یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

عصب‌کشي دندان کودکان و تاثیر منفی بر استحکام دندان


ایسنا: يک دندان‌پزشك متخصص با بيان اينکه عصب‌کشي دندان در کودکان زير 10 سال تاثير منفي بسياري را براي استحکام دندان ايجاد مي‌کند، گفت: متاسفانه اين امر به علت عدم‌ تشخيص والدين در تشخيص دندا‌ن‌هاي شيري و دائمي و عدم‌ آگاهي به اهميت حفظ دندان‌هاي کودکان است.

دکتر وهاب شيعه‌زاده با اشاره به اينکه برخلاف تصور مردم، دندان عصب‌کشي شده با دندان سالم تفاوت چنداني ندارد، افزود: دندان‌هاي عصب‌کشي شده مانند دندان‌هاي سالم، فلورايد و کلسيم را از طريق بزاق دهان و مواد غذايي دريافت مي‌کنند، درد را حس مي‌کنند و مي‌توانند دچار پوسيدگي شوند.

وي با اشاره به اينكه تصور عمومي بر اين است كه استعداد دندان‌ها به شکستن و از دست دادن در صورت عصب‌کشي افزايش مي‌يابد، يادآور شد: مستعد شدن دندان‌هاي عصب‌کشي شده به شکستن و از دست رفتن نمي‌تواند به‌علت عصب کشي اتفاق افتد، بلکه همان‌طور که در کشور نيز رايج است مردم تا زماني که دچار درد و عفونت دنداني نشوند به پزشک مراجعه نمي‌کنند و اين امر موجب گستردگي پوسيدگي دندان و به دنبال آن از دست رفتن دندان مي‌شود.

اين متخصص درمان ريشه در ادامه با بيان اينکه درد دندان نمي‌تواند دليلي بر عفونت و مصرف آنتي‌بيوتيک باشد، اظهار داشت: در بسياري از موارد دردهاي دندان با استفاده از عصب‌کشي و بدون مصرف آنتي‌بيوتيک قابل درمان هستند.

شيعه‌زاده، ضربات وارده به دندان به ‌ويژه در کودکان را عامل بسيار مهم و موثر در رسيدن دندان به مرحله عصب‌کشي و تحليل ريشه دندان در سال‌هاي بعد عنوان و خاطرنشان کرد: در چنين مواقعي بايد فرد تحت نظر قرار گيرد تا در صورت نياز به عصب‌کشي و پرکردن ريشه پرداخته و از بروز عوارض منفي در سال‌هاي بعد پيشگيري شود.