چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

چگونه می‌توان عسل طبیعی را از عسل غیرطبیعی تشخیص داد؟


چگونه می‌توان عسل طبیعی را از عسل غیرطبیعی تشخیص داد؟

از ۲۵۰۰ سال پیش، انسان ها از عسل طبیعی که خاصیت زیادی دارد استفاده کرده اند. یونانی ها، رومی ها و چینی های باستان، عسل طبیعی را برای پوست، برطرف کردن زخم های دهان و بهبود بخشیدن …

از ۲۵۰۰ سال پیش، انسان ها از عسل طبیعی که خاصیت زیادی دارد استفاده کرده اند. یونانی ها، رومی ها و چینی های باستان، عسل طبیعی را برای پوست، برطرف کردن زخم های دهان و بهبود بخشیدن به فعالیت ورزشکاران مورد استفاده قرار می دادند. عسل طبیعی حاوی مقداری گرده و ماده ای به نام Propolis است.

زنبور عسل، پروپولیس را از شیره درخت به دست می آورد و در ساخت لانه خود برای ضدعفونی کردن آن از آلودگی ها به کار می برد. تحقیقات نشان داده است پروپولیس دارای فیتونیترینت (phytonutrient) است که از سرطان و تومورهای سرطانی پیش گیری می کند.

پروپولیس خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد آلرژی و ضد میکروب نیز دارد.

اغلب عسل هایی که به طور تجاری به عمل می آید عاری از گرده و پروپولیس است. اصولا عسل را می توان به ۳ گونه تقسیم کرد: عسل طبیعی، عسل مخلوط با مواد دیگر و عسل مصنوعی که از شیره شکر به دست می آید.

برای تشخیص دادن عسل طبیعی از غیرطبیعی به این نکات که در مطلبی در سایت «ehow» درج شده، توجه کنید.

ـ کمی عسل را بین شست و انگشت اشاره بمالید تا کاملا باز شود. عسل طبیعی باید جذب پوست شود و برخلاف عسل غیرطبیعی چسبناک نیست.

ـ چند قطره عسل روی کاغذ و یا دستمال کاغذی بریزید. از آن جا که عسل طبیعی حاوی آب نمی باشد، به مدت زمان طولانی روی کاغذ بدون جذب کردن آن می ماند.

ـ مورچه ها عاشق شیرینی جات هستند. جایی که مورچه مشاهده می کنید چند قطره عسل بریزید. زنبورها برای حفظ لانه ماده افزودنی به عسل اضافه می کنند تا در برابر حشراتی مانند مورچه در امان باشند. مورچه ها با عسل طبیعی کاری ندارند.

ـ کمی عسل را با زرده تخم مرغ (نه سفیده) هم بزنید. اگر عسل طبیعی باشد، پس از زده شدن، تخم مرغ ظاهر پخته شده به خود پیدا می کند. در غیر این صورت، ظاهر زرده تغییری پیدا نخواهد کرد.

ـ در یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عسل بریزید. عسل طبیعی گلوله می شود و ته لیوان نشست می کند در حالی که عسل غیرطبیعی شروع به حل شدن در آب می کند.

ـ کمی عسل طبیعی روی یک تکه نان بمالید. پس از گذشت چند دقیقه نان خشک خواهد شد در حالی که عسل غیرطبیعی که حاوی آب است، نان را کمی خیس خواهد کرد.

ـ به مرور زمان عسل طبیعی شکرک می زند در حالی که عسل غیرطبیعی تا هر زمانی که ذخیره شود، به حالت شیره می ماند.

ـ نوک چوب کبریت را درون عسل فرو کنید و سپس آتش بزنید. عسل طبیعی مانع روشن شدن چوب کبریت نمی شود در حالی که عسل غیرطبیعی که رطوبت دارد مانع روشن شدن کبریت می شود.

ـ دو یا ۳ قاشق غذاخوری عسل را در ماکروویو با درجه بالا بگذارید. عسل طبیعی به سرعت شکرک می زند در حالی که عسل غیرطبیعی به صورت کف درمی آید و به سختی شکرک می زند.