پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

یادداشت وبلاگ نویسی به مثابه تمرین انتقاد پذیری


یادداشت وبلاگ نویسی به مثابه تمرین انتقاد پذیری

به یاد دارید وقتی بچه بودیم یا در دوران نوجوانی یک دفتر برمی داشتیم وموضوعاتی که روزانه برای ما اتفاق می افتاد را به صورت خاطرات روزانه یادداشت می کردیم یا موضوعات و شعرهای …

به یاد دارید وقتی بچه بودیم یا در دوران نوجوانی یک دفتر برمی داشتیم وموضوعاتی که روزانه برای ما اتفاق می افتاد را به صورت خاطرات روزانه یادداشت می کردیم یا موضوعات و شعرهای مورد علاقه مان را در دفاتری می نوشتیم تا همیشه باقی بمانند و هر ساله آنها را آرشیو می کردیم ؛ و گاهی اوقات هم اگر دوستان خیلی صمیمی داشتیم به عنوان یادگاری برای ما می نوشتند و نظر می دادند. هم توان نگارش ما بالا می رفت و هم خاطرات باقی می ماند. حالا بزرگ شده ایم و خواسته هایمان هم با ما بزرگ شده اند. دیگر نمی خواهد دفتر برداریم و یاداشت کنیم .

حالا با ورود تکنولوژی ، کامپیوتر، و برنامه های گوناگون می توانیم در فضای مجازی برای خود وبلاگ درست کنیم و هرآنچه از هنر ، سیاست ، فرهنگ و اجتماع دوست داریم درآن بنویسیم و دیگران هم نظرات خود را بیان کنند. اینترنت و بخش اعظم آن وبلاگ ها با حضور درعرصه جامعه و رشد سریع و روزافزون دربین اقشار مختلف، توانسته اند از مرز تابوها، سنت ها و ناگفته های انسانی بگذرند و خود را نشان دهند. با پیدایش و گسترش اینترنت و با توجه به محدودیت های موجود بسیاری از ایرانیان بویژه جوانان و زنان وبلاگ نویسی را وسیله ای ایده ال برای معرفی و ارایه هویت فردی خود فارغ از قید و بندهای موجود در اجتماع ، خانواده ، فرهنگ و سیاست یافته و از آن بسیار استقبال کرده اند. این قشر از جامعه معتقدند که وبلاگ نویسی تمرین خوبی برای دمکراسی و اعلام بیان افکار و عقاید خود بصورت آزادانه بوده و قدرت پذیرش افکار مخالف در مورد نظرات خود را بالا می برند. دراصل وبلاگ جایگاهی برای بیان خواست ها و مکنونات قلبی و درونی انسان است .

هر وبلاگ نماینده یک فرد در جامعه با یک فرهنگ و دیدگاه خاص است . وبلاگ را یک رسانه تعاملی می توان تعبیر کرد. زیرا فرد به طور شخصی یا نماینده یک سازمان یا یک جامعه انسانی نظرات مختلف خود را در زمینه های گوناگون بیان می کند. وبلاگ نویسی اعتماد بنفس انسان را افزایش میدهد و همین موضوع موجب می شود که فرد در هر سطحی از سواد در مورد موضوعات گوناگون اظهار نظر کند. این همان موضوعی است که گروهی از افراد جامعه ایرانی دوست داشته و به آن اهمیت می دهند. پس گروهی از افراد جامعه همیشه از تعریف و تائید شدن لذت می برند و از انتقاد گریزان هستند . وبلاگ نویسی می تواند با خود روحیه نقادی و انتقاد پذیری را افزایش داده و آدمی را به جایگاهی هدایت کند که بتواند نظرات گوناگون را دریافت کرده و نسبت به آن عکس العمل های منطقی نشان دهد؛ و از طرفی به تمرین مدارا با افراد و گروه هایی که دارای روحیه نقادی هستند را بالا می برد . شاید این موضوع بتواند روحیه نقادی و نقد پذیری را در ایران افزایش دهد. هرچند که همیشه وبلاگ های نقاد دچار مشکل می شوند. وبلاگ در زمینه های سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی ، تجاری ، دینی ، هنری ، و حتی خاطرات روزانه افراد تهیه می شود وهمه روزه می توان با مراجعه به آن نیاز خود را برای دریافت موضوعات گوناگون برطرف و حتی برای خود آرشیو تهیه کرد. امید است با رشد روزافزون تکنولوژی و وبلاگ نویسی در ایران بتوانیم بهترین رتبه های وبلاگ نویسی دردنیا را بدست آوریم و روحیه دموکراسی در کشور افزایش یابد.

فرین مهرنگ