جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

تبلت برای کودک، بخریم یا نه؟


پرسش: آیا تهیه وسایلی از قبیل تب لت برای كودكان زیر 7 سال مناسب است یا خیر از انجاییكه برخی از همسایه های هم سن دختر بنده این وسایل را دارند چگونه میتوان بچه را قانع نمود كه استفاده این وسایل برای شما زود است .؟<br />3-سعی بنده و همسرم تربیت مذهبی كودكانمان است ، دخترم به كلاس جامعه القران می رود ، در همسایگی ما دختر هم سن ایشان به مهدكودكی میرود كه به راحتی موسیقی و رقص باله برای بچه ها زیر 7 سال تدریس می شود ، و از زمانی كه دختر ما متوجه شده به نوعی سرخوردگی از كلاس و مهد خود پیدا كرده.
پاسخ: كودكان امروزی، مردان و زنان اینده هستند و بد نیست كه از كودكی با فناوری‌های مدرن اشنا شوند. ببینید، تمام این وسایل فضاهای مجازی ایجاد می كند و باعث می شوند كودكان از بازی های فیزیكی در فضای واقعی وارد بازی در فضاهای مجازی شوند. مسلما اگر دور شدن از فضاهای واقعی مدیریت شده نباشد، می تواند مساله ساز شود اما غیر از مشكلات مربوط به بازی های رایانه ای مشكل اصلی در مورد تبلت ها ارزش گذاری كاذب است؛ یعنی برای داشتن این تكنولوژی در اختیار كودكتان باید به ساختار ارزشی ای كه خودتان ایجاد می كنید توجه كنید.

بهترین كار این است كه اولا بازی های كودكتان را مدیریت كنید و بعد به او گوشزد كنیم تبلت نیاز نیست و ارزش محسوب نمی شود. تبلت داشتن نشانه باسوادتر بودن، باشعورتر بودن یا مدرن تر و خوشحال تر بودن نیست. پس نباید به خاطر داشتن ان احساس غرور كند و به دیگر بچه ها پز بدهد! و احساس برتری كند. بیشتر كودكان دست‌كم تا 3-2 سالگی نیازی به دسترسی به فناوری ندارند و تا انجا كه امكان دارد این وسایل را از كودكتان دور كنید.

اگر او زمان خود را به بازی، گذران وقت با خانواده و خواندن كتاب توسط والدین بگذراند بهتر رشد می‌كند. در مورد تكنولوژی باید تلاش كنید هم كودكتان احساس نیاز كاذب نكند هم به او در رسیدن به ارزش های واقعی كمك كنید تا از بچه های دیگر كم نیاورد. باید با كودكتان صحبت كنید و به او بفهمانید تبلت نیاز كاذب است. ما بدون اب می میریم اما بدون تبلت نه. ممكن است بگوید بدون تبلت احساس غمگینی می كنم. جواب این است كه اشكالی ندارد. باید با احساسات منفی كنار امد. قرار نیست همیشه احساس شادی كنیم. در عوض باید كمكش كنید به روش های دیگر در درس، ورزش و ... پیشرفت كند.

درمورد سوال دومتان؛ كودكان در این سن علاقه زیادی به محیط و فضاهای شاد و پرنشاط، رنگارنگ و جذاب دارند و سریعا جذب می شوند. شما می توانید محیط مهدكودك هایی كه كلاس رقص و باله برای كودكان می گذارند از نزدیك بازدید كنید و ببینید ایا با ارزش های شما سازگار است و چه چیزهایی به طور جزئی به كودكان اموزش می دهند. می توانید فعالیت های پرنشاط دیگر مانند ژیمناستیک، شنا و ... برای كودكتان درنظر بگیرید در كنار كلاس قران كه او را گذاشته اید تا فرزندتان از این دست كلاس ها و مسائل دینی و اسلامی زده نشود و اجباری در رفتن به كلاس قران به كودك نباشد و خود او نیز علاقه داشته باشد، چرا كه اگر اجبار در رفتن باشد ممكن است همچنان كه بزرگ می شود دید بدی نسبت به این مسائل پیدا كند.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.