دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
همه برای حجاب
![همه برای حجاب](/web/imgs/16/151/1ye5a1.jpeg)
از سال ۸۲ تاکنون اینبار با توجه به وظیفه هر یک از نهادها و سازمانها بخشی از مسؤولیت گسترش عفاف و حجاب و مبارزه با بدحجابی برعهده آنان نهاده شد تا همه قطعههای پازل مقابله با بدحجابی و بیحجابی به عنوان نمادی از تهاجم فرهنگی کامل باشد، داستان همیشگی «باید فرهنگسازی صورت بگیرد» جامه عمل بپوشد و در میان داروهای این بیماری اجتماعی تنها به تذکر لسانی به روشهای بینتیجه عمل نشود. وظایف این نهادها را بخوانید و مطالبه کنید تا شاید برای اجرای جدیتر این طرح، همت مضاعفی در میان مسؤولان ایجاد شود.
● صدا و سیما
رسانه ملی موظف به تبیین نقش حجاب و عفاف در افزایش سلامت جامعه است: سازمان موظف است تا اهتمام ویژهای درباره معرفی و ترویج فرهنگ عفاف به منظور نهادینهسازی و جذاب کردن آن بورزد. این در حالی است که فرهنگسازی در زمینه اصلاح پوشش نامناسب و ارائه راهحلهای موثر و فوری از طریق تولید برنامههای کارشناسی، گفتمان، تولید فیلم، تیزرهای تلویزیونی و همچنین تبیین و آموزش احکام شرعی حجاب و عفاف، رعایت حریم عفاف در خانه و اجتماع و آموزش معیارهای رفتار صحیح زن و مرد جهت برقراری روابط متعادل اجتماعی شده است.
● وزارت علوم
به موجب تصویب و ابلاغ طرح جامع حجاب و عفاف در سال ۸۴، وزارت علوم موظف به تدوین برنامه جامع فرهنگ عفاف و حجاب با توجه به ضرورت الگوسازی، بهینهسازی و به روز کردن الگوها و با در نظر گرفتن تنوع فرهنگی موجود در کشور در محیطهای دانشگاهی توسط پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه است.
همچنین این وزارتخانه موظف به آشناسازی دانشجویان- بویژه دختران- با توطئهها، زمینهها، روشهای نفوذ فرهنگ غرب و تأثیر منفی آن در عفاف و حجاب و انتشار فصلنامه علمی- پژوهشی درباره توسعه فرهنگ عفاف و انجام تحقیقات جامع در این زمینه شده است.
● آموزش و پرورش
این وزارتخانه موظف به تعیین رنگهای پوشش دانشآموزان با محوریت عفاف و حجاب است.آموزش و پرورش موظف شده آموزش، ساماندهی، توجیه و بهکارگیری مدیران، معلمان و همه پرسنل مدارس جهت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در میان دانشآموزان و سازمانهای مربوط نظیر بسیج، انجمنهای اسلامی و ... را بر عهده بگیرد. به موجب این طرح، انجام تحقیقات لازم درباره بسط عفاف در مدارس بهمنظور اجرای برنامههای فرهنگی، تربیتی و پرورشی در آن و همچنین گنجاندن موضوع عفاف و حجاب از دیدگاه آیات و روایات همراه با تبیین ضرورت و فلسفه آن برای دانشآموزان در کتب درسی همه مقاطع تحصیلی بر دوش این وزارتخانه نهاده شده است.
● اقتصاد و حجاب
وزارت اقتصاد و دارایی موظف به جلوگیری از ورود و تولید محصولات مروج ضدعفاف است. وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف به تدوین قانون ممنوعیت ورود، تولید و عرضه مجسمهها، عروسکها، مانکنها و تابلوهای مروج ضد عفاف نظیر نقاشی، فرش و روزنامه شده است.
این وزارتخانه همچنین موظف شده اهتمام بیشتری در ممانعت از ورود غیرقانونی پوشاک و محصولات فرهنگی مغایر با عفت عمومی و شؤونات اسلامی با توجه به قوانین مربوطه بورزد.
● ورزش و حجاب
تربیت بدنی موظف به کنترل سالنهای ورزشی از نظر رعایت حجاب است. سازمان تربیت بدنی نیز موظف شد شرایط را برای گسترش و بهینهسازی فرهنگ عفاف در مراکز آموزشی و سالنهای ورزشی سازمان تربیت بدنی و افزایش ضریب اطمینان خانوادهها نسبت به رعایت حریم عفاف و حجاب در ورزشگاهها و سالنهای ویژه بانوان فراهم کند. این سازمان همچنین در کنار موظف بودن به اختصاص مراکز ورزشی مناسب برای بانوان جهت گذراندن اوقات فراغت و فضاسازی مناسب جهت برخورداری زنان از آزادی عمل در رعایت حجاب باید در «صلاحیت متقاضیان» تاسیس اماکن ورزشی به منظور جلوگیری از ورود افراد ناباب و فاقد صلاحیت اخلاقی و ... در اینگونه مشاغل نیز دقت نظر داشته باشد.
● حجاب و ارشاد
وزارت ارشاد موظف به اجرای قانون منع استفاده ابزاری از تصاویر زنان در مطبوعات است. این وزارتخانه موظف شد هماهنگی و نظارت بر رسانههای ارتباط جمعی مانند روزنامهها، مجلات، محصولات سمعی و بصری، نمایشها و ... را برای توجه به فرهنگ حجاب و عفاف و رعایت آن به عمل آورد. همچنین این وزارتخانه موظف به جلوگیری از انتشار و تبلیغ کالاهای فرهنگی که با فرهنگ عفاف و حجاب مغایرت داشته باشد مانند کتاب، فیلم، نشریات، تئاتر و ... و در کنار آن حمایت مادی و معنوی از آثار فرهنگی- هنری همانند تسریع در صدور مجوز، ارائه یارانه و تشویق تولیدکنندگان آثار فرهنگی و هنرمندانی که راهکارهای تازه و جذابی در راستای توسعه فرهنگ عفاف ارائه میکنند شده است.
● حجاب در شهر
شهرداری موظف به گسترش فرهنگ عفاف در مراکز تحت پوشش خود است . شهرداری نیز مانند دیگر ارگانها و سازمانها موظف به اجرای برخی اقدامات مانند ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاعرسانی به خانوادهها و جوانان به صورت حضوری، تلفنی و مکاتبهای با کادر مجرب و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است. این در حالی است که شهرداری باید از تبلیغ کالاهای فرهنگی و تجاری مغایر با فرهنگ عفاف و حجاب نظیر آگهیهای تجارتی و تبلیغاتی چهرههای هنری و ورزشی با آرایش و حجاب ضداسلامی جلوگیری کند و به جای آن نوشتن آیات و روایات دینی، فتواهای علما، وصیتنامه حضرت امام(ره) و... به منظور توسعه فرهنگ عفاف در پارکها، میادین، خودروهای عمومی شهری، سالنهای سینما، تابلوهای معابر عمومی و ورزشی با استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب را سرلوحه کار خود قرار دهد.
● حجاب در کشور
وزارت کشور موظف به تهیه شناسنامه اجتماعی مناطق مختلف کشور در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با توجه به تنوع فرهنگها و اعتقادات دینی مردم هر منطقه و برنامهریزی جهت تقویت فرهنگ عفاف متناسب با آداب و رسوم آنها شده است. همچنین نظارت بر عملکرد و ارتباطات اقلیتهای دینی از نظر فرهنگ و پوشش آنان، جلوگیری از پوششهای نامناسب در اجتماع و تذکر دادن درباره رعایت قوانین مربوط به حجاب به آنان در کنار تهیه و تدوین قوانین و پیگیری مصوبات درباره پشتیبانی حقوق از سازمانهای مربوط نظیر قوه قضائیه و نیروی انتظامی به تناسب اعلام نیاز اینگونه ارگانها در زمینه برخورد با معضلات و ناهنجاریهای اخلاقی نیز به عنوان ۲ وظیفه دیگر به این وزارتخانه واگذار شده است.
● حجاب در دستگاه قضا
قوه قضائیه موظف به برخورد با بدحجابان در سراسر کشور است. قوه قضائیه نیز موظف شد مانند بقیه دستگاهها و وزارتخانهها پارهای از مقررات را رعایت کند، این وزارتخانه وظیفه تدوین قوانین لازم و کارآمد درباره پیشگیری از بروز و گسترش فساد و ابتذال در جامعه را عهدهدار شده است. همچنین این وزارتخانه میتواند پیشنهاد اصلاح قوانین، کارآمد کردن قوانین درباره پشتیبانی قضایی از ضابطان، مجازات مجرمان و باندهای اصلی گسترش فساد و بدحجابی را به مجامع قانونگذار ارائه دهند. این طرح همچنین گنجاندن مفاهیم عفاف و حجاب در دورههای آموزشی و تربیتی جوانان و نوجوانان بزهکار و مجرم به منظور بازپروری و اصلاح آنها را برعهده این قوه گذاشته است.
● خانه ملت و حجاب
مجلس موظف به حاکمیت نگاه فرهنگی در تصویب قوانین است. تهیه و تصویب طرحهای آسانسازی ازدواج و تامین منابع مورد نیاز اقتصادی، فرهنگی و ... برای زوجهای جوان و اصلاح قوانین مجازات مجرمان و باندهای اصلی گسترش فساد و فرهنگ ضدحجاب و ابتذال ۲ وظیفه دیگر این نهاد قانونگذار است. همچنین مجلس شورای اسلامی موظف است با تشکیل جلسات کارشناسی و با استفاده از نظرات کارشناسی دستگاههای ذیربط، نسبت به تهیه طرحهای قانونی در راستای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اقدام و در هنگام تصویب لوایح طرح شده از سوی نمایندگان از کارشناسان ذیربط و شایسته استفاده کند. گفتنی است، توجه خاص به سیاستهای فرهنگی با موضوع عفاف و حجاب و اهتمام در تصویب قوانین لازم جهت اجرای سیاستهای مذکور و تهیه طرحهای لازم درباره برخورد با قاچاق کالاهای مروج ابتذال و بیحجابی با استفاده از نظر مراجع ذیصلاح نیز از وظایف این نهاد قانونگذار در کشور است.
● امر به معروف و حجاب
ستاد احیای امر به معروف موظف به تشویق مردم به حفظ عفاف است. این ستاد موظف به تلاش برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک وظیفه شرعی، عمومی در همه مسائل جامعه بویژه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و همکاری نهادهای مرتبط شده است. همچنین این سازمان در کنار برگزاری همایشها و مسابقات فرهنگی گسترده در سراسر کشور برای عمومی و نهادینه کردن حجاب و پوشش با همکاری مادی و معنوی مردم و دولت و سازمانهای مربوط موظف به تهیه برنامههای تبلیغی و فرهنگی به منظور ترغیب انگیزه درونی آحاد جامعه، بروز حساسیت در قبال مظاهر مخل حریم عفاف در جامعه اسلامی و هماهنگی با دستگاههای ذیربط برای اجرای طرحها و برنامههای فوق شده است.
● زنان و حجاب
مرکز امور زنان موظف به تهیه پودمان آموزشی ترویج فرهنگ عفاف است. مرکز امور زنان نیز موظف به تحقیق و تدوین کتب و مقالات مناسب درباره فلسفه حجاب و عفاف، شیوههای رواج آن در کشور و پاسخگویی به شبهات طرح شده در زمینه حجاب شده است. این مرکز همچنین در کنار این وظیفه، مسؤولیت تشکیل دورههای آموزشی کوتاهمدت برای ارباب رجوع در دستگاههای اجرایی و تشکیلات غیردولتی را نیز برعهده دارد.
یکی دیگر از وظایف این سازمان در کنار برگزاری همایشها، کنفرانسها و نشستهای تخصصی با موضوع فرهنگ عفاف در مراکز علمی- تحقیقاتی، تشویق و حمایت از NGOهایی که درباره ترویج فرهنگ عفاف فعالیت میکنند، است.
سازمان تبلیغات اسلامی موظف به تأسیس پژوهشکده توسعه فرهنگ عفاف است.
● حجاب و تبلیغ
سازمان تبلیغات اسلامی نیز مانند سازمانهای دیگر دولتی و غیردولتی موظف به انجام فعالیتهایی در جهت گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مانند تقویت نظام تبلیغ دینی در ۲ عرصه سنتی و مدرن در تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب شد.
این سازمان همچنین آسیبشناسی و مطالعه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در نظام تبلیغی دینی، ایجاد نوآوری در این زمینه و تبیین و تبلیغ جاذبهها و دافعههای برخی مسائل درباره نحوه پوشش و حجاب و گسترش حیا و عفت در خانوادهها را نیز در دستور کار خود قرار داده است. گفتنی است، تأکید بر اقدامات فرهنگی- تبلیغی- بویژه با بهرهگیری از توانمندیهای رسانهای و نیروی انسانی مبلغ- با هدف فرهنگسازی مثبت در زمینه توسعه فرهنگ عفاف وحجاب و تولید محصولات فرهنگی، هنری- سینمایی، نمایش، تجسمی، کتاب، رمان و ... برای کودکان و بزرگسالان در زمینه بسط فرهنگ عفاف و حجاب ۲ هدف و برنامه محوله دیگر به این سازمان است.
● پلیس و حجاب
نیروی انتظامی به برخورد قانونی و محترمانه با بدحجابان اهتمام ورزد. یکی از وظایف محوله به ناجا اعلام حدود و ضوابط قانونی عفاف و ملاکهای بدحجابی در جامعه به منظور تشخیص مصادیق آن از سوی مردم بوده و این در حالی است که همکاری با سازمانهای ذیربط در فضاسازی تبلیغی و فرهنگی در همه مسیرهای منتهی به کوهستانها و تفرجگاههای کوهستانی و دیگر اماکن عمومی و تفریحی در کنار آن بهعنوان وظیفه دیگری در طرح مطرح شده است. همچنین نیروی انتظامی موظف شده اتحادیهها، سندیکاها و صنوف را در مقابله با بدحجابی ملزم کند و این در حالی است که خود نیز موظف است به افراد بدحجاب در سطح اماکن عمومی شهر تذکر دهد و با آنها طبق ضوابط قانونی برخورد کند.
منبع: وطن امروز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست