پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

شكست داور و عراق در فینال غرب آسیا


شكست داور و عراق در فینال غرب آسیا

سومین قهرمانی در غرب آسیا با شكست عراق در دیدار فینال توسط تیم «ب» ایران به دست آمد تا جایزه ۷۰ هزار دلاری این مسابقات به تیم كشورمان تعلق گیرد

● توانایی بی نظیر فوتبال ایران

سومین قهرمانی در غرب آسیا با شكست عراق در دیدار فینال توسط تیم «ب» ایران به دست آمد تا جایزه ۷۰ هزار دلاری این مسابقات به تیم كشورمان تعلق گیرد.

شاگردان مظلومی در یك ماراتن ۹۰ دقیقه ای بسیار حساس و در حالی كه در حدود ۳۴ دقیقه از زمان نیمه دوم را با ۱۰ بازیكن به بازی ادامه می دادند توانستند با گل های بادامكی ۱۳ و بیگ زاده ۲۰ برابر عراق به پیروزی دست یابند.

در این مسابقه حمایت داور لبنانی كه با سوت های یك طرفه و مغرضانه خود ضمن اخراج بی دلیل مبعلی، بارها فرصت استفاده از ضربات شروع مجدد و ایستگاهی را در اختیار تیم عراق داد، هم نتوانست مانع شكست عراق شود تا تیم «ب» ایران موفق به فتح قهرمانی چهارمین دوره بازی های غرب آسیا شود.

▪ تفكرات دفاعی

پرویز مظلومی مقابل عراق كه با تیم اصلی اش در این مسابقات شركت كرده بود بار دیگر همانند دیدار با اردن از سیستم ۴-۵-۱ سود برد.

رودباریان، كاپیتان و مرد شماره یك دروازه تیم ملی بود. در دفاع خطی چهار نفره از راست به چپ رضایی، حسینی، شیری و آل نعمه بازی می كردند. رحمتی، مبعلی، آشوبی، بیگ زاده و بادامكی مردان میانی بودند و رجب زاده به عنوان تنها مهاجم ایران در خط حمله حضور داشت.

با اتكا به این شیوه در هنگام دفاع ۹ بازیكن در یك سوی دفاعی ایران حضور داشتند ولی در حمله اكثرا بادامكی، بیگ زاده و مبعلی به كمك رجب زاده می رفتند البته تجمع دفاعی ایران بارها حملات خطرناك عراق را بی نتیجه كرد ولی در ضد حملات با توجه به فاصله زیادی كه نفرات هجومی تیم كشورمان با دروازه حریف داشتند، كمتر موقعیت صد در صد گلزنی برایشان ایجاد می شد، این نقطه ضعف اما با حركات تاكتیكی و قدرت شوتزنی شاگردان مظلومی جلوه زیادی نداشت تا در نهایت در بیست دقیقه نخست نیمه اول با استفاده از این محاسن، تیم ایران به دو گل برسد، گل هایی كه زمینه ساز پیروزی این تیم برابر عراق شد.

▪ فرصت های از دست رفته

در حالی كه حملات تیم عراق پس از دریافت دو گل لحظه به لحظه بیشتر می شد حسین بادامكی در دقیقه ۳۵ یك فرصت گلزنی بسیار خوب را از دست داد. مطمئنا اگر این توپ به گل تبدیل می شد، وضعیت بازی تغییرات زیادی پیدا می كرد و شاید تیم ایران می توانست به گل های بیشتری هم دست پیدا كند. در نیمه دوم هم بازیكنان ایران بیشتر به حفظ توپ فكر می كردند تا رسیدن به دروازه حریف كه این موضوع پس از اخراج مبعلی، محسوس تر شد تا در نهایت مانع شكل گیری حمله قابل قبولی از تیم ایران در این نیمه شود. البته مظلومی هم تا دقیقه ۷۶ از تعویض نفرات خسته تیم ملی چشم پوشی كرد تا فشار بیشتری به خط دفاع ایران وارد شود.

▪ نمره قبولی

از بین ۷ بازیكن تیم بزرگسالان كه به دستور قلعه نویی و برای رفع خطر محرومیت و جریمه همراه تیم «ب» در مسابقات غرب آسیا شركت كردند می توان به تعدادی از آن ها نمره قبولی داد. در این بین حسن رودباریان كه پس از دعوت به تیم ملی انتقادات زیادی را تحمل كرد، در این دیدارها خصوصا مسابقه با عراق چهره درخشانی از خود به نمایش گذاشت و نشان داد حتی شایستگی پوشیدن پیراهن شماره یك تیم ملی را دارد.

ایمان مبعلی هم به غیر از اخراج در بازی با عراق، عملكرد مطلوبی در این رقابت ها از خود ارایه كرد. مهدی رجب زاده در خط حمله و سید جلال حسینی هم در خط دفاع، عملكرد مطلوبی داشتند و حسین بادامكی و كیانوش رحمتی نیز در بازی هایی كه برای ایران به میدان رفتند خوش درخشیدند ولی مازیار زارع فرصت چندانی جهت بازی به دست نیاورد. با این شرایط باز هم كار قلعه نویی برای انتخاب نفرات برتر بین این هفت نفر برای حضور در جام ملت های آسیا بسیار سخت تر می شود.

● قهرمان بدون ستاره

روزنامه مطرح معتبر النباط اردن در خصوص قهرمانی ایران در غرب آسیا نوشت: ایرانی ها در حالی كه هیچ كدام از ستاره هایشان را به مسابقات نیاورده بودند، عنوان قهرمانی را به دست آوردند.

در ادامه این مطلب می خوانید: توانایی فوتبال ایران بی نظیر است. ستاره های جدید این تیم كه در آینده می خواهند جای بازیكنان بزرگی مانند كریمی، دایی و مهدوی كیا را بگیرند، مقابل دیدگان هفت هزار تماشاگر عراقی موفق به شكست این تیم شدند، موضوعی كه بسیار قابل تقدیر بود.

امیر ملكی