شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
راهنمای جام جهانی ۲۰۱۰ ـ استادیوم ساحلی نلسون ماندلا
الیزابت، دارای ورزشگاه بسیارخوبی برای میزبانی رقابتهای جام جهانی است که به نام یکی از سرشناسترین مردان این سرزمین نام گذاری شده است.
شهر :
بندر الیزابت
پوشش:
چمن
ظرفیت:
۴۸.۰۰۰ هزار نفر
ورزشگاه ساحلی نلسون ماندلا ، در بندر الیزابت در ساحل جنوب شرقی آفریقای جنوبی بنا شده است. این ورزشگاه میزبان ۵ دیدار مرحله گروهی، یک دیدار مرحله یک هشتم پایانی ، یک دیدار مرحله یک چهارم پایانی و دیدار رده بندی این رقابتها خواهد بود.
این استادیوم ظرفیت پذیرش ۴۸هزار هوادار را دارد و طراحی بسیار زیبایی که شامل نمایی مدرن و داخلی تمیز و منظم است را داراست.
ساختار سقف این ورزشگاه بسیار جذاب است و چشم انداز زیبایی نیز به دریاچه دارد.ورزشگاه های محدودی در دنیا هستند که در نزدیکی دریاچه ای بنا شده باشند.
این ورزشگاه یکی از ورزشگاه های تازه ساز است که برای رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۰ ساخته شده است وساخت یک سال پیش از آغاز این رقابتها به اتمام رسید. پیش از ساخت این ورزشگاه چند منظوره، بازیهای ملی فوتبال در ورزشگاه راگبی ایالیت شرقی یا ای.پی آر.یو برگزار می شد ولی اکنون این شهر مالک استادیومی بزرگ شده است.
ورزشگاه ۴۸ هزار نفره بندر الیزابت، میزبان جمیعت زیادی برای تماشای بازیهای این رقابتها خواهند بود. رنگ صندلی ها از نارنجی روشن تا قرمز تیره در تفاوت است که به صورت انتخابی رنگ شده اند.
بدین ترتیب و با رنگ آمیزی صندلی به این رنگها، مشکلات و آسیبهایی که خورشید ممکن است به آنها وارد بیاورد، چندان مشخص نخواهد بود..
بازی برروی زمین چمن طبیعی برگزار می شود.
اطلاعات :
- این ورزشگاه دارای یک فروشگاه بزرگ ورزشی، باشگاه بدنسازی و پارکینگی ۵۰۰ تایی دارد.
- این استادیوم در کل ۱۱ آسانسور دارد ، البته پله برقی برای درون این ورزشگاه تعبیه نشده است.
- قرار بود این ورزشگاه در رقابتهای جام کنفدراسیونها در سال ۲۰۰۹ یکی از میزبانان این رقابتها باشد ولی در نهایت مشخص شد که این ورزشگاه به موقع برای برگزاری این بازیها آماده نخواهد شد و استادیومهای دیگری میزبانی این رقابتها را برعهده گرفتند و در نهایت این ورزشگاه به موقع برای میزبانی رقابتهای جام جهانی آماده شد.
- در روز ۱۸ نوامبر سال ۲۰۰۹، این ورزشگاه میزبان رویداد انتخاب دختر شایسته جهان بود.
تاریخچه
زمانی که میزبانی رقابتهای جام جهانی به آفریقای جنوبی داده شد و بندر الیزابت به عنوان یکی از شهرهای میزبان این رقابتها برگزیده شد، برنامه های متعددی برای ساخت یک ورزشگاه دراین شهر طراحی شد و در نهایت قرار شد که ورزشگاهی چند منظوره در پارک پرینس الفرد در نزدیکی ساحل دریاچه بنا شود.در نوامبر سال ۲۰۰۶ مجموعه الد پارک راگبی که در این منطقه قرار داشت تخریب و مراحل ساخت ورزشگاه آغاز گردید.
در ژوئن سال ۲۰۰۹ این ورزشگاه رسما افتتاح شد و یک هفته بعد این ورزشگاه، میزبان اولین رویداد ورزشی با حضور بیش از ۳۵ هزار تماشاچی بود.
نکات مثبت و منفی
- این ورزشگاه نوساز است و بدین ترتیب شرایط بسیارخوبی دارد.
- این اولین استادیوم تازه ساز آفریقای جنوبی برای رقابتهای جام جهانی بود که زودتر از سایرین به بهره برداری رسید و تکمیل شد
- این ورزشگاه شرایط اجتماعی، اقتصادی را در طول و پس از پایان رقابتهای جام جهانی برای منطقه به همراه خواهد داشت.
- متاسفانه این ورزشگاه شانس میزبانی در طول رقابتهای جام کنفدراسیونها در سال ۲۰۰۹ را از دست داد.
بازیهای این ورزشگاه
ورزشگاه ساحلی نلسون ماندلا، میزبان ۸ دیدار در رقابتهای جام جهانی خواهد بود که شامل ۵ دیدار مرحله گروهی و همچنین دیدارهای مراحل حذفی خواهد بود که یک دیدار مرحله یک هشتم پایانی، یک دیدار مرحله یک چهارم پایانی و دیدار رده بندی می باشد.
در مرحله گروهی، ورزشگاه نلسون ماندلا، شاهد مصاف تیمهای کره جنوبی – یونان، ساحل عاج – پرتغال، آلمان- صربستان، شیلی- سوئیس و اسلوونی و انگلیس خواهد بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست