یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

آیا فروکتوز می تواند خطر سرطان را بالا ببرد؟


آیا فروکتوز می تواند خطر سرطان را بالا ببرد؟

سرطان شرایطی است که به دلیل تقسیم بسیار سریع سلول ها بوجود می آید، سپس آنها شکل انبوهی از سلول های غیرطبیعی را به خود می گیرند. موارد زیادی هستند که باعث ایجاد تغییرات سرطانی …

سرطان شرایطی است که به دلیل تقسیم بسیار سریع سلول ها بوجود می آید، سپس آنها شکل انبوهی از سلول های غیرطبیعی را به خود می گیرند. موارد زیادی هستند که باعث ایجاد تغییرات سرطانی در سلول ها می شوند، مانند: بعضی از مواد شیمیایی، آسیب های بنیادی و تشعشعات. هنگامی که سلول های سرطانی تشکیل می شوند، آنها هنوز هم برای زنده ماندن نیاز به تغذیه دارند. تومورهای سرطانی می توانند ذخایر خونی خودشان را تهیه کنند و از این طریق می توانند از مواد مغذی حیاتی برای زنده ماندن و تکثیر استفاده کنند. از مدتها پیش مشخص شده است سلول های سرطانی هنگامی که از گلوکز (یک سوخت کلیدی در جریان خون) تغذیه می کنند می توانند فعالیت شان را به خوبی انجام دهند. بنابراین این استدلال می تواند منطقی باشد که برای افراد مبتلا به سرطان، از مصرف غذاهایی که باعث بالا رفتن سطح قند در جریان خون می شود اجتناب کنند، مانند غذاهای شیرین و کربوهیدرات های نشاسته ای که شامل: نان، سیب زمینی، برنج، ماکارونی و بسیاری از صبحانه های شامل غلات آماده است.

فروکتوز به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارد و نیمی از شکر، چغندر قند و نیمی از گلوکز را نیز شامل می شود. همچنین فروکتوز می تواند در شیره ذرت با فروکتوز بالا یافت شود (HFCS)، که در طی چند دهه گذشته در رژیم غذایی غربی به طور فزاینده ای نفوذ داشته است. تا همین اواخر، فروکتوز به عنوان سمبل سلامتی که منجر به قند خون نمی شود، شهرت یافته بود. به همین دلیل است که آن به خصوص برای بیماران دیابتی توصیه می شود. به هرحال، معلوم شده که فروکتوز قابلیت بالایی در ایجاد اثرات سمی در بدن دارد. یک پژوهش منتشر شده در ماه ژوئن در مجله هپاتولوژی نشان داد که فروکتوز در ایجاد "کبد چرب" دخیل است. پژوهش دیگری که توسط دانشگاه های پرینستون و راکفلر در ماه فوریه در مجلات داروشناسی، زیست شیمی و رفتارشناسی منتشر شد به این نتیجه رسیدند کهHFCS باعث چاقی در موش ها می شود.

ترجمه: رامونا نیکویی