پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

۲۲ بهمن و مردمی که پای آرمان های انقلاب ایستاده اند


۲۲ بهمن و مردمی که پای آرمان های انقلاب ایستاده اند

جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس همواره با فشارهای خارجی روبه رو بوده است, اما سال ۹۰ را به نوعی می توان نقطه عطفی در فشارهای خارجی به مردم ایران دانست

جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس همواره با فشارهای خارجی روبه‌رو بوده است، اما سال ۹۰ را به نوعی می‌توان نقطه عطفی در فشارهای خارجی به مردم ایران دانست. کشورهای غربی پس از آن‌که در رسیدن به خواسته‌های خود در حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ ناکام ماندند، به سمت تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران پیش رفتند و با ادعاهایی در ۳ زمینه انرژی هسته‌ای، حقوق بشر و تروریسم، فشارهای بی‌سابقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند که همچنان نیز ادامه دارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین گزارشگر ویژه حقوق بشر که از سوی سازمان ملل برای ایران انتخاب شده بود نیز با گزارش‌های سفارشی که در خصوص جمهوری اسلامی ایران می‌دادند زمینه را برای افزایش فشارها از سوی غرب فراهم می‌کردند؛ فشارهایی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان با هدف به ستوه آمدن مردم ایران و جدا شدن آنها از حاکمیت صورت می‌گرفت. بر همین اساس برخی کشورهای غربی که در اعمال فشار به ایران از تمام گزینه‌های خود از جمله تحریم نفت و تحریم بانک مرکزی بهره گرفته بودند و هر روز بر تهدیدهای خود مبنی بر ا حتمال حمله نظامی مانور می‌دادند نیازمند صحنه‌ای بودند تا به یک ارزیابی در خصوص کارایی اقدامات خود دست یابند و اولین عرصه‌ای که این امکان را برای آنها فراهم می‌کرد راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بود.

نحوه حضور مردم در این رویداد سیاسی ـ‌ اجتماعی می‌توانست محک خوبی برای کارآمد بودن فشارها و تحریم‌هایی باشد که از سوی غرب علیه ایران اعمال شده بود و از آنجا که حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن همواره به عنوان نمادی از همراهی و حمایت مردم از نظام تعبیر می‌شود بسیاری از کشورهای خارجی،‌ کنجکاوانه به دنبال میزان حمایت مردم از حکومت در این مقطع بودند، بخصوص این‌که احساس می‌کردند به دنبال حوادث سال ۸۸، گروهی از مردم نسبت به نظام سرخورده شده‌اند و با افزوده شدن افرادی که از فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها به ستوه آمده‌اند به دسته اول، مشارکت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ گسترده نخواهد بود.

اما آنچه در روز ۲۲ بهمن اتفاق افتاد،‌ به هیچ وجه مطابق انتظار کشورهای غربی که از مدت‌ها قبل در حال طراحی برای این روز بودند، نبود. راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۹۰، همچون سال‌های گذشته به حماسه‌ای باشکوه تبدیل شد و زن، مرد، پیر و جوان در شهرهای مختلف با حضور در خیابان، حمایت خود را از آرمان‌های انقلاب اسلامی اعلام کردند. مردم کشورمان نشان دادند اگرچه ممکن است در برخی جاها گلایه‌هایی نسبت به برخی مسائل داشته باشند، اما زمانی که بحث دفاع از منافع ملی و کیان کشور و نظام مطرح است و پای بیگانگان به میان می‌آید با یکدیگر متحد و همصدا هستند و پای انقلابشان ایستاده‌اند. راهپیمایی ۲۲ بهمن ۹۰ در واقع طلیعه حماسه عظیم ۱۲ اسفند و حضور گسترده مردم ایران پای صندوق‌های رای بود و به نوعی حتی تکلیف انتخابات و میزان مشارکت در آن را نیز معلوم کرد.