پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
تاتو آری یا خیر!!!
اگر شما هم جزء آن دسته افرادی باشید که خیلی به زیبائی خود اهمیت میدهند، ممکن است غافل از عوارض آن، اقدام به تاتوی ابرو، تزریق برای از بین بردن چین و چروکهای صورت و ... کرده باشید. ناگفته نماند که ”تاتو“ این روزها، روی صورت خیلی از زنان جایگزین ابروی طبیعی شده است، در حالی که عوارض خطرناکی چون سل، جذام، سیفلیس، ایدز، هپاتیت نوع B و C دارد. البته این تنها عوارض عفونی این کار است. تاتو دارای عوارض حساسیتی چون اگزما، تورم و خارش مکرر، ایجاد ”کلوئید“ و بافت اضافه در ناحیه تزریق نیز هست که در این صورت، بیمار باید تا آخر عمر از پماد یا کورتونهای تزریقی استفاده کند. دکتر ”حمیده مروج“ متخصص پوست و استادیار دانشگاه شهید بهشتی، در این باره میگوید: با انجام تاتو ممکن است سلولهای اطراف محل تزریق ملتهب و به صورت دانههای تسبیح برجسته و بنفش شوند.
تکبرداری از این ضایعه (برای تشخیص) موجب ایجاد خط بخیه روی ابروی فرد شده و در چهره، شکل بسیار ناخوشایندی ایجاد میکند. وی درباره مواد تشکیلدهنده تاتو میگوید: تاتو در واقع تزریق مواد رنگی به پوست است که این مواد ممکن است جیوه، کربن، آهن، آلومینیوم و یا روی باشند. پوست از بیرون از سه لایه (اپیدرم)، (درم) و ”چربی زیر جلد“ تشکیل شده و ”شاخی“ خارجیترین لایه اپیدرم است که دائماً تجدید و لایه جدیدی جایگزین آن میشود. موادی چون حنا و رنگ مو نیز در واقع به این لایه رنگ میدهند، به همین دلیل پس از چند هفته کاملاً از بین میروند. وی میافزاید: درم لایه ماندگار پوست است. اگر مواد تاتو به این لایه تزریق شود برای همیشه باقی میمند، ولی در صورتی که در لایه شاخی و لایههای سطحی اپیدرم تزریق شود، کمرنگ شده و بهتدریج از بین میرود. وی یکی دیگر از عوارض تاتو را حساسیت پوست به مواد رنگی استفاده شده در آن، عنوان میکند و میگوید: اگر این مواد از رنگ قرمز (ترکیبات جیوه) یا رنگ زرد تشکیل شده باشد، وقتی فرد در معرض نور آفتاب قرار گیرد، دچار حساسیت میشود. همچنین اگر در تاتو مواد دارای رنگهای مشابه پوست مثل آلومینیوم و روی بهکار رفته باشد، ممکن است در ناحیه تزریق برجستگی به شکل دانههای تسبیح ایجاد کند. دکتر ”مروج“ درباره امکان برداشتن تاتو پس از تزریق میگوید: میتوان تاتو را جراحی کرد و برداشت، اما جای آن باقی میماند. اگر تاتو از ماده کربن تشکیل شده باشد، میتوان آن را بهوسیله لیزر Q-Switch برداشت. ولی در صورتی که دارای مواد رنگی، بهخصوص قرمز، قهوهای و زرد باشد، بهعلت ترکیبات آهنی که در این مواد وجود دارد امکان برداشتن آنها وجود ندارد و بعد از استفاده از لیزر، ناحیه تزریق برای همیشه تیزه باقی میماند. از سوی دیگر، متأسفانه خیلی از خانمها وقتی از تاتویشان راضی نسیتند، برای پاک کردن آن از تاتوی سفید استفاده میکنند و با اینکار به جای زیباتر شدن، شکل ضایعه ناخوشایندتر جلوه میکند.
وی با بیان اینکه تاتو معمولا در مؤسسات زیبائی و آرایشگاهها انجام میشود، میگوید: البته پزشکانی هم هستند که این کار را انجام میدهند، اما به خاطر عوارضی که دارد از سوی نظام پزشکی و انجمن پوست تأید شده نیست.
وی میافزاید: ما کاشت مو را در ناحیه ابرو تنها در مورد کسانی که در اثر سوختگی یا زخم، ابرویشان را از دست دادهاند، بهکار میبریم که از نظر ظاهری زیبائی ندارد، دکتر مروج اضافه کرد: عوارض تاتو و حساسیت افراد به این مواد به هیچ عنوان، از قبیل قابل پیشبینی نیست، توصیه ما این است که افراد این کار را انجام ندهند، زیرا این زیبائی ارزش لطمات جبرانناپذیر آن را ندارد.
منبع: اینترنت
حمید صدیقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست