سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

روز نکبت و روابط « باکو ـ تل آویو »


روز نکبت و روابط « باکو ـ تل آویو »

سرزمینهای قفقازی ایران که با عهدنامه های ننگین گلستان و ترکمانچای به اشغال روسیه درآمد بعد از فروپاشی شوروی به سه کشور تقسیم شد که اکثریت شیعیان این منطقه در جمهوری آذربایجان ایران شمالی هستند این کشور کوچک اکنون به پایگاه صهیونیسم جهانی در قفقاز و همسایگی ایران تبدیل شده است

سرزمینهای قفقازی ایران که با عهدنامه های ننگین گلستان و ترکمانچای به اشغال روسیه درآمد بعد از فروپاشی شوروی به سه کشور تقسیم شد که اکثریت شیعیان این منطقه در جمهوری آذربایجان (ایران شمالی ) هستند. این کشور کوچک اکنون به پایگاه صهیونیسم جهانی در قفقاز و همسایگی ایران تبدیل شده است .

روزی که در جهان اسلام به « روز نکبت » مشهور است یکی از شوم ترین و سیاه ترین روزهای تاریخ معاصر است . روز ۲۶ اردیبهشت یکی از فاجعه بارترین و خونین ترین طرحهای استعماری و ضدبشری پس از کشتار و آوارگی صدها هزار مسلمان بیگناه طی سالها به نتیجه رسید و رژیم نامشروعی که برای بشریت دستاوردی جز قتل و ترور و رنج و مصیبت نداشته است اعلام موجودیت کرد.

در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۲۷ شمسی موجودیت « اسرائیل » اعلام شد شکل گیری « اسرائیل » به شیوه شکل گیری هیچ یک از کشورهای جهان بجز « آمریکا » نبود همانگونه که تشکیل آمریکا با ورود مهاجران اروپایی و قتل و محو بومیان آغاز شد اسرائیل نیز با کشتار مسلمانان و در سرزمینی متعلق به ساکنان آن (فلسطین ) تاسیس شد.

گرچه رژیم صهیونیستی در۱۳۲۷ یک روز پس از خروج آخرین سرباز انگلیسی از فلسطین تشکیل شد اما این اقدام زمینه ها و ریشه هایی داشت که به گذشته و افکار پلید زرسالاران یهود و اروپایی باز می گشت . زمینه سازی ها برای تشکیل این رژیم به نیم قرن قبل از روز اعلام تشکیل این رژیم یا « روز نکبت » بازمی گردد.

پس از برپایی نخستین کنگره صهیونیسم در سال ۱۲۷۵ در شهر بال سوئیس و تصویب تشکیل دولت یهود در سرزمین فلسطین مهاجرت صهیونیست ها به این سرزمین تحت حمایت استعمار توسط سازمان جهانی صهیونیسم آغاز گردید. چهار سال پس از این تاریخ سازمان جهانی صهیونیسم با هدف تسریع در روند مهاجرت یهودیان شرکتی تحت عنوان « صندوق ملی یهود » تشکیل داد تا برای سکنا گزیدن یهود در فلسطین زمین بخرد. زمینهای خریداری شده توسط این صندوق به عنوان دارایی غیرقابل انتقال مردم یهود محسوب می شد. پس از پایان جنگ جهانی اول مهاجران یهودی به سمت فلسطین روانه شدند و « آژانس یهود » برای هماهنگ سازی وتسریع در روند مهاجرت یهودیان تشکیل شد.

با روی کار آمدن هیتلر در آلمان نازیسم بهانه ای شد تا روند مهاجرت یهودیان به فلسطین شدت یابد به گونه ای که شمار یهودیان مهاجر ساکن در فلسطین تا سال ۱۳۲۷ به طرز فزاینده ای افزایش یافت در حالی که تنها ۱۲ درصد از خاک اشغالی فلسطین در تصرف یهودیان بود. از این زمان خشونت ها و ستیزه گریها و وحشی گریهای یهودیان آغاز گردید. جنبش عزالدین قسام در این دوران آغاز شد که توسط انگلیسی ها سرکوب شد .

در سال ۱۳۲۶ قطعنامه ای صادر شد و فلسطین به دو بخش یهودی و فلسطینی تقسیم شد . بلافاصله پس از قطعنامه ۱۸۱ کشتارهای خونین گروههای ترور صهیونیستی آغاز شد . از سال ۱۳۲۶ تا اردیبهشت ۱۳۲۷ چند کشتار وسیع بلده الشیخ سعسع الجلیل قطار قاهره حیفا دیریاسین و ناصرالدین توسط گروههای ترور صهیونیستی از جمله هاگانا اشترون انجام گرفت که در این قتل عام ها تعداد زیادی از فلسطینی ها اعم از مرد و زن و پیر و جوان کشته شدند. تنها در کشتار « دیریاسین » که توسط دو گروه ایرگون و اشترون انجام شد ۲۵۴ تن از افراد غیرنظامی کشته شدند .

صهیونیستها یک روز بعد از خروج سربازان انگلیسی از فلسطین تشکیل رژیم صهیونیستی را اعلام کردند و فلسطینیان این روز را « روز نکبت » نامیدند و از آن پس « روز نکبت » به عنوان مفهومی از معنای « دولت اسرائیل » در جهان شهرت یافت .

چرا که رژیم صهیونیستی قبل ازتاسیس و بعد از تاسیس حاصلی جز « نکبت » و مصیبت و کشتار و ترور برای بشریت بخصوص مسلمانان نداشته است و تنها در طی روزهای منتهی به ۲۶ اردیبهشت ۱۳۲۷ حدود یک میلیون نفر از مسلمانان فلسطین برای گریز از مرگ و گلوله های تروریست های سازمان یافته یهودی که از حمایت انگلیس و محافل یهودی اروپا برخوردار بودند ناچار خانه و کاشانه خود را ترک و به کشورهای همجوار پناهنده شدند و با گذشت شصت سال از « روز نکبت » و اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی هنوز هم صدها هزار فلسطینی در اردوگاهها زندگی می کنند و شمار آوارگان به چهار میلیون نفر رسیده است . به عبارتی صدها هزار خانواده مسلمان فلسطینی عمر خود را در چادرها سپری کرده اند و این آوارگی چندین نسل ادامه یافته است .

« دولت اسرائیل » که دولتی غیرطبیعی و جعلی است از بدو تشکیل با بحران مشروعیت و بحران ارتباط با جهان اسلام و حتی کشورهای غیراسلامی مواجه بوده است . اکثریت دولت های جهان بخصوص دولت های اسلامی دولت و کشوری به نام اسرائیل را به رسمیت نمی شناختند و هنوز هم تعداد زیادی از کشورهای جهان با اسرائیل روابط سیاسی ندارند.

یکی از مهم ترین اقدامات سیاسی ـ تبلیغی دولت اسرائیل و سازمانهای صهیونیستی جهان این است که با گرامیداشت روز ۲۶ اردیبهشت به عنوان « سالروز تاسیس اسرائیل » و برپایی مراسمها و سمینارهای مختلف وانمود کنند که اسرائیل هم مانند کشورهای عادی و قانونی جهان روزی به نام « روز تاسیس » یا « روز استقلال ! » دارد!

رژیم اشغالگر قدس و سازمانهای صهیونیستی طی سالهای گذشته همواره تلاش کرده اند تا در کشورهایی که با اسرائیل رابطه دارند در این روز مراسمی برگزار کنند و به صورت گسترده اخبار و مطالب مربوط به « روز نکبت » را از طریق شبکه های تلویزیونی و رسانه های وابسته منتشر سازند تا برای موجودیت نامشروع اسرائیل از طریق فریب افکار عمومی « مشروعیت سازی » نمایند.

ایران شمالی (جمهوری آذربایجان ) یکی از کشورهایی است که به دلایل متعدد از جمله شیعه بودن مردم و همجواری آن با ایران به شدت در کانون توجه و دقت دولت اشغالگر قدس و سازمانهای صهیونیستی جهان است . حتی مدتی پیش از فروپاشی شوروی صهیونیست ها تلاش خود را برای نفوذ در بین مردم و دستگاههای دولتی ایران شمالی آغاز کرده بودند.

ابوالفضل علی اف (مشهور به ابوالفضل ایلچی بیگ » که یکی از پان ترکیست های ضداسلامی و ضدایرانی بود اندکی بعد از فروپاشی شوروی با حمایت آمریکا اسرائیل و ترکیه در باکو قدرت را به دست گرفت و روابط بسیار نزدیکی با رژیم صهیونیستی برقرار کرد.

پان ترکیسم که ایلچی بیگ به شدت به آن وابسته بود ذاتا اندیشه ای ضداسلامی و صهیونیستی است که بنیانگذاران و نظریه پردازان اصلی آن (مانند آرمینیوس و امبری ) یهودی بوده اند. نزدیکی تفکر پان ترکیسم ـ صهیونیسم و در کنار آن دیگر حلقه های مشترک فکری دولت باکو با اشغالگران قدس (مانند ضدیت با اسلام و تشیع ضدیت با ایران لزوم ترویج ایده های انحرافی مانند پان آذریسم در میان شیعیان آذری ) باعث شد که روابط دولت باکو با اشغالگران قدس روز به روز گسترده شود. در حالی که هنوز سفارت خانه دولت باکو در بسیاری از کشورهای اسلامی و نیز سفارتخانه های بسیاری از کشورهای اسلامی در باکو گشایش نیافته بود صهیونیست ها با کمک ایلچی بیگ سفارتخانه خود را در باکو گشودند و پرچم منحوس صهیونیسم را در قلب شهر مسلمان نشین باکو به اهتزاز درآوردند.

ایلچی بیگ و سایر مقامات حزب پان ترکیستی جبهه خلق (حزب حاکم وقت ) درباره امتیازدهی های خود به اشغالگران قدس و توجیه نفوذ صهیونیسم در ایران شمالی از جمله گشایش سفارتخانه صهیونیستی در باکو می گفتند : « در دنیا دو نیروی قدرتمند وجود دارد که عبارتند از لابی جهانی ارمنی و لابی جهانی یهودی . ما برای مقابله با ارمنستان و گرفتن قره باغ باید با لابی یهودی اسرائیل ارتباط نزدیکی داشته باشیم و به آنها امتیاز بدهیم . چند ماه نخواهد گذشت که با کمک های سیاسی و نظامی اسرائیل و یهودی های جهان قره باغ را خواهیم گرفت و حتی ممکن است ایروان (مرکز ارمنستان ) را نیز تصرف کنیم ... »

بعد از ایلچی بیگ حیدر علی اف به قدرت رسید. حیدر علی اف که بیش از نیم قرن از عمر خود را در راه بسط و گسترش کمونیسم و مبارزه با دین اسلام سپری کرده بود روابط با اسرائیل را بیش از پیش گسترش داد. از آغاز دوره حاکمیت حیدرعلی اف بر ایران شمالی (از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۲ ) روز به روز نفوذ صهیونیسم در ایران شمالی بیشتر شد . حیدر علی اف نیز در توجیه روابط با رژیم اشغالگر قدس اظهار می داشت که : « با کمک (لابی جهانی یهود) که از نفوذ گسترده ای در اروپا و آمریکا برخوردار است بدون شلیک یک گلوله ارمنستان را شکست خواهیم داد و به زودی مناقشه قره باغ حل خواهد شد! » .

در دوره حاکمیت حیدر علی اف و پس از آن هر سال سفارتخانه رژیم صهیونیستی در باکو مراسمی به اصطلاح به مناسبت « روز استقلال » برگزار می کند که در آن جمعی از مقامات باکو و سران احزاب ضداسلامی حضور می یابند در سال ۱۳۷۷ سفارت رژیم اشغالگر قدس مراسمی را در باکو به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس رژیم خون و ترور برپا کرد. در این مراسم حیدر علی اف نیز شرکت کرد و طی سخنرانی خود مردم شیعه و مسلمان ایران شمالی را با یهودیان اشغالگر و خونریز مقایسه کرد و گفت : « همانگونه که یهودیان پراکنده عاقبت موفق شدند دولت خود را تاسیس کنند مردم جمهوری آذربایجان نیز پس از صدها سال توانستند دولت خود را به وجود آورند » .

مقایسه کردن مردم مسلمان و شیعه ایران شمالی با صهیونیست های جنایتکار و اشغالگر در حالی بود که مردم ایران شمالی در طول تاریخ مردمی بدون دولت نبودند این مردم شیعه چه در دوره صفویه چه در ادوار دیگر تاریخ ایران تا زمان فتحعلی شاه همواره اتباع دولت شیعی ایران بودند و پس از انعقاد قراردادهای شوم گلستان و ترکمانچای تحت اشغال روسیه به حیات خود ادامه دادند.

حیدر علی اف به مناسبت های گوناگون از جمله اعیاد یهودی روز تاسیس رژیم صهیونیستی و یا کشته شدن عده ای صهیونیست در عملیاتهای مجاهدان فلسطینی پیامهای تبریک و تسلیت خطاب به مقامات اسرائیلی و یهودیان صادر می کرد که هر یک از این پیامها سندی سیاه در کارنامه دولت باکو است . الهام علی اف هنگامی که به قدرت رسید تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله روابطی که از زمان ایلچی بیگ با اسرائیل ادامه داشت و فشارهای خارجی و افراد نفوذی صهیونیست روابط با صهیونیسم را ادامه داد.

طی سالهای گذشته نفوذ صهیونیسم در ایران شمالی در زمینه های اقتصادی سیاسی و اجتماعی گسترش یافته است .

الهام علی اف نیز به هر بهانه ای برای یهودی ها و صهیونیست ها پیام تبریک صادر می کند. وی که تاکنون درباره اعیاد اسلامی مانند عید اضحی (قربان ) پیام تبریکی صادر نکرده است به مناسبت عید یهودی ها تبریک صادر می کند. در نمونه ای از پیام تبریک وی که در روزنامه خلق (وابسته به دولت ) در تاریخ ۸۳ ۶ ۲۶ منتشر شده عید « روشها شانا » را به عنوان عید قدیمی به یهودیها تبریک می گوید و ایران شمالی (جمهوری آذربایجان ) را « وطن مادری یهودیها » می نامد و می نویسد : « افتخار می کنم که بگویم در طول تاریخ یهودستیزی در جمهوری آذربایجان وجود نداشته و کشورمان در طول اعصار به محل زندگی امن و وطن مادری یهودیان تبدیل شده است » ! الهام علی اف در پیام سیاه خود ادامه می دهد : « در حال حاضر سازمانها بنیادهای اجتماعی و خیریه کنیسه ها و مدارس یهودی زیادی در کشور فعالیت می کنند. » ! بعید به نظر می رسد که این پیام توسط رئیس دولت باکو نوشته شده باشد و ممکن است متن چنین پیامی را برخی نفوذی های صهیونیست ها نوشته و به نام الهام علی اف منتشر کرده اند! رسانه های دولتی باکو نیز در اجرای سیاست های دولت فلسطینی ها و لبنانی هایی را که از وطن و دین و موجودیت خود دفاع و با اشغالگری مبارزه می کنند تروریست می نامند.

دو سال قبل خبر « برگزاری کنگره جهانی یهودیان » در باکو از طریق رسانه ها منتشر شد و مسلمانان را در بهت و حیرت فرو برد. به راستی آیا همانگونه که الهام علی اف در تبریک نامه خود نوشته بود ایران شمالی و باکو « وطن مادری » یهودیان جهان است که می خواهد کنگره یهودیان جهان را در این شهر برگزار کنند این خبر موجی از اعتراض و نارضایتی در بین مردم مسلمان ایران شمالی برانگیخت و دولت باکو ناچار به لغو کنگره یهودیان جهان شد اما اسرائیلی ها هر سال مراسم « روز نکبت » را در باکو برگزار می کنند.

امسال روز نکبت « ۲۶ اردیبهشت » با شصتمین سال تاسیس دولت اشغالگر مصادف است . دولت صهیونیستی که حاصل تلاشهای شصت ساله خود برای ترسیم « تصویری شکست ناپذیر و واقعیتی محو نشدنی » در جنگ سی و سه روزه با حزب الله لبنان از دست داده است و حتی بعد از جنگ سی و سه روزه بسیاری از یهودیان ساکن در فلسطین اشغالی نیز به ترک این سرزمین اقدام کرده اند و موجودیت اسرائیل در آینده در هاله ای از ابهام و تردید و یاس قرار گرفته است از ماهها پیش تلاش زیادی را برای برگزاری گسترده مراسم « روز نکبت » و بازسازی روانی یهودیها و انجام یک عملیات روانی ـ تبلیغی و سیاسی آغاز کرده است دولتهایی که حامی رژیمی صهیونیستی و شریک جنایات این رژیم هستند در تلاش اسرائیل برای برگزاری « روز نکبت » همکاری می کنند.

دولت صهیونیستی برای ترمیم خسارتهای روانی و سیاسی ناشی از جنگ سی و سه روزه و شکست در برابر حزب الله لبنان درصدد است مراسم « روز نکبت » را با حضور روسای برخی دولت ها در « تل آویو » برگزار کند. رسانه ها از تلاش دولت صهیونیستی برای حضور روسای ۲۰ دولت در مراسم « روز نکبت » خبر داده اند که از این ۲۰ تن تاکنون فقط اسامی جورج بوش سارکوزی (رئیس جمهور فرانسه ) و برلوسکنی (نخست وزیر ایتالیا) اعلام شده است . حضور این افراد و جنایتکارانی مانند جورج بوش و دوستان وی مانند سارکوزی در تل آویو برای تبریک گفتن به مناسبت روز پیدایش رژیم اشغالگر تعجب آور نیست چرا که این افراد و دولتهایشان نیز مانند دولت صهیونیستی دشمنان قسم خورده مسلمانان هستند و هنوز دست جورج بوش از خون مردم افغانستان عراق لبنان و غزه رنگین است .

● روز نکبت و دولت باکو

دولت اشغالگر قدس با ارسال دعوتنامه ای از الهام علی اف (رئیس دولت باکو) نیز برای حضور در مراسم « روز نکبت » در تل آویو دعوت کرده است . طبیعی است که الهام علی اف از حضور در این مراسم خودداری ورزد چرا که حضور وی در این مراسم می تواند پیامدهای داخلی و خارجی عمیقی برای باکو دربرداشته باشد. با این حال « سلیمان شایپرو » مسئول کنگره آذری های یهودی (صهیونیست ) گفته است که الهام علی اف در مراسم « روز نکبت » شرکت خواهد کرد و با توجه به روابط باکو با رژیم صهیونیستی ممکن است هیاتی از سوی دولت باکو به تل آویو اعزام شود. برخی کارشناسان سیاسی در باکو اظهار می دارند که اسرائیلی ها تمایل دارند در صورت عدم سفر الهام علی اف به تل آویو هیاتی به سرپرستی نخست وزیر از باکو به تل آویو اعزام شود علی رغم اینکه نخست وزیری در دولت باکو یک مقام تشریفاتی است اما اعزام این هیات نیز می تواند نارضایتی ها را برانگیزد و بخصوص اینکه جامعه ایران شمالی جامعه ای است که احساسات و عقاید اسلامی در آن رو به رشد است .

سفارت اسرائیل در باکو از روزهای قبل برای برپایی مراسم « روز نکبت » در باکو نیز برنامه ریزی کرده است . برای اسرائیلی ها برگزاری پرشکوه مراسم « روز نکبت » در باکو بسیار مهم تلقی می شود. از این رو تلاش می کنند تا تعداد بیشتری از مقامات باکو در این مراسم شرکت کنند و بخصوص به دنبال آن هستند که الهام علی اف در این مراسم شرکت کند. به نظر می رسد الهام علی اف پس از پنج سال سیاست ورزی در نقش ریاست جمهوری و تجربه اندوزی از حضور در این مراسم نیز خودداری کند. چرا که اقدامات وی به نفع اسرائیل مانند تامین نفت موردنیاز اسرائیل حساسیت های جامعه و اکثر کشورهای اسلامی را به دنبال داشته است و حضور وی در مراسم « روز نکبت » به این حساسیت ها دامن می زند. چندی پیش شاهزاده بن طلال از مقامات بلندپایه عربستان سعودی به ارمنستان سفر کرد که گفته می شد این سفر و آغاز روابط در سطح بالا میان ارمنستان و عربستان سعودی ناشی از سیاستهای باکو به نفع اسرائیل است .

محافل رسانه ای از تلاش سفارت اسرائیل در باکو برای نامگذاری یکی از خیابانهای باکو به نام « خیابان دوستی اسرائیل و آذربایجان » خبر می دهند. همچنین صهیونیست ها تلاش دارند که یکی از بوستانهای باکو نیز « پارک اسرائیل » نامیده شود. این اقدام اسرائیل در راستای عادی نمایی روابط باکو ـ تل آویو است . چرا که تاکنون اخبار و اطلاعات مربوط به ابعاد همکاریهای باکو ـ تل آویو به خاطر حساسیت مردم مسلمان ایران شمالی و جهان اسلامی منتشر نمی شود. اسرائیلی ها برای عادی نمایی نفوذ و حضور خود در ایران شمالی هم می خواهند جشن بزرگی در « روز نکبت » با حضور فعالان سیاسی ضداسلامی و گروههای موسیقی در باکو برگزار کنند و هم خیابانی به نام اسرائیل در باکو نامگذاری شود تا نام منحوس اسرائیل پیوسته در جامعه تکرار شود و بدینگونه از واژه اسرائیل که مترادف با مفاهیمی چون ترور و جنایت است حساسیت زدایی شود.

اقداماتی که اسرائیل برای برگزاری پرهزینه « روز نکبت » در شصتمین سالگرد پیدایش رژیم صهیونیستی انجام می دهد پس از آن برنامه ریزی شد که « تئوری نابودی اسرائیل » بعد از جنگ سی و سه روزه از سوی بسیاری از شخصیت ها و جریانهای سیاسی در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است . رژیم صهیونیستی رژیمی است که علی رغم برخورداری از کمکهای همه جانبه سیاسی مالی نظامی و تبلیغاتی اروپا و آمریکا به سوی سقوط و نابودی حرکت می کند. رژیمی که خود را از لحاظ نظامی قدرتمندترین رژیم خاورمیانه می دانست نتوانست در جنگی که بیش از یک ماه به طول انجامید بر « حزب الله لبنان » که فاقد نیروی دریایی و هوایی و دارای چند هزار چریک شیعه است پیروز شود. آیا چنین رژیمی به سوی سقوط و نابودی در حرکت نیست

یکی از مهم ترین علل نارضایتی ملت ایران از رژیم شاه روابط این رژیم با اسرائیل بود. این مساله همواره در محافل سیاسی و مذهبی و محافل روشنفکری مطرح می شد و به مخالفت مردم با شاه دامن می زد اما صهیونیست ها طوری شاه را فریب داده بودند که

گمان می کرد سازمانهای جهانی صهیونیستی قادر به انجام هر کاری و حتی تضمین تداوم حکومت او هستند... در حالی که مساله کاملا برعکس است و این دولت جعلی اسرائیل است که از طریق سنجاق کردن خود به کشورهای دیگر بخصوص برخی کشورهای مسلمان تلاش می کند تداوم حیات ننگین خود را تضمین کند.

یکی از مهم ترین اقدامات سیاسی ـ تبلیغی دولت اسرائیل و سازمانهای صهیونیستی جهان این است که با گرامیداشت روز ۲۶ اردیبهشت به عنوان « سالروز تاسیس اسرائیل » و برپایی مراسمها و سمینارهای مختلف وانمود کنند که اسرائیل هم مانند کشورهای عادی و قانونی جهان روزی به نام « روز تاسیس » یا « روز استقلال ! » دارد!

ایران شمالی (جمهوری آذربایجان ) یکی از کشورهایی است که به دلایل متعدد از جمله شیعه بودن مردم و همجواری آن با ایران به شدت در کانون توجه و دقت دولت اشغالگر قدس و سازمانهای صهیونیستی جهان است . حتی مدتی پیش از فروپاشی شوروی صهیونیست ها تلاش خود را برای نفوذ در بین مردم و دستگاههای دولتی ایران شمالی آغاز کرده بودند

دولت اشغالگر قدس با ارسال دعوتنامه ای از الهام علی اف (رئیس دولت باکو) نیز برای حضور در مراسم « روز نکبت » در تل آویو دعوت کرده است . طبیعی است که الهام علی اف از حضور در این مراسم خودداری ورزد چرا که حضور وی در این مراسم می تواند پیامدهای داخلی و خارجی عمیقی برای باکو دربرداشته باشد

اسرائیلی ها برای عادی نمایی نفوذ و حضور خود در ایران شمالی هم می خواهند جشن بزرگی در « روز نکبت » با حضور فعالان سیاسی ضداسلامی و گروههای موسیقی در باکو برگزار کنند و هم خیابانی به نام اسرائیل در باکو نامگذاری شود تا نام منحوس اسرائیل پیوسته در جامعه تکرار شود و بدینگونه از واژه اسرائیل که مترادف با مفاهیمی چون ترور و جنایت است حساسیت زدایی شود

اقداماتی که اسرائیل برای برگزاری پرهزینه « روز نکبت » در شصتمین سالگرد پیدایش رژیم صهیونیستی انجام می دهد پس از آن برنامه ریزی شد که « تئوری نابودی اسرائیل » بعد از جنگ سی و سه روزه از سوی بسیاری از شخصیت ها و جریانهای سیاسی در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است

از آغاز دوره حاکمیت حیدرعلی اف بر ایران شمالی (از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۲ ) روز به روز نفوذ صهیونیسم در ایران شمالی بیشتر شد . حیدر علی اف نیز در توجیه روابط با رژیم اشغالگر قدس اظهار می داشت که : « با کمک (لابی جهانی یهود) که از نفوذ گسترده ای در اروپا و آمریکا برخوردار است بدون شلیک یک گلوله ارمنستان را شکست خواهیم داد و به زودی مناقشه قره باغ حل خواهد شد! »

دولت صهیونیستی برای ترمیم خسارتهای روانی و سیاسی ناشی از جنگ سی و سه روزه و شکست در برابر حزب الله لبنان درصدد است مراسم « روز نکبت » را با حضور روسای برخی دولت ها در « تل آویو » برگزار کند . رسانه ها از تلاش دولت صهیونیستی برای حضور روسای ۲۰ دولت در مراسم « روز نکبت » خبر داده اند

دکتر محمود خرمی