سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
به آینه تعرض نكنید
زمانی كه اولین آثار تجدد و پیشرفت وارد ایران شد، بسیاری دل غمین داشتند و سر در لاك خوف فرو بردند كه ایمان و خرد توأمان از جامعه رخت برخواهد بست. مدنیت جدید با خود كه چیزی نمیآورد تنها دلهای لرزان بر جای خواهد گذاشت.
از موتور برق كه به همت میرزاعلی اصغرخان امینالضرب كه نهتنها برای پیشرفت كه حتی به دلیل دلبستگی به آستان حضرت رضا(ع) با هزینه شخصی بر آن دل نهاده بود تا میرزاتقیاف بادكوبهای كه ۶۰ شماره حبلالمتین را جهت ارسال به علمای نجف پیشخرید كرده بود، دائما و متصلا یك دغدغه داشتند، بزرگی و سربلندی ایران. هرچند برخی اقدام میرزاعلی اصغرخان را مخل معنویت محمدی و پردازش اصوات شیطانی میدانستند، بلندگو كه بر سردر مسجد سپهسالار نصب شد، مصیبت و واویلا صدچندان شد.
از منظر برخی كوتهاندیشان، نور شیطان به آستان حضرت در مشهد تابیده بود- موتور برق- و بیرق اسلام در حال تلالو از بیرق كفر- بلندگو- بود. دیگر مظاهر جدید نیز چنین وضعیتی داشتند؛ شاید اگر شجاعت و خردورزی عالم و مرجع بزرگ تشیع امامخمینی(ره) نمیبود، كار حكومتداری و تشكیل دولت اسلامی، برای برخی مصیبتی كبری تلقی میشد. از آن روزها تا دوران حاضر حذف و پاك كردن صورتمساله و نادیدهانگاشتن انگشت سبابه برخاسته به آسمان، مهمترین رسالت برخی از اصحاب دولت است. سانسور و فیلتر و محدودیت و نهیب زدن نیز از این مجرا بیرون نیست. اما این قاعدهای به سامان و حركتی به توفیق نیست، تجربه میآموزد كه عرض خود میبری و زحمت ما میداری.
دنیای اطلاعات نیز چنین سرنوشتی دارد. روزی صاحب جریدهای در مشروطه پس از توقیف مكرر جراید گفته بود، شرق را ببندید، رعد را میگشاییم، رعد را ببندید، توفان را منتشر میكنیم، اسامی فارسی فراوان است و حوصله ما دراز. اما امروز كه نظام اسلامی پس از ۲۸ سال ثبات و ماندگاری و طی كردن گردنههای پرفراز و خطر به ایستگاهی امن رسیده، نباید از چند رسانه ترسید. آن هم رسانههایی كه نه با انقلاب اسلامی مشكل دارند و نه به نظام اسلامی بیاعتماد هستند.
شاید تنها جرمشان نقد كارشناسانه دولت باشد. چگونه است كه دولت پیشین كه صفت اصلاحات بر خود داشت، نماینده كل نظام نبود - هرچند حرف درستی بود - اما انتقاد به رئیسجمهور و دولت نهم حمله به كلیت نظام است؟ امروز همگی آنقدر ظرفیت در خود ایجاد كردهایم كه تضعیف دولتها را به تضعیف پیامبر متصل ننماییم؛ شعاری كه در سالهایی نهچندان دور در نمازجمعه مطرح میشد! جدا از آنكه دولتها بتوانند تا چه میزان دامنه حصر و محدودیت را برای رسانههای منتقد فراهم آورند، رسانههای منتقد میتوانند آیینه تمامنمای جامعه باشند. زشتیها و پلشتیها را نشان داده و محاسن و خوشوقتیها را انعكاس دهند. اگر كسی قامت خود در آینه نامناسب میبیند، خود را اصلاح كند، به آینه تعرض نكند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست