چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

دریم ویور رویاباف طراحان وب


دریم ویور رویاباف طراحان وب

نام این نرم افزار به معنای رویاباف میباشد, البته از نظر من ماکرومدیا در این مورد اصلا اقراق نکرده است چون کار این نرم افزار آنچنان ظریف و استثنایی است که جز در رویای شما قابل تصور نیست در این مقاله در مورد قابلیتهای نرم افزار Dreamweaver صحبت خواهد شد

نام این نرم افزار به معنای رویاباف میباشد ، البته از نظر من ماکرومدیا در این مورد اصلا اقراق نکرده است . چون کار این نرم افزار آنچنان ظریف و استثنایی است که جز در رویای شما قابل تصور نیست . در این مقاله در مورد قابلیتهای نرم افزار Dreamweaver صحبت خواهد شد .

● کار دریم ویور چیست ؟

نرم افزار Dreamweaver از شرکت Macromedia در نگاه اول نرم افزار ساده ای جهت ساخت صفحات HTML (Hyper Text Markup Language) است . که به ما کمک میکند تا مجبور نشویم کدهای زبان HTML را حفظ کنیم و با چند حرکت و کلیک دستورات به زبان HTML انجام میشوند و در واقع باید بگوییم این نرم افزار Dreamweaver است که Tag های زبان HTML را کاملا حفظ کرده و برای ما انجام میدهد .

شاید اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این است که چه اشخاصی به سوی نرم افزار Dreamweaver میروند و چرا از نرم افزار های رقیب Dreamweaver یعنی GoLive از شرکت Adobe و FrontPage از شرکت Microsoft استفاده نکنیم . جواب این است که نرم افزار Dreamweaver از شرکت Macromedia و همچنین نرم افزار GoLive از شرکت Adobe برای طراحان وبی است که کارهای گرافیکی میتوانند بکنند یا بهتر بگویم طراح گرافیکی هستند اما نرم افزار FrontPage از شرکت Microsoft برای کسانی بیشتر به درد میخورد که کار آنها اتوماسیون اداری است یعنی با مجموعه برنامه Office از شرکت Microsoft کار میکنند بهتر است . و ما چون زمینه کارمان گرافیک است از بین نرم افزارهای Macromedia Dreamweaver MX ۲۰۰۴ و Adobe GoLive CS نرم افزار Dreamweaver را انتخاب کردیم ، زیرا نرم افزار Dreamweaver با نرم افزار Fireworkes از همین شرکت Macromedia است به خوبی مکالمه میکند و نرم افزار GoLive با نرم افزار Adobe ImageReady به خوبی مکالمه میکند و ما نیز چون Target کارمان شرکت Macromedia است نرم افزار Dreamweaver MX ۲۰۰۴ را انتخاب کردیم .

Dreamweaver MX ۲۰۰۴ به جز ساخت صفحات HTML از نوع Static و Dynamic میتواند به ساخت صفحات با PHP و ASP و ASP.NET و JSP و ColdFusion نیز به ما کمک کند ، همچنین این برنامه فلش را بخوبی پشتیبانی میکند و همین امر در طراحی سرعت ما را افزایش و خطاهای ایجاد شده در فرانت پیج را در هنگام کار با فلش ها کاهش میدهد . این برنامه ساخت behavior ها را نیز بخوبی پشتیبانی میکنید . امکانات دیگر آن در هنگام کار با برنامه چندان زیاد است که گاهی از اینهمه ابزار به هیجان می آیید . پس از این پس برای بافتن رویاهای خود در وب یک رویاباف دارید !

●طراحی سایت داینامیک در دریم ویور

برای اینکه دریم ویور با زدن کلید F۱۲ صفحات ASP و مانند آنرا بصورت داینامیک لود کند باید فایل های سایت خود را در یک پوشه ریخته باشید و بعد در IIS یک دایرکتوری مجازی با آدرسی که فایل ها در آن است بسازید .

▪ ساخت دایرکتوری مجازی :

وارد کنترل پنل شده و سپس وارد Administrative Tools شوید. Internet Information Services را باز کنید .در سمت چپ پنجره ای که باز میشود نام کامپیوتر شما را نوشته و جلوی آن local computer نوشته شده .+ بعلاوه کنارش را بزنید تا باز شود و سپس web sites را باز کنید و روی default web site کلیک کنید . حال به منوی ACTION بروید و از زیرمنوی NEW باید Virtual Directory را بزنید . با زدن ای گزینه مراحل ساخت دایرکتوری مجازی باز میشود . در بخش Alias نامی را بعنوان نام مجازی آن انتخاب کنید . مثلا را برگزینید و به صفحه بعدی بروید .در اینجا از شما Directory را میخواهد . با زدن browse یک پوشه را انتخاب کنید .در صفحه بعدی ۵ گزینه است که اجازه های دسترسی را باید معین کنید .

▪ گزینه Read اجازه خواندن فایل ها را ازین دایرکتوری میدهد .

▪ گزینه Run Scripts اجازه اجرای کد هایASP را توسط سرور که همان رایانه شخصی شماست می دهد .

▪ Execute برای اجرای CGI است که امروزه کاربر زیادی ندارد .

▪ Write به شما اجازه نوشتن روی فایل های شاخه مذکور را می دهد .

▪ Browse : آیا تا کنون شده وارد سایتی شوید و بجای اینکه صفحه باز شود ، لیست فایل های موجود در آن بصورت یک windows Explorer بشما نشان داده شود ؟ اگر این گزینه را تیک بزنید این امکان برای بازدید کنندگان سایت شما فراهم میشود که در صورتی که یک پوشه شامل فایل HTML پیش فرض برای باز شدن نبود ، بازدید کننده فایل های موجود در آن پوشه را ببیند . تیک زدن این گزینه بخصوص در سرور ها کار خطرناکی است . چون هکر ها را در کارشان یاری میکنید .

بازدن Finish کار تمام شده و حال در زیر شاخه default web site شما یک پوشه مجازی بنام mysite می بینید. برای بازکردن فایل های داخل این پوشه (مثلا فایل index.asp ) روی فایل کلیک راست کنید و browse را بزنید . یک پنجره مرورگر با آدرسی مانند http://localhost/mysite/index.asp باز میشود .

● تعریف سایت داینامیک در دریم ویور :

در پنجره site گزینه Edit sites را بزنید و new را برای تعریف سایت داینامیک برگزینید . نامی وارد کنید و بصفحه بعد بروید .در اینجا گزینه YES,I want to use a server technology را برگزینید و از پنجره زیرین نوع تکنولوژی مورد نظرتان مانند ASP یا CF را انتخاب کنید .در صفحه بعد آدرس پوشه مجازی را باید بدهید. d:\inetpub\wwwroot\Unnamed Site ۱ این آدرس بصورت پیش فرض انتخاب شده . چرا ؟ چون در IIS پوشه مذکور بعنوان یک پوشه مجازی تعریف شده است . اما شما آدرس خودتان را از روی هارد وارد کنید . در صفحه بعد هم باید آدرس مجازی همان پوشه قبلی را بدهید که http://localhost/mysite است . در صفحه بعد از شما می پرسد که آیا هنگام اتمام ویرایش صفحات شما فایل ها را در پوشه دیگری کپی میکنید ؟ گزینه NO انتخاب شده است . بهمین صورت رهایش کنید .در صفحه بعد Done را بزنید و کار تمام شد.

● فارسی نویسی در ادیتور های دریم ویور و فرانت پیج

▪ قویترین ویرایشگر های HTML و انتخاب بهترین ویرایشگر:

مسلما اولین و معروف ترین ویرایشگر اچتمل همون FrontPage مایکروسافت است. اما این ادیتور فقط برای طراحان آماتور مناسب است. زیرا محیطی ساده و شبیه برنامه ورد مایکروسافت دارد که کار را برای ساختن یک صفحه وب آسان میکند.

اما طراحان حرفه ای ، با این برنامه رابطه خوبی ندارن . علت این امر اینه که مدیریت جدول هایی که در یک صفحه کشیدین خیلی مشکل است . دیگر اینکه فرانت‌پیج با CSS رابطه خوبی نداره و مدیریت CSS های ساخته شده در صفحات بسیار مشکل است. همچنین فرانت پیج کد های اضافی بسیاری رو در داخل html شما می گنجاند که باعث سنگین شدن و ناخوانا شدن کدها و صفحات طراحی شده میشه.

جهت فارسی نویسی در فرانت پیج کافیه علامت Right-to-Left رو از بالای تولبار انتخاب کنید و شروع کنید به فارسی نوشتن.

DreamWeaver(یا فارسی بگیم رویاباف) در حال حاضر پیشرفته ترین محیط طراحی Layout صفحات وب است. این برنامه که محصول شرکت ادوبی است پیشرفته ترین ابزار های مدیریت CSS در صفحات را داراست. همچنین تگ های زبان های اسکریپتی ASP و PHP و JSP وASP.NET را شناخته و امکان insert کردن آنها را در برنامه براحتی امکان پذیر کرده است.

جهت فارسی نویسی در دریم ویور باید خاصیت Dir=rtl را به تگ دربرگیرنده متن فارسی اضافه کنید و Encoding صفحه را هم به UTF-۸ تنظیم کنید. بطور مثال:

سلام دنیا

و اما تازه رسیده ای بنام Expression Web : این برنامه که از سوی مایکروسافت در حال آماده سازی است به نظر من کپی برداری مستقیمی از روی Dreamweaver است. مایکروسافت که شکست فرانت پیج را در برابر دریم ویور پذیرفته است ، دست به کار طراحی برنامه جدیدی برای طراحان وب زده است با امکاناتی که برای هر طراح و برنامه نویسی جذاب است. محیط کار برنامه بسیار شبیه دریم ویور و منوی پراپرتی آن شبیه منوهای ویژوال استودیو است . امکان مدیریت CSS های صفحات ، بسیار شبیه دریم ویور است و طبق گفته مایکروسافت تعامل زیادی با بسته نرم افزاری ویژوال استودیو دارد. برای نصب این برنامه نیاز به دات نت فریم ورک ۲ دارید. همچنین اگر آفیس ۲۰۰۷ بتا را نصب کرده اید قبل از نصب expression web باید آنرا از کامپیوترتان پاک کنید.

.NET Framework Version ۲.۰ ۲۲.۵ MB

Expression Web Beta ۱ ۱۱۰ MB

نویسنده : حسین شرفی