چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
به راه انداختن موج تازه تبلیغاتی
پس از آزادی یک جانبه ملوان های انگلیسی متهم به ورود غیر قانونی به آب های ایران پیش بینی می شد این اقدام غیر منتظره که دو طرف بر عدم انجام معامله بر سر آن تاکید داشتند به گشایشی در روابط تهران و لندن منجر شود.
اما مصاحبه ملوانان آزاد شده در لندن که در آن اتهامات متعددی علیه نیروهای ایرانی مطرح شد و موضع گیری های مقام های انگلیس و آمریکا پس از آن، همگی نشان از این دارد که لندن اراده محکمی برای تنش زدایی و بهبود روابط با تهران ندارد، بلکه بر عکس، اراده ای جدی در لندن وجود دارد که با کش دادن موضوع داستان ملوان ها را به جبهه ای جدید در جنگ تبلیغاتی علیه ایران تبدیل کند.
از لحظه آزادی نظامیان دریایی انگلیس تاکنون، دولت ایران تاکید داشته که هیچ امتیازی از لندن برای آزادی ملوانان دریافت نکرده و به اصطلاح معامله ای روی آنها انجام نشده است و آزادی آنها در قبال تهدید خاصی از سوی دولت بلر هم نبوده است. این موضوعی است که لندن هم آن را تایید می کند، البته غیر از موضوع تهدید یا اولتیماتوم ۴۸ ساعته که در روزهای اخیر به خصوص از سوی رادیو و تلویزیون بی بی سی مرتبا تکرار می شده است.
حتی اگر سخنان اخیر سفیر ایران در لندن مبنی بر لزوم همکاری انگلیس برای آزادی دیپلمات های ایرانی در عراق را هم یک تلاش رسمی دیپلماتیک محسوب کنیم، باز اقدام ایران در آزادی گروگان ها در عرف دیپلماتیک یک عمل یک جانبه و بدون چشمداشت تلقی می شود. اما با این حال انتظار تهران برای پاسخ همدلانه لندن به این گشایش یک جانبه بسیار سردتر و منفی تر از پیش بینی ها بود. فردای روزی که پای ملوانان انگلیسی به لندن رسید و توانستند با خانواده های خود دیدار کنند، تعدادی از آنها در مصاحبه ای مطبوعاتی شرکت کردند و نیروهای ایرانی را به بازداشت غیرقانونی، رفتار نامناسب، تهدید و ارعاب متهم کردند.
● واکنش تند ایران به رفتار لندن
این اقدام با واکنش تند سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روبه رو شد. وی با نمایشی و تبلیغاتی خواندن مصاحبه ملوان ها گفت؛ اقدام های نمایشی و تبلیغاتی نمی تواند خطای نظامیان انگلیسی در تجاوز به آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و تخلفات مکرر نظامیان این کشور در ورود غیر مجاز به حریم سرزمینی ایران را سرپوش گذارد.
سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به شیوه های غیر منطقی دولت انگلیس در این رابطه، گفت؛ انتقال بلافاصله تفنگداران به پایگاه نظامی، القای دستورالعمل های دیکته شده و هماهنگی رسانه های انگلیسی و آمریکایی در انتشار همزمان کنفرانس مطبوعاتی هدفمند نمی تواند خدشه ای بر قرائن و مدارک متقن و مستند موجود در نقض حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران از سوی نظامیان انگلیسی وارد نماید.
وی در خصوص رویکردهای تردید برانگیز دولت انگلیس در ارتباط با این مسئله خاطر نشان کرد؛ ما متاسفیم که دولت آقای بلر به دلیل عدم آگاهی نسبت به مبانی فرهنگ اسلامی و تمدن ایرانی قادر نیست رافت و عطوفت جمهوری اسلامی ایران را نسبت به عفو تخلفات صورت گرفته نظامیان خویش دریافته و به جای واقع بینی و ارج نهادن به تعامل شایسته مامورین جمهوری اسلامی ایران، خط مشی فرار به جلو و توجیه خطاهای نظامیان خویش را برگزیده است.
حسینی یادآور شد؛ رویه های ناشایست دولت بلر در اعمال فشار به نظامیان خویش تازگی نداشته است و ما در گذشته و در جریان نقض های قبلی تفنگداران انگلیسی به رغم اینکه آنها بر تخلفات خویش اعتراف کرده و مدارک آن هم موجود است شاهد اقدامات دولت انگلیس در اخراج آنها بوده ایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان توصیه کرد که دولت بلر حاکمیت ملی کشورها و قوانین و مقررات بین المللی را محترم شمرده و از تلاش برای قلب حقایق و تحریف واقعیت ها در افکار عمومی داخل انگلیس و جهان دست بردارد.
● تحقیق روی ادعاهای ملوان ها
در این حال به دنبال طرح اتهام ها و ادعاهای جدید از سوی نظامیان دریایی انگلیس، گفته شده وزارت دفاع این کشور تحقیق در مورد این موضوع را آغاز کرده است. در جریان این تحقیقات قرار است واقعیت نحوه رفتار ایران با ملوانان و همچنین چگونگی بازداشت شدن این ۱۵ نفر مشخص شود. انتقادات تعدادی از رسانه های انگلیسی از اعترافات و مصاحبه های ملوانان بازداشت شده در ایران و همچنین بازتاب گسترده ادعاهای ملوانان در خصوص دوران بازداشت در ایران باعث بروز فضای رسانه ای آشفته ای در این کشور شده است.
ادعاهای عجیب ملوانان که شامل مواردی همچون چشم بند زدن، تهدید به زندان طولانی، تهدید با صدای اسلحه و فشارهای روانی دیگر می شود، باعث شده که موج تبلیغاتی جدیدی در رسانه های غربی علیه ایران به راه بیفتد. ورود مسوولان سیاسی اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا نیز به این موضوع ابعاد پیچیده تری بخشیده است.
● تلاش آمریکا برای ارتباط دادن مسئله ملوانان با پرونده هسته ای
در این حال سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز گذشته پس از انتشار ادعای ملوانان انگلیسی درباره وجود فشارهای روانی مداوم در طول ۱۳ روز بازداشت آنها در ایران، در این باره گفت؛ رفتار نامناسب با آنها تاسف بار و بسیار دلسرد کننده است. وی با تاسف انگیز خواندن دستگیری این ملوانان که به ادعای وی در منطقه تحت امر سازمان ملل در آبهای عراق مشغول فعالیت بودند، ادامه داد؛ اینکه آنها مورد چنین رفتارهایی قرار بگیرند بسیار ناامید کننده است. وی سپس از ایران خواست از قطعنامه شورای امنیت برای توقف برنامه هسته ای خود پیروی کند.
در همین راستا خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد؛ آمریکا با بی اعتنایی به رهایی ۱۵ نظامی انگلیسی توسط ایران به این کشور هشدار داد که اگر مطابق قطعنامه های سازمان ملل فعالیت های غنی سازی را متوقف نکند با تحریم های سخت تری مواجه خواهد شد. به گزارش آسوشیتدپرس، نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد نیز با قدردانی خشک و خالی از حسن نیت طرف ایرانی برای پایان دادن به بحران ملوان ها، در عین حال تصریح کرد؛ آزادی ۱۵ ملوان انگلیسی از سوی ایران، موضع لندن در قبال پرونده هسته ای را تغییر نخواهد داد.
علی پیرحسینلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست