چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
وبلاگ و دموکراسی سایبر
وب فارسی زبانان در آستانه انتخابات مجلس هشتم، که حضور پرشور و مشارکت حداکثری هم میهنان با هر گرایش سیاسی زمینه های تقویت "همبستگی ملی" و "امنیت ملی" را در ابعاد کلان برای کشور فراهم خواهد نمود، قطعا فضایی پرشور را تجربه خواهد کرد.
هرچند این تجربه با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در جمع مردم شریف یزد باید مبتنی بر "اخلاق" و "توسعه مشارکت همگانی" استوار شود.
اما وب فارسی زبانان در جریان انتخابات ریاست جمهوری نهم و شوراهای اسلامی سوم، تجربه هایی کسب کرد که مبتنی بر کارکردهایی فرافکنانه، تخریب گر و غیردموکراتیک استوار بود. بدیهی است تکرار این تجربه عواقب بسیار نامناسبی برای فضای وب فارسی و نیز کشور در حوزه جامعه حقیقی و جامعه مجازی فراهم خواهد ساخت.
بر همین اساس جهت آشنایی با کارکردهایی که وبلاگ ها به عنوان رکن اصلی وب فارسی(از دیدگاه کمی و کیفی) دارا هستند، به بررسی جایگاه و نقش وبلاگ در فضای سیاسی وب می پردازیم.
● دموکراسی سایبر(دموکراسی الکترونیک)
در تعریف این بخش از جامعه الکترونیکی می توان گفت استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای پشتیبانی مشارکت شهروندان در تصمیم گیری های دموکراتیک مثل انتخابات، همه پرسی ها و مرحله تبلیغات پیش از آنهاست. بر اساس تعریف یاد شده، تحقق دموکراسی سایبر را می توان در بخش های ذیل دانست:
▪ تبلیغات
▪ اطلاع رسانی
▪ جلب و پشتیبانی مشارکت
▪ برگزاری انتخابات با امکانات فناوری اطلاعات
● محورهای دموکراسی سایبر
با توجه به تعریف و نگاهی دقیق به موضوع، می توان دریافت که بدون شک برای تحقق بخشیدن به دموکراسی سایبر و هدف نهایی آن یعنی برگزاری انتخابات الکترونیک، نیازمند به بهره گیری از ابزارهای مختلف جامعه اطلاعاتی و تارنمای وب می باشیم.
چارچوب دموکراسی سایبر در جدول زیر با توجه به فرآیندها و پیچیدگی چرخه اجرا در سطح جامعه اطلاعاتی مورد بررسی قرار گرفته است. عنایت به چارچوب در نظر گرفته شده برای دموکراسی الکترونیک، در می یابیم که وبلاگ، وب سایت، پست الکترونیک، اتاق های گفتگوی اینترنتی همه با هم در سطوح مختلفی از پیچیدگی ارتباطی به تصمیم گیری شهروندان در انتخابات الکترونیکی منجر می شوند.
● وبلاگ و دموکراسی سایبر
وبلاگ ها به عنوان رسانه هایی اثر گذار در حوزه جامعه اطلاعاتی و نهایتا جامعه حقیقی، در کنار کارکردهای سیاسی - اجتماعی که می توان برایشان قائل بود، در تحقق بخشیدن به دموکراسی سایبر، یکی از ارکان اساسی، گام نخست مشارکت و تصمیم گیری قلمداد می گردد.
بدون شک کسب اطلاعات مهم ترین هدف مخاطبان وبلاگ ها در جریان دموکراسی سایبر، کارکردهای وبلاگ نیز چیزی جز ارائه اطلاعات نخواهد بود. ارائه اطلاعات صحیح، به دور از تخریب و مبتنی بر توسعه مشارکت همگانی برای تصمیمگیری می تواند وبلاگ ها را در کسب جایگاه واقعی شان در تحقق دموکراسی سایبر یاری نمایند.
● وبلاگ فارسی و انتخابات
وبلاگ فارسی به عنوان رکن اصلی تشکیل دهنده وب فارسی زبان، نمی تواند کارکردی فارغ از آن چه برای وبلاگ در تحقق دموکراسی سایبر در نظر داشتیم داشته باشد. اکنون که جامعه سیاسی کشورمان تا تجربه انتخابات الکترونیک گامی فاصله ندارد، باید زمینه های تحقق دموکراسی سایبر یا به عبارتی همان انتخابات الکترونیکی در یک سخن را فراهم ساخت.
برای فراهم ساختن این زمینه بدون شک وبلاگ ها می توانند نقش موثری را در جامعه حقیقی و مجازی ایفا نمایند. پرداختن وبلاگ ها و ارایه اطلاعات شفاف و صحیح، مبتنی بر جلب و توسعه مشارکت همگانی برای تصمیم گیری مخاطبان از سوی وبلاگ ها، هدایت و نظارت موثر سرویس وبلاگ ها بر فعالیت های یاد شده به منظور جلوگیری استفاده ابزاری از وبلاگ به عنوان ابزاری برای تخریب و انتشار اطلاعات غلط و نیز طرح مسائلی چون تحریم انتخابات و... گام هایی خواهد بود، که وبلاگ فارسی را در پیمودن دوران انتخابات مجلس هشتم و ایفای نقش موثر این رسانه در تقویت همبستگی ملی و افزایش ضریب امنیت ملی یاری خواهند نمود.
com.parsidlog.wedlogpagouh
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست