سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

Error Handling در ASP NET


Error Handling در ASP NET

خطاء و یا Error از جمله واژه های معروف در ادبیات برنامه نویسی است كه هر برنامه نویس صرفنظر از میزان مهارت خود با آن مواجه خواهد شد پیاده كنندگان برنامه های وب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ممكن است در زمان پیاده سازی این نوع برنامه ها با مجموعه ای از خطاها برخورد نمایند

خطاء‌ و یا Error از جمله واژه های معروف در ادبیات برنامه نویسی است كه هر برنامه نویس صرفنظر از میزان مهارت خود با آن مواجه خواهد شد . پیاده كنندگان برنامه های وب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ممكن است در زمان پیاده سازی این نوع برنامه ها با مجموعه ای از خطاها برخورد نمایند . علاقه مندانی كه پلت فرم مایكروسافت را برای طراحی و پیاده سازی برنامه های وب انتخاب نموده اند ( ASP.NET ) ،‌ می توانند با استفاده از امكانات موجود با خطاها برخورد و آنان را مدیریت نمایند .

پس از بروز خطاء در یك صفحه ، ASP.NET اطلاعات مربوط به خطاء را برای سرویس گیرنده ارسال می نماید . یك صفحه وب ASP.NET ممكن است در زمان اجراء به یكی از خطاهای زیر برخورد نماید :

● خطاهای پیكربندی : زمانی كه گرامر و یا ساختار فایل web.config نادرست باشد ، ایجاد می گردند .

● خطاهای پارسر : زمانی كه گرامر ASP.NET بر روی یك صفحه نادرست باشد ، ایجاد می گردند .

● خطاهای ترجمه : زمانی كه عبارات و دستورات نوشته شده در صفحات متناسب با گرامر زبان استفاده شده نباشند ،‌ ایجاد می گردند .

● خطاهای زمان اجراء : در زمان اجرای یك صفحه ایجاد می گردند .

پس از بروز یك خطاء‌ ،‌ به صورت پیش فرض اطلاعات موجود در Stack كه حاوی فراخوانی ترتیبی مجموعه ای از روتین ها است ، نمایش داده می شود . در صورتی كه debug mode فعال شده باشد ،‌ ASP.NET شماره خط بروز خطاء در كد منبع را كه باعث بروز خطاء ‌شده است را نمایش خواهد داد . debug mode یك ابزار ارزشمند برای اشكال زدائی برنامه ها می‌باشد .

● فعال كردن debug mode در سطح page : بدین منظور از دایركتیو زیر استفاده می گردد :

<%@ Page Debug="true" %>

فعال كردن debug mode در سطح Application : بدین منظور از فایل Web.config موجود در فهرست ریشه application استفاده می گردد :

<configuration>

<system.web>

<compilation debug="true"/>

</system.web>

</configuration>