پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

باقلا در بارداری، بخورم یا نخورم؟


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: هفته ۲۲بارداری هستم و تا حالا ۸کیلو وزن اضافه کردم با وجود اینکه‌ خودم اضافه وزن داشتم. بسیار نگرانم برای اینکه بیشتر از این وزن اضافه نکنم و به جنینم هم آسیب نرسه چیکار باید کنم؟ آیا مصرف باقالی در بارداری برای جنین مضر است؟
پاسخ از دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ لاپاراسکوپی، استاد دانشگاه:
دوست عزیز، استاندارد اضافه وزن در خانم های باردار به این ترتیب است که خانم های باردار در ۳ ماه اول بارداری یعنی تا هفته ۱۴ حاملگی، حدود  یک کیلوگرم وزن اضافه کنند. گفتنی است حدود ۱۱ و نیم تا ۱۳ کیلوگرم افزایش وزن در کل دوران بارداری مجاز است و بیشترین افزایش وزن در سه ماهه سوم بارداری یعنی بعد از هفته ۲۸ خواهد بود.  شما در صورتی که اضافه وزن دارید باید به برای گرفتن رژیم غذایی صحیح به متخصص تغذیه مراجعه کنید.
پاسخ دکتر کتایون برجیس، جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی:
مصرف باقلا یا منع مصرف آن در بارداری، بستگی به این دارد که شما آنزیم جی سیکس پی دی (G۶PD) را دارید یا دچار کمبود این آنزیم هستید. کسانی که دچار کمبود این آنزیم هستند اگر با باقلا، آسپرین، بعضی آنتی بیوتیک ها و... تماس داشته باشند، ممکن است گلبول های قرمز خون شان لیز شده و در مراحل اولیه دچار بی حالی، سردرد و... شوند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.

اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید به این صفحه بروید.