
این كارشناس علوم تغذیه گفت: بررسی ها نشان دادهاست كه خوردن صبحانه حتی یك "لقمه ساده" نان و پنیر ، خرما، گردو و تخم مرغ، توانایی ذهنی و روانی را در افراد بخصوص كودكان كه درحال رشد هستند و نیاز به مواد مغذی دارند، افزایش می دهد.
وی، بابیان این كه اغلب كودكان در نخوردن صبحانه ازوالدین خود الگوبرداری می كنند، افزود: به دلیل این كه زندگی ماشینی فرصت خوردن صبحانه را از مردم گرفته است بهتر است آن ها از شب قبل ،صبحانه خود و كودك را به شكل لقمه یی آماده كنند و در زمان مناسب ساعات اولیه روز میل نمایند.
وی با تاكید براین كه می توان هر وعده غذایی را به جزء صبحانه ازسبد تغذیه روزانه حذف كرد، گفت:
خانواده ها باید عادت غلط نخوردن صبحانه را ترك كنند زیرا در درازمدت به بیماری های سوء تغذیه، پوكی استخوان و كند ذهنی دچار می شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست