چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ارسال پیامک برای مشتریان: توصیه‎هایی برای بازاریابی پیامکی


امروزه ارسال پیامک برای مشتریان، یکی از راه‌های ارتباطی مناسب است. هر شخصی با داشتن یک تلفن همراه، چه هوشمند باشد چه نباشد، به پیامک دسترسی دارد و افراد از آن برای ارتباط با دوستان، خانواده یا همکاران استفاده می‌کنند. در سال‌های اخیر، یک گروه دیگر به لیست کسانی که برای ما پیامک ارسال می‌کنند، اضافه شده است: شرکت‌ها.

در ابتدا افراد برای دریافت پیامک‌های بازاریابی مردد هستند، در یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۲ توسط انجمن بازاریابی مستقیم انگلستان و یکی از شرکت‌های بازاریابی موبایل صورت گرفت، دریافتند که ۳۳ درصد آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند پیشنهادات شرکتی را توسط پیامک دریافت کنند، ۵۰ درصد نیز ترجیح می‌دهند که هیچ پیامکی دریافت نکنند. اما در سال‌های اخیر این دیدگاه تغییر کرده و مشتریان تمایل بیشتری به دریافت پیامک‌های مرتبط و سفارشی دارند. در واقع طبق آمار ارائه شده در نظرسنجی شرکت هیپ‌کریکت (Hipcricket) در سال ۲۰۱۴، ۴۱ درصد از مشتریان آمریکایی گفتند در صورتی که پیامک‌های مرتبط دریافت کنند، آن را برای بقیه نیز می‌فرستند.

به گفته‌ی یونی بن یهودا (Yoni Ben-Yehuda) مدیر بازاریابی شرکت‌ طراحی وب بلو فانتین مدیا (Blue Fountain Media)، افزایش پیامک‌های تبلیغاتی به عنوان یکی از روش‌های بازاریابی، بی‌تردید به دلیل رشد فزاینده‌ی کاربران تلفن همراه است. بسیاری از افراد همیشه تلفن‌های همراه خود را در دسترس دارند و از آن به عنوان وسیله‌ی ارتباطی اصلی برای تماس با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. بسته به محتوی و نیازهای خاص کاربران، بازاریابی پیامکی روش ارتباطی مناسبی برای بازاریابی است.

مزایای ارسال پیامک

اگر می‌خواهید یک بازاریابی فوری داشته باشید، ارسال پیامک بهترین گزینه برای شماست. بعضی از مردم، اعلانات مربوط به ایمیل یا سایر شبکه‌های اجتماعی را غیر فعال می‌کنند، اما تقریبا همه افراد پیامک را دریافت می‌کنند. طبق گفته‌ی بن یهودا: «وقتی پیام‌ها مستقیما و در صفحه‌ی اصلی تلفن همراه یا تبلت دریافت ‌شود، تأثیر آن چشمگیر خواهد بود.» تعیین مشتریان هدف بوسیله‌ی تعیین مکان جغرافیایی به صورت فوری در بازاریابی مبتنی بر مکان، به کسب‌و‌کارها کمک می‌کند تا به جای راه‌انداختن یک کمپین بازاریابی عمومی، متناسب با کاربران آن ناحیه بازاریابی را انجام دهند. متن تبلیغات را در موقع مناسب برای کاربرانی که پیشنهاد شما برای آنها ارزشمند و مرتبط است بفرستید، زیرا تأثیر فوق‌العاده‌ای بر بازگشت سرمایه دارد که آن را خواهید دید.
جاشوآ کلر (Joshua Keller)، از بنیان‌گذاران آژانس بازاریابی یونیون اسکوئر مدیا (Union Square Media) به این نکته اشاره کرده که یکی از فواید مهم در بازاریابی پیامکی همراه با اخذ تأیید از مشتری این است که بر خلاف بازاریابی ایمیلی، در این نوع بازاریابی امکان اسپم کردن وجود ندارد و پیامک‌ها وارد اینباکس خواهند شد. به گفته‌ی کلر، وقتی یک پیامک دریافت می‌شود، روی صفحه‌ی تلفن همراه دریافت می‌شود و شما زمانی که پیامک‌های رسیده را می‏‌بینید هم پیام‌های شخصی و هم بازاریابی را یک‌جا خواهید دید. تمام روش‌های ارتباطی سعی دارند تا کاربران حتما پیام را دریافت کنند.

روش صحیح بازاریابی پیامکی

اگرچه بازاریابی پیامکی می‌تواند بسیار موثر باشد، اما برای هر کسب‌و‌کاری مناسب نیست. به گفته بن یهودا، اگر این شیوه برای محصول یا خدمت شما مناسب نباشد یا روش مناسبی برای ارتباط با مخاطبان خود نداشته باشید، نباید از این شیوه‌ی بازاریابی استفاده کنید.

برندهایی که از این روش استفاده می‌کنند باید خیلی مراقب باشند که مرز میان «مفید و مرتبط بودن» و «ناخوانده و اسپم بودنِ» پیام‌ها را حفظ کنند. نظرسنجی شرکت هیپ کریکت نشان داد که ۵۲ درصد از مشتریان احساس می‌کنند که پیامک‌های تبلیغاتی‌ای که دریافت می‌کنند، خارج از دسته‌ی مد‌نظرشان است، بنابراین وقتی به اینجا برسید، افراد پیام‌های شما را غیرفعال می‌کنند. در اینجا ما استراتژی‌های موفقیت در بازاریابی پیامکی را بدون ایجاد مزاحمت برای مشتریان‌تان بیان می‌کنیم.

کسب اجازه از مشتریان

ارسال پیامک برای مشتریان: توصیه‎هایی برای بازاریابی پیامکی

همانند ایمیل مارکتینگ، بهترین شیوه این است که قبل از ارسال پیامک، صراحتا از مشتریان خود اجازه بگیرید. با این کار شما پیامک را برای افراد خاصی که این نوع بازاریابی را می‌پسندند می‌فرستید و مزاحمتی برای سایرین ایجاد نخواهید کرد. به گفته‌ی بن یهودا تنها زمانی از ارسال پیامک استفاده کنید که مشتریان فعلی یا بالقوه‌ی شما، درخواست ارسال پیامک را پذیرفته و خودشان شماره‌ی تلفن همراه‌شان را در اختیار شما قرار داده باشند. اگر شما به کاربرانی که دریافت پیامک را تایید نکرده باشند، پیامک ارسال کنید، در واقع اعتبار خود را زیر سوال می‌برید و آنها را مجبور می‌کنید تا درخواست لغو اشتراک پیامکِ شما را بدهند. کلر می‌گوید: «جز در مواردی که رضایت صریح افراد را برای ارسال پیامک بازاریابی دارید، باید تا حد امکان از این شیوه‌ی بازاریابی اجتناب کنید.»

استفاده در جای مناسب

ارسال پیامک برای مشتریان: توصیه‎هایی برای بازاریابی پیامکی

ارسال پیامک برای هر سناریویی از بازاریابی مناسب نیست. بن یهودا این شیوه را برای مواردی چون وضعیت تحویل کالا، پیام‌های ثانویه بعد از دانلود یک برنامه‌ی موبایل، رسید خرید یا تخفیف ویژه و تنها برای برندهایی که مخاطبان آنها این روش را می‌پسندند توصیه می‌کند. پیامک شخصی‌تر از ایمیل است، بنابراین اگر برای کسی پیام بفرستید که شما را نمی‌شناسد احتمالا اسپم خواهید شد. اگر برند شما برای مخاطبین شناخته شده باشد و آنها با محصولات شما آشنا باشند، در‌این‌صورت ارائه‌ی پیشنهادات از طریق پیامک می‌تواند موثر باشد.

قاعده‌ی کلی در بازاریابی پیامکی این است که از همان اصول بازاریابی ایمیلی استفاده کنید:‌ زود‌به‌زود پیامک نفرستید، درباره‌ی زمان‌بندی و انتخاب مکان مشتریان در هنگام دریافت پیام دقت کنید، از ارسال پیامک‌های طولانی خودداری کنید و سعی کنید پیام‌هایتان مرتبط باشد.

ارزش‌آفرینی برای مشتریان در پیامک‌ها

ارسال پیامک برای مشتریان: توصیه‎هایی برای بازاریابی پیامکی

مهم نیست شما چه موضوعی برای بازاریابی پیامکی خود استفاده می‌کنید، حتما موارد ذکر شده‌ی بالا را رعایت کنید، سعی کنید پیام‏‌های‌تان مرتبط باشد و برای مخاطبان پیامکی خود ارزش‌آفرینی داشته باشید. به گفته‌ی کلر، پیامک نباید تنها برای تبلیغات باشد، در واقع قانون شماره یک این است که شما باید یک ارزش واقعی برای مشتریان‌تان در نظر بگیرید تا انگیزه‌ای برای دیدن پیامک‌های‌تان داشته باشند.

ژوزف آنتونی (Joseph Anthony)، مدیر عامل آژانس بازاریابی هرو گروپ (Hero Group) با این توصیه‌ها موافق است و می‌گوید: برندهای هوشمند از شیوه‌هایی برای بازاریابی استفاده می‌کنند که مشتریان‌شان به آنها عادت دارند. تهیه‌ی اطلاعات مفید به همراه پیشنهادات بازاریابی مشتریان را متعجب خواهد ساخت. شرکت‌ها باید دقت داشته باشند که پیامک‌های بازاریابیِ آنها باید مانند متن‌های‌شان در فیس‌بوک، اینستاگرام و توئیتر باشد. باید از خود بپرسند که چطور می‌توانند بدون ایجاد مزاحمت برای مشتریان خود ارزش‌آفرینی کنند. بنابراین آنچه برندها پیشنهاد می‌کنند باید متناسب با چیزی باشد که مشتریان‌شان از یک دوست دریافت می‌کنند.

برگرفته از: businessnewsdaily